Home / Hem / Wet Room Decor och designidéer
Wet Room Decor och designidéer

Wet Room Decor och designidéer

Sök efter de senaste badrumstrenderna och du kommer definitivt att upptäcka “våtrum” bland de bästa resultaten. Uppenbarligen skulle du fråga vad ett vått sovrum är; och du skulle läsa mer om denna intressanta och inspirerande trend.

I allmänhet är ett våtrum ett badrum med dusch men inget duschkabin. Så attributet “våt” blev. Anledningen till att människor väljer den här lösningen är att den ger ett rymligt utseende och gör det till ett sött personligt spa. Släpp din klassiska dusch ändå; och att använda en våtrumsdekor kan vara en utmaning; och det finns många unika funktioner som måste övervägas.

Låt oss sammanfatta skillnaderna mellan duschar och våtrum:

Våtrumsinredning och designidéer 1 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Carolina V. Gentry, RID

Börja med en detaljerad analys av ditt nuvarande badrum / dusch: hitta vattentäta områden och observera de material som används för att hålla vatten från väggarna. Du kommer att upptäcka att några av de viktigaste zonerna inte är vattentäta alls (t.ex. golvet). Funktionen som gör våtrum unika är att de är helt vattentäta. utformad för att se ut som en förseglad och säker låda.

Wet Room Decor And Design Ideas2 Wet Room Decor And Design IdeasBildkälla: Boutiquehus

Våtrumsdesigners tar hänsyn till varje detalj: de håller läckor borta från väggarna / golven; och de ser också till att det inte finns några skador i andra delar av ditt hem. Det är precis så de går utöver konventionella duschar: Vattenflödet behöver inte begränsas, eftersom vattnet helt enkelt rinner ut på golvet.

Våtrum är inte alltid en bra idé

Våtrumsinredning och designidéer 3 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Shirley Meisels

Innan du säger “Jag älskar dem” och kommer med idéer för att utforma våtrum, se till att de faktiskt passar ditt utrymme. Våtrum uppfanns för moderna och rymliga badrum; och de är inte lämpliga för små områden som är känsliga för fukt och konservering.

Kontrollera storleken

Våtrumsinredning och designidéer 4 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Cippananda Interior Design

När du väl har bestämt att storleken inte är ett problem beräknar du utrymmet och väljer det perfekta hörnet för de viktigaste delarna i våtrummet. Varje våtrums ”måste” är en duschkabin; liksom de klassiska elementen som handfat, toaletter, speglar eller skåp. Större badrum har också råd med lyxen att ha uppvärmningsskenor, rullskärmar eller imponerande dekorationer.

Innan du fattar dina slutgiltiga beslut, tänk på materialet på dina väggar / golv. och om det kan fungera som en vattentät yta. När du väl har fastställt vad du verkligen vill inkludera, uppsök professionell rådgivning och offerttillverkare för de bästa produkterna. och beräkna det exakta antalet artiklar du behöver.

Dränering är viktigt

Wet Room Decor And Design Ideas 5-768x1024 Wet Room Decor And Design IdeasBildkälla: chadbourne + doss arkitekter

Idéer för våtrum kan låta enkelt, men sanningen är att det finns en hel vetenskap bakom den. Om du inte beräknar basen och lutningen kan du översvämma ditt eget badrum. Exempelvis samlar in utrymmen som är för grunda vatten istället för att dränera det. medan brant gör platsen konstig och obekväm. Om du inte är erfaren och informerad rekommenderar vi att du letar efter förbyggda pooler och däck med en sluttning som passar ditt utrymme. På så sätt kan du få det perfekta badrummet med minimal ansträngning och beräkningar.

Glasskärmar är mycket välkomna

Våtrumsinredning och designidéer 6-750x1024 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Nest Architectural Design, Inc.

Som redan nämnts kretsar allt i våtrum om rymd, luft och trevliga känslor. Det är just därför du behöver transparenta skärmar för att skydda inredningselementen. Som ett resultat raderas utrymmet mellan duschen och resten av badrummet. och du får visuell harmoni för hela platsen. När du köper en skärm väljer du en skärm som är solid och lätt att underhålla. Idealisk mot mjöldagg som kan påverka din designlösnings perfektion.

Vad sägs om duschen?

Wet Room Decor And Design Ideas 7-768x1024 Wet Room Decor And Design IdeasBildkälla: JLB Fastighetsutveckling

Duschar bör inte vara det centrala elementet i ett våtrum. Deras plats är vanligtvis i ett hörn, bredvid toaletten, eller helt åtskilt av en glasruta. Ibland fungerar de till och med som en barriär mellan det ”traditionella” badrummet och det mysiga spaet.

Var du än placerar den, tänk noga på de element som kommer att omge den. Dina handdukar och förvaringsskåp måste hållas väl borta, helst täckta med något skyddande material. För att undvika allvarliga skador bör duschar också hållas långt från ingången och uttagen.

Välj ett lämpligt duschhuvud

Våtrumsinredning och designidéer 8 Våtrumsinredning och designidéerKälla: Blommor Michelin

När du tänker på att duscha är det viktigaste att se upp för huvudet. Huvuden ska vara eleganta och vackra, till skillnad från någon plast och billig passform som du kan hitta på marknaden. Om du vill anpassa dig till modernistiska och minimala trender, välj en tunn version och fäst den på väggen. Så här ser spa faktiskt ut, eller hur?

täta

Våtrumsinredning och designidéer 9 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Kelly & Stone Architects

Vad som gör våtrum så starka är deras vattentäthet. Grundade golv, nedre väggsegment; Glasrutor; och sirapiga membran är några av de obligatoriska skyddsåtgärderna. När detta är klart måste ett våtrum helkaklas så att vattnet lätt kan rinna bort.

Ett annat viktigt tips är att höja dörrtröskeln minst 5 mm över golvet för att förhindra att vatten läcker ut ur rummet.

Kakel och värme

Våtrumsinredning och designidéer 10-780x1024 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Whitney arkitektur

Kakel är förmodligen den bästa metoden för vattentäta beläggningar, men du kan alltid välja en mer intressant lösning och välja lika solida material som vinyl eller Corian. Det är upp till dig att välja en metod som ser naturlig och sofistikerad ut. det är lätt att rengöra och underhålla; och det erbjuder oklanderligt skydd.

När det gäller kakel och traditionella lösningar rekommenderar vi porslin och keramik. Marmor och kalksten är också säkra så länge du håller ett öga på dem och förseglar dem regelbundet. Dessutom kan de vara riktigt hala; och de kostar en liten förmögenhet.

Den bästa värmelösningen är underjordiska värmare, eftersom exponerade radiatorer verkligen kan förstöra bilden. Dessutom vill du inte väga din budget på något som fukt lätt kan skada.

En sammanfattning av ditt våta designschema

Våtrumsinredning och designidéer 11 Våtrumsinredning och designidéerBildkälla: Zulufish

Kom ihåg att huvudsyftet med att skapa ett våtrum är att se till att du har ett modernt, rent och elegant badrum. Så håll elementen standard och minimala. Installera material som är skyddande och funktionella. och se till att du inte har några problem med att rengöra och underhålla platsen.

Dölj dessa högar med kosmetiska produkter och tillbehör (i slutet av dagen är det precis vad garderober är avsedda för). och du får ett vackert och funktionellt badrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*