Home / Hem / Steampunk inredningsstil och dekorationsidéer
Steampunk inredningsstil och dekorationsidéer

Steampunk inredningsstil och dekorationsidéer

Som vi alla vet finns det många olika inredningsstilar, vars egenskaper alltid är trevliga för designerälskare.

En av de mer ovanliga stilarna som de flesta kanske inte känner till är steampunk-dekorstilen, eftersom steampunk-design är en relativt specialiserad arkitekturkategori.

När termen “steampunk” nämns tänker människor omedelbart på den viktorianska eran och alla de stora uppfinningar som uppstod under just den tiden.

Men vad är steampunk-stilen? Steampunk-stilen används också i stor utsträckning i cosplay, där du kan se en attraktiv kvinna som pryder en läderkorsett och krinolin. Ensemblen kompletteras med tillägget av en tunnkanon och flygglas. Nu vet du hur du gör steampunk utöver din genomsnittliga arkitektoniska terminologi.

Steampunk-stilen, även om den är ny men svårfångad, börjar också blanda sig i inredningsvärlden.

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-1 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Enkelt uttryckt definieras steampunk-design som kombinationen av maskiner och elegans. När det gäller interiördesign finns steampunk-stilen i gotisk-viktorianska dekorationer och mode.

Tänk på detta som en industriell revolution och gotiskt mode som bildar en helt ny enhet. Steampunk interiördesign är en mångsidig och intressant kategori som sällan förklaras för allmänheten.

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-5 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Det behöver inte sägas att steampunk-idéerna skapar ett helt nytt utseende i varje hem. I själva verket har denna stil inspirerat många människor att skapa olika bitar som passar bra med en steampunk-interiör som inkluderar steampunk-möbler, steampunk-väggkonst och till och med en dedikerad steampunk-stol. Dessa är bitar som är både snygga och funktionella.

Här är några fantastiska steampunk-inredningsstilfunktioner som du kan skriva ner och till och med utnyttja om det är den stil du letar efter. Varning, de kan innehålla några mekaniska element, men det handlar om funktionalitet och en speciell typ av skönhet.

Färgschema

Följande funktioner används vanligtvis för att skapa färgschema och dekorelement i en steampunk-interiör:

 • Metalliska toner
 • koppar
 • brons
 • Mörkt trä
 • läder-

I ett vardagsrum med olika dekorativa föremål till hemmet passar kombinationen av skinnsoffa och stolar bra med andra viktorianska möbler. För att förbättra steampunk-looken ytterligare, överväga bokhyllor och skåp i metalliska toner.

möbel

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-6 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Möbelstycken gjorda av bjärgat trä, bergade maskiner och rostig metall hjälper också till att skapa den allmänna utseendet och känslan av steampunk-dekorationsstilen. Steampunk-färgschemat är vanligtvis mörkt, med mörk, mörkblå dominerande.

Det är också värt att notera att det finns några möbeldesigners i Steampunk-huset som specifikt specialiserar sig på att skapa bitar för denna typ av miljö.

Tillbehör och andra detaljer

En annan av de steampunk-dekorationsidéer som ofta används är gamla kort, som ofta kan behandlas som föråldrade väggmålningar när de hängs på en vägg. Förutom steampunk väggdekor kan andra tillbehör och detaljer inkludera:

 • Ångdrivna maskiner
 • Lampor
 • Andra enheter
 • Olika maskindelar

Trender fokuserade främst på steampunk

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-8 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Steampunk jämförs ofta med de inre funktionerna i olika typer av teknik. Om du verkligen vill använda det här utseendet i ditt hem är det viktigt att du förbereder dig för att vänja dig vid saker som förekommer på heminredning som mekaniska beslag och rostig metall.

Till exempel kan ett vardagsrum i steampunk-hem innehålla en öppen spis som har en grov och industriell yta. Det kommer dock att hjälpa till att få rumets steampunk-tema att sticka ut mycket.

Ett annat viktigt inslag i ett steampunkrum är glödlampan, t.ex. B. Glödlampor. Dessa saker är bra för saker som exponerat tegel, en metall som har delvis bearbetats och delvis polerats och trä som har grovt bearbetats. Detta är ett måste för steampunk sovrummet.

Här är några tips som du kan skriva ner och följa för att få ut det mesta av steampunk-looken i ditt eget hem.

Använd neutrala och dämpade färger

Överväg att använda följande färger, som är de vanligaste i denna typ av inredning och steampunk-dekorationsidéer i allmänhet:

 • kräm
 • brun
 • sepia
 • svart
 • Mörkröd
 • Mörkgrön
 • Metallfärger

Du kan använda någon av dessa färger eller mixa och matcha så många du vill för att få det utseende du vill ha för den perfekta steampunk-heminredningen.

Använd renoverade möbler

Om du funderar på att designa steampunk-rumsmöbler i ditt hem, undvik att köpa nyare artiklar. Använd istället allt som är antingen gammalt eller renoverat. Det enda undantaget är om möblerna är från den viktorianska perioden.

Använd utsatta stenar

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-7 Steampunk interiör design stil och dekoration idéer

Om något rum i ditt hem har exponerade tegelstenar, täck inte över det; visa upp det. Men om du tycker att strukturen i ditt hem inte tillåter det, använd tapet istället för att skapa en riktig industriell viktoriansk inredning.

Häng gamla kartor på din vägg

Som tidigare nämnts är ett av de vanligaste elementen som används för att dekorera en steampunk-interiör gamla kartor. Dessa kan antingen hängas på väggen eller till och med användas som lampskärmar.

Om du bestämmer dig för att använda just den här inredningen finns det en viktig sak att tänka på: ju äldre kortet ser ut, desto bättre ser rummet ut. Du kan enkelt lägga till det nära ditt steampunk-skrivbord för maximal visuell och designeffekt.

Hitta och köp en jordglob

Terrestriska klot är populära föremål i termer av steampunk-inredningsstil eftersom de är antika bitar. Om du väljer att gå med just det här objektet, se till att det ser riktigt gammalt ut så att det lyfter fram de specifika funktionerna i rummet. Det är också ett objekt som barnen älskar att spela vid steampunk-borden om och om igen.

Presentera dina lädermöbler

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-4 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Som redan nämnts är läder ett av de viktigaste materialen i modern steampunk-inredningsstil och förtjänar en presentation. Detta gäller särskilt för möbler som soffor och stolar. Samtidigt ökar det också lyxnivån i hela ditt hem.

Häng hattar i rummet

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-3 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Hattar som bowlers och topphattar var extremt populära och stilrena under den viktorianska eran och passade lätt steampunk-hemmet. Dessa föremål kan också ge en touch av klass till ditt steampunk-rum när de hängs i det. Dina gäster kommer också att bli imponerade av dessa effekter.

Steampunk i köket

Aspekter av steampunk-inredningsstil kan också användas i ditt kök. Till exempel kan många av metalldetaljerna och inredningarna i ditt kök prydas med detaljer som hjälper till att göra utrymmet ännu mer unikt.

Ångväska som vardagsrumsbord

Att använda en ångresväska som bord i ditt vardagsrum ska endast göras om du inte har rätt bord för steampunk-sovrummet. Om du inte kan få tag på ångfodral, överväg att använda ett gammalt fodral istället.

Använd exponerad inramad herbaria

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-2 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Vi brukar spendera så mycket tid på att tänka på hur vi kan dekorera andra delar av våra hem att vi ofta lämnar entrén, ett mycket viktigt inslag i en steampunk-byggnad. Passa på att dekorera inramad herbaria i detta område för att lyfta fram steampunk-stilen ännu mer.

Använd sepiafoton som dekorationer

Sepia-foton, även kända som antika foton, är fantastiska för typiska steampunk-dekorationer. Det kan vara gamla familjefoton eller foton som du hittat och tryckt på Internet eller upptäckt på loppmarknaderna.

Använd texturkontrasten

När du utformar ditt steampunk-temaområde, överväga att kombinera olika texturer som: B. Läder och spetsar. Kombinationen av feminina och manliga element hjälper till att göra rummet ännu mer attraktivt.

Slutliga tankar om steampunk-interiören

Steampunk-interiör-design-stil-och-dekoration-idéer-9 Steampunk interiör design-stil och dekoration-idéer

Sammantaget möjliggör steampunk-designen både originella och inspirerande idéer för att skapa ett verkligt unikt utrymme som förenar element av vetenskap och magi.

Det inre av ett hus berättar alltid en historia, och när du använder steampunk-dekorationer gör du något som både HG Wells och Thomas Edison skulle vara stolta över och le över.

Jag hoppas att ett steampunk-tema för dina inredningsidéer kan vara inspirerande för dig också. Allt som återstår för dig nu är hur du skapar din egen steampunk heminredning och får ut det mesta av det.

Om du gillade att läsa den här artikeln om denna steampunk-interiör, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*