Home / Hem / Vattenfärgen: Hur man dekorerar husinteriören med den

Vattenfärgen: Hur man dekorerar husinteriören med den

Som med allt annat finns det vissa trender i färg som varje designer bör följa om de vill vara “in”. Det handlar om att vara in eller ut. Och det verkar som om en av färgerna som har varit mycket populära nyligen är Aqua Color.

Men vilken färg är vatten? Människor verkar lite förvirrade när det gäller definitionen av just den blå nyansen. Vissa kallar det cyan, andra definierar det som en akvamarinfärg, och andra kallar det blågrön turkos.

Vardagsrum-av-Woodchuck-Fine-Furniture-Decor Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med det
Bildkälla: Woodchuck’s Fine Furniture & Decor

Men alla ovanstående färger är faktiskt olika nyanser av blått / grönt. Idag kommer vi dock att fokusera på Farbaqua och hur vi bäst kan använda den för att få ut det mesta av sin lugnande skönhet.

Även om smaragdgrön har utsetts till årets färg av Pantone, föredrar många fortfarande vattenblått och kricka för att dekorera sina personliga utrymmen. Varför är det så? Man kan fråga sig, och det finns faktiskt många anledningar till att den här färgen växer i popularitet.

Chesney-Favorite-Spaces-by-Chesneys Aqua-färgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Chesneys

Färgvatten är ofta förknippat med allt som är lugnt och lugnande, såsom havet, klar himmel och vår avkopplande moder natur i allmänhet. Det är bara logiskt att människor vill omge sig med färgen som får dem att känna sig lugna och minska stress i vår vardag.

När det gäller att dekorera våra hem finns det många saker som kan göras för att förändra atmosfären runt oss, men till och med något så enkelt som att måla våra väggar kan gå långt för att förvandla ett hem till en plats för omvandling som vi kallar hem.

House-by-the-Sea-by-Miriam-Clarke-Interiors Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Miriam Clarke Interiors

Vattenfärg är för närvarande en av de mest populära färgerna bland inredningsarkitekter och deras kunder och används ofta på väggar, målade möbler, accenter och till och med tyger. Från ljusvatten till mörkblågrönt, när du dekorerar ett hem, kan du nästan aldrig gå fel med dessa trevliga blå nyanser.

My-Houzz-A-Basic-Builder-Home-Gets-the-Glam-Treatment-by-Mary-Prince-Photography Aqua Color: Hur man använder den för att dekorera ditt hemBildkälla: Mary Prince Photography

En av de största fördelarna med dessa färger är att de kan användas året runt, i motsats till vissa färger som bara fungerar bra under vissa tider på året. Beroende på färgerna du kombinerar dina vattenfärger med kan du skapa en trevligt balanserad miljö och njuta av din omgivning.

Så låt oss titta på några av de mest populära färgkombinationerna för blå vatten och när vi ska använda dem.

Aqua Color & Red – En tidlös kombination

Bella-View-by-Tobi-Fairley-Interior-Design Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Tobi Fairley inredning

Människor har kombinerat cyan och rött i åldrar och det har blivit en tidlös kombination.

Oavsett om du föredrar en något vintage look i omgivningen eller är ett fan av modern design, passar dessa två färger bra i båda fallen. Kombinationen är inte bara en blickfång omedelbart utan också mycket trevlig att titta på.

Living-3-by-4-by-Lux-Design-Associates Aqua Color: Hur man dekorerar ditt heminredning med detBildkälla: Lux Design Associates

Anledningen till detta är hur dessa två färger kompletterar varandra. De är väldigt olika, men tillsammans skapar de en slags yin- och yangeffekt. Istället för att strida mot varandra får denna kombination fram det bästa i båda färgerna.

Vattenblå & brun

Twin-Rivers-by-Cynthia-Walker-Photography Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Cynthia Walker Photography

Kombinationen av färgerna cyan och brun står för vatten och jord, närmare bestämt för hav och sand.

Att välja denna färgkombination för ett sovrum är alltid en bra idé eftersom det är lugnande och utstrålar uppfriskande energi. Oavsett om du väljer den här färgkombinationen för dina sovrumsväggar eller för de tyger den innehåller, kan du inte gå fel.

Rätt pall

Lakeview-Chicago-by-Howard-Group-Design Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Howard Group Design

Att välja rätt färgpalett är början på att skapa ett trevligt och harmoniskt utrymme där du kan njuta av din tid.

Välj olika nyanser för olika element i ditt rum, till exempel: B. fönster, väggar, möbler etc., och håll fast vid det, men tillåt dig också att vara lite lekfull och kreativ.

Färgglatt-kontor-West-Cobb-von-Meriwether-Design-Group Vattenfärgen: Hur du dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Meriwether Design Group

Att till exempel välja kombinationen vattengrönt och brunt betyder inte att allt i rummet bara ska vara i de två färgerna. Lägg till olika nyanser och lägg till djup genom att integrera svarta eller vita element i mixen för ett modernt och kantigt utseende.

Å andra sidan, om du föredrar en avslappnad och ljus stämning i rummet, bör du kombinera intensiva vatten med krämig elfenben och lägga till mjuka toner av citrongul, limegrön eller ljus orange.

Fönster dekorationer

Shingle-Style-von-Marthas-Vineyard-Construction-Co.-Inc.-2 Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Martha’s Vineyard Construction Co., Inc.

Om du väljer de blågröna färgerna i kombination med brunt till ditt sovrum bör du också tänka på det bästa sättet att dekorera dina fönster och ge hela rummet en extra wow-faktor.

Om du lägger till fina och långa glänsande gardiner med aqua, bruna och vita mönster eller ränder, kommer ditt tak att se högre ut och rummet ser både större och elegant ut. Snygga bambuparaplyer kan också vara en fin touch till utformningen av rummet om du installerar dem under dina gardiner.

Om du vill se lite mer tropisk ut och vill ha mer integritet är det rätt att installera trägardiner med 2-tums lameller. Välj dock vitt eller elfenbensfärgat trä istället för mörkare trä.

Möbler och inventarier

Highsmith House av Florida Möbelpaket Vattenfärgen: Hur man dekorerar husinteriören med denBildkälla: Florida möbelpaket

Det finns två saker att tänka på när du väljer dina möbler. Välj alltid funktionella möbler som inte bara ser bra ut utan också är vettiga i rymden, och för det andra, tänk på färgerna som kommer att förbättra ditt övergripande färgschema.

Du behöver inte bara hålla fast vid vattentoner för vattendekor. Välj istället vita möbler med mjuka kanter för ett sovrum i lantlig stil eller kaffefärgade bitar med skarpa vinklar om du letar efter en mer modern och kantig stil.

Tillbehör och blixt

Bimini-Townes-by-Teal-Interior-Design Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Kricka inredningsdesign

Tillbehör och blixt kan helt förändra atmosfären i ett rum – på gott och ont, beroende på vad du väljer. Men när det är gjort rätt kan dessa element verkligen förbättra det övergripande utseendet på vilket utrymme som helst och ge det precis rätt touch.

En vacker, glittrande ljuskrona kommer att lysa upp rummet och färgerna i det, speciellt om du införlivar akvamarin, turkos, cyan och bruna mönster i blandningen, såsom: B. på tyger som gardiner, överkast, mattor och liknande .

Lägg till små tillbehör som ljushållare, keramik och vaser för ett modernt och elegant utseende.

Skillnaden mellan vatten, kricka, turkos och cyan

Blues-in-Kew-vardagsrum-av-Camilla-Molders-Design Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Camilla Molders Design

Turkos är en av de färger som alla känner till, men många har problem med att definiera exakt vilken färg det är. Vilken färg är cyan? Är cyan samma färg som vatten? Är vatten egentligen turkos? Vet någon det verkligen?

Låt oss förklara detta en gång för alla.

Vad är cyan att börja med? Det är en grupp nyanser av blågrönt – och vatten är en av dem. Låt oss prata om kricka mot cyan nu, för dessa två namn verkar förvirra människor ibland också. Precis som vatten är kricka en nyans av cyan, även om den är märkbart mörkare än akvamarin.

Sun-City-Refresh-av-Joyce-Marie-Interiors Vattenfärgen: Hur man dekorerar ditt husinteriör med detBildkälla: Joyce Marie Interiors

När det gäller akvamarin är här en annan vanlig fråga: är vattenfärg samma färg som akvamarin? Ja det är det. Aquamarine är en vattensynonym och om du undrar vilka färger som utgör vatten, som alla färger i cyanområdet, är aqua en blandning av blått och grönt.

Det sista färgnamnet som tycks ha förbryllat oss då och då är turkos. Vilka färger gör turkos? Är det samma som cyan?

Wachtel-West-Haus-von-Robb-Stucky Vattenfärgen: Hur man dekorerar husinteriören med denBildkälla: Robb & Stucky

På ett sätt är det. Turkos, som akvamarin och kricka, är en av tonarna på cyanpaletten. Det finns många andra där ute, som Aero Blue, Keppel, Celeste, Crayola, etc. Det är samma färgfamilj och alla delar blues och greener gemensamt.

Slutliga tankar om att använda vattenfärgen

Vattenblå färg verkar vara den nya “min favoritfärg”. Människor har använt den i inredning och dekoration i århundraden, och dess popularitet har aldrig varit större än den är idag.

Om du vill skapa en vacker miljö med vattenfärger, bör du bekanta dig med färgerna som följer med vatten som rött och brunt och sedan låta din kreativitet ta hand om resten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*