Home / Hem / Vintage sovrum idéer som inte bör förbises
Vintage sovrum idéer som inte bör förbises

Vintage sovrum idéer som inte bör förbises

I en värld av växande teknik och en tidsålder som blir modern av det andra verkar det att välja en vintage sovrumsstil mycket föråldrad. Att blanda och matcha gammaldags med modern chic kan dock ge dig ett fantastiskt utseende.

Inte bara det, men att utveckla en smak för vintage sovrum idéer är lätt på din plånbok. Om ditt bostadsutrymme har en antydan till ett sovrum från 1940-talet eller ett sovrum från 1950-talet, kommer det bara att betona hur kreativt du kan bli!

Så här i den här artikeln har vi ganska klassiska vintage sovrumsidéer som kan utgöra en liten risk, men när du väl har satt ihop kommer du att bli kär direkt!

Vintage sovrum Mönster och färger

Det är inte svårt att hitta rätt runt årgångssmaken. För en gammal sovrumsstämning, välj mjukare färger som gräddvit, mintgrön, babyrosa och så vidare.

Att undvika mörkare toner, intensiva neoner, bruna och liknande färger ger dig ett urval av vintage sovrumsidéer. Om du går efter mönster, kommer blommor, fjärilar, fåglar och fredliga scener att vara dina bästa vänner.

Platser att leta efter vintage rumsdekor

Marvin-door-and-window-by-DK-Boos-Glass-Inc Vintage sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: DK Boos Glass Inc.

Att andas! Bara för att du stötte på vintage-dekorationsidéer betyder inte att du behöver en by för att hitta det du letar efter. Om du letar efter vintageprodukter är garageförsäljning, antika köpcentra, vintagebutiker och till och med garageförsäljning dina pålitliga källor!

Kreativa DIY vintage dekorationsidéer

När det gäller vintage sovrumsidéer är den goda nyheten att du kan bli så kreativ som du vill. Denna stil handlar inte bara om att hitta rätt möbel eller följa aktuella trender och regler.

I vintage sovrum kan du till och med använda en hopfällbar stol för att ersätta dina slutbord! Med vintage dekorativa bitar kan du bli kreativ på oförutsägbara sätt!

Ljusen och gardinerna

Shared-Girls-Room-Guest-by-The-Inside-Story-Design-LLC Idéer för vintage sovrum som du inte borde se överBildkälla: Inside Story Design, LLC

Bland bra vintage-sovrumsidéer kan användning av julbelysning hjälpa dig att skapa en mycket retro sänggavel för din säng. Du kan till och med hänga några draperier på dina sovrumsgardiner och drapera lamporna som du vill!

Blanda gamla och nya möbler

Upplev-en-viktoriansk-jul-vid-Gibson-huset-av-Mary-Prince-fotografi Vintage sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: Mary Prince Photography

Allt i ditt sovrum behöver inte vara gammalt. Om du går till 50-talets sovrum kan du blanda antika möbler med new age-delar. Du kan till exempel slänga vintage blommigtapet, resväskor och klädhängare i ett sovrum fyllt med moderna möbler.

Återanvänd vintagemöbler

Bara för att en artikels användning beskrivs tydligt betyder det inte att du måste följa den. Du kan återanvända vintagemöblerna och spara dina pengar också!

DIY sovrum

Sovrum-Pretty-in-Pink-by-Apartmentjeanie Vintage sovrumsidéer som du inte bör förbiseBildkälla: Apartmentjeanie

Det bästa med vintage sovrumsidéer är att det är ett härligt DIY-projekt. Du kan gå på skraj huvudgavlar, blomgardiner, kasta in några vintage lampor genom att måla dem själv, bli kreativ med lamporna, sätta smyckekrokar på din vägg och vad inte!

Retro sängkläder

För ett sovrum i vintagestil, besök dina lokala sparsamhetsbutiker för att få tag på några vintagestilark. Du kan till och med hitta dem online genom att söka i Etsy eller någon annan webbplats. Se bara till att du hanterar sängkläderna med finhet.

DIY-votivhållare

Vintage-pad-by-Van-H-Robinson vintage sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: Van H. Robinson

Skär en bit skrot till önskad storlek för att göra valvhållare själv. Placera en koppkrok och häng en murarburk med en kedja. Lägg ett ljus i burken och häng brädet på din vägg. Detta billiga sätt att skapa en dekoration gör ditt rum ännu mer elegant!

Lägg till röstljus

För att göra en annan DIY vintage-bit kan du sätta ihop en inramad spegel som bas och fyra ljusstake i hörnen. Sätt en pelare på sidan så kommer du omedelbart att förvandla kärnan i ditt rum!

DIY garderob

För fler vintage sovrumsidéer kan du bygga din egen garderob med trasiga dörrar. Kalkar bara ramen och fäster formen på den. Placera också triangulära klippta träbitar, lägg till hyllor och häng upp dörrarna. Du kommer att ha ett nytt litet hörnskåp på nolltid!

DIY sekretessgardiner

My-Houzz-Medieval-Meets-Contemporary-in-Montreal-by-Laura-Garner Vintage sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: Laura Garner

Om du väljer vintage-dekor kan du lägga till ett öppet privat område i ditt rum för dig själv. Få bara lite tyg, tofsar och häng upp det från taket i ett hörn av rummet. Och du har ett omklädningsrum i vintagestil för dig själv.

Tappning för baldakintillverkning

Hillsborough-Transitional-by-Diedre-Shaw-Interiors Vintage Bedroom Idéer som du inte borde se överBildkälla: Diedre Shaw Interiors

För att ge din säng en vintage känsla, montera helt enkelt gamla gardinstänger runt sängens fyra sidor. Se till att de stöds av taket och placera sedan alla typer av linnegardiner runt dem för att skapa en himmelssäng.

Dekorera grenar

Rockledge-Road-Vail-Residence-by-K.-H.-Webb-Architects Vintage sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: KH Webb Architects

Om du föredrar en vintage hippiestämning, lägg till några trädgrenar i ditt rum som dekorativa bitar och drapera blinkande ljus på dem. De placerar också små fågelmatare för att ge ditt rum en 50-tals veranda.

Polaroid väggkonst

För ett vintagefoto inspirerat av en Polaroid, använd en fotoprogram. Placera ditt 3-tums foto på en vit 3,5-tums bakgrund. Skriv ut det och fäst det på din vägg med tygnålar. Dekorera med gula blinkande lampor!

Vintage fåfänga

Klassiskt designade sovrum av J-Stephens-Interiors Vintage-sovrumsidéer som inte bör förbisesBildkälla: J. Stephens Interiors

För fler vintage sovrumsidéer kan du fokusera på fåfänga i ditt sovrum. Hitta ett perfekt möbel och placera det elegant i ditt rum så att det ger den perfekta utsikten över ditt fönster i spegeln.

Lättare färger

Manotick-Custom-Home-by-Lagois-Design-Build-Renovera Vintage Bedroom Idéer som du inte borde se överBildkälla: Lagois Design Build Renovera

Kombinera färgscheman för sovrum i vintag med ett streck av ljusare färger för en lugnande men groovy effekt.

Vintageinspirerat sovrum

Ta ditt sovrum till nästa nivå och bli inspirerad av att uppmärksamma olika populära vintage-tryck, modestilar, arkitekter och mer för att få de kreativa vintage-sovrumsidéerna att flyta.

Objekt att lägga till i ditt vintage sovrum

Farmhouse-Bedroom-by-LaurieAnnas-Vintage-Home Vintage sovrumsidéer som du inte bör förbiseBildkälla: LaurieAnnas vintagehus

För att njuta av den autentiska vintagestämningen, överväga olika tillbehör / föremål när du handlar som Tiffany-lampor, vintageklockor, krukor från mitten av århundradet, järnstenkanna, tallrikar, räddade fönster, konstigt formade speglar, gamla tavelramar, näsdukar, botaniska / köp blommiga tryck, skyltdockor och så vidare.

Blommatryck

The-Bluffs-Huntington-Beach-by-Squarefoot-Interior-Design Vintage Bedroom Idéer som du inte borde se överBildkälla: Squarefoot inredning

Om du inte förstår något annat vi pratade om kan du förstå en sak. Du kan alltid göra ditt rum vintageinspirerat genom att lägga blommönster till gardiner, sängkläder, sofföverdrag etc. Ett feminint utseende kan ta dig långt när du går till vintage-heminredningsprojekt.

Slutliga tankar om dessa vintage sovrumsidéer

När du tänker på vintage sovrumsidéer kan du alltid blanda det moderna med det gamla för att få det inspirerade utseendet i ditt sovrum. Medan du visar en ikonisk stil kommer ditt sätt att sätta ihop olika vintagestycken att stärka din stilkänsla och återuppliva ditt sovrum. Och med allt detta kommer du inte att använda ditt kreditkort för att dekorera ditt rum!

Om du gillade den här artikeln om vintage sovrumsidéer bör du också kolla in dessa artiklar:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*