Home / Hem / Idéer för belysning av bakdäck
Idéer för belysning av bakdäck

Idéer för belysning av bakdäck

Ett däck kan vara ett bra komplement till alla hem. På sommaren kan du njuta av det varma solljuset medan du kopplar av och observerar naturen utan att lämna ditt hem.

Däck fungerar som en plats att ha kul med vänner och familj, eller bara ta in landskapet under lunchen. Eftersom däck är ett så viktigt syfte för hemmet är det viktigt att se till att ditt däck är ordentligt upplyst.

Att tända ett däck är inte lika lätt som att sätta upp en lampa. Du måste bestämma var belysning behövs och när du ska använda den.

Varje däcktyp är speciell och har sina egna behov. Till exempel kommer belysningen på poolterrassen att skilja sig från belysningen för matlagningsområden utomhus eller relaxavdelningar.

Även de mest snygga däcken kan vara oattraktiva vid dålig belysning. Dock kan ordentligt upplysta däck lägga till stämningen i ett evenemang och öka ditt hem.

Det finns många sätt att tända ett däck. Personliga preferenser och avsikter är nyckelfaktorn. Men om du är osäker på det bästa sättet att göra det, här är några idéer för utomhusdäckbelysning.

Stjärnmark

Ljus-din-bakgård-med-dessa-däck-belysning-idéer1 bakgård-däck-belysning-idéerBildkälla: TREX COMPANY INC

Om du tror att ditt däck saknar design och belysning kan du förbättra dem båda genom att lägga till upplysta stjärnor på golvet. De använder inte el, så du behöver inte oroa dig för ökade räkningar eller komplikationer när det regnar.

Ett stjärngolv hjälper också till att fånga stämningen i en kvällssamling genom att ge tillräckligt med ljus på natten för att se bra utan att känna att det fortfarande är dagtid.

Middagsbelysning

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting Ideas2 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Acorn trädgårdshus

Middagen är mer romantisk på ett däck än inomhus, varför det kan vara ett bra ställe att äta på ett datum. Svagt ljus runt däck är ett säkrare, mer stabilt alternativ till utomhusljus eller eldstäder.

Dessa annonser synkroniseras med din smartphone eller annan smart enhet. På det här sättet kan du styra hur mycket eller hur lite ljus du vill ha med bara ett svep med fingret. Skapa den perfekta matsalen med lätthet!

Sittvägglampor

Ljus-din-bakgård-med-dessa-däck-belysning-idéer 3 bakgård-däck-belysning-idéerBildkälla: Karen Garlanger Designs, LLC

Ibland finns det inte många bra sätt att lysa upp ditt däck. Glöm inte sittväggen när du känner att du får slut på idéer för däckbelysning! Ofta är det här det enda sättet att ordentligt tända ett däck, men det kan också vara ett av de bästa.

Det kan finnas några eller många lampor beroende på höjd och längd på sittväggen. I allmänhet rekommenderas att fixeringarna placeras på avstånd ungefär var sjätte fot.

Detta möjliggör jämnt fördelad belysning som inte är för intensiv men som ändå räcker för att lysa upp däcket. De mindre utrymmena på ditt däck kan fortfarande tändas medan sittväggen döljer glödlampan.

Sammantaget är ett väggstol ett utmärkt komplement till ett däck, vilket ger billigare, bekvämare belysning som inte stör designen på däcket. Sittväggar kan också vara till hjälp om du behöver belysning på pooldäck.

LED- och sollampor

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas5 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Ut-och-in

LED-lampor är kända för sin energieffektivitet, så du kan spara elkostnader samtidigt som du skyddar miljön. Vad som gör LED-lampor till ett ännu mer lockande alternativ är att de finns i många olika färger.

Du kan matcha vilken färg som helst till stämningen i det evenemang du använder ditt däck för, eller bara matcha färgschemat för resten av huset.

Du kan också använda LED-lampor för specifika områden för att bara lägga till en touch av färg här och där för att markera delar av ditt däck eller för att liva upp däcket.

Sollampor använder energi direkt från solen som lagras i en solcell. På grund av detta är solbelysning ännu mer miljövänlig än LED-lampor och möjligen det mest kostnadseffektiva alternativet för att tända ditt däck.

Till skillnad från en lampa kan solbelysning installeras på flera ställen. De kan också finnas i en mängd olika mönster för att passa perfekt in i ditt hem och däck.

Täckskenor

Inte varje däck har en skena, men om du letar efter ett subtilt sätt att lysa upp ditt däck, överväg att installera en.

Genom att använda ledstången hålls lamporna ur vägen så att du inte behöver oroa dig för att de blir distraherande eller kablar snubblar över dem. Att tända rälsen hjälper också till att styra en stig längs däcket, vilket kan vara särskilt användbart på natten.

trappa

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas4 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Nick Leith-Smith Architecture + Design

Ett sätt att förstöra en händelse är att någon skadas efter att ha snubblat på trappan eftersom de inte kan se dem ordentligt på natten.

Detta är en olycklig och potentiellt dödlig olycka som lätt kan undvikas genom att installera lampor på, under eller nära trappan.

Inte bara kan trappljus hjälpa till att undvika en rättegång eller en resa till sjukhuset, men de kan också öka däckets elegans.

Trappor är ett enkelt ställe att dölja ljus så att dina gäster kan fokusera mer på däckets skönhet och mindre på själva lamporna.

För att verkligen visa upp, placera rörelsekänsliga lampor nära trappan. Dessa lampor tänds bara när någon närmar sig eller är i trappan. Detta hjälper till att förhindra olyckor, spara energi och göra däcket mer fascinerande.

Lågor

Tiki-facklor

Dessa fåniga pinnar kan vara ett lättsamt sätt att lysa upp ditt däck. Barn tycker särskilt om dem. Du kan placera dessa ätpinnar var som helst i smuts eller sand, även om de är inlagda.

Du kan också fästa dem vid räcken på ditt däck eller hänga dem i luften med ett säkert rep. Var dock noga med att inte använda dessa vid evenemang där gästerna kan vara alltför aktiva.

Det kan vara farligt om en fackla av misstag kastas på ditt däck!

Braziers

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas6 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Siol

Dessa är inte lika vanliga, men de är bra för fester eller kvällsfirande, som görs i mer mörker än ljus.

Eldskålar kan variera från små till stora. Beroende på storlek kan du använda många små skålar eller några större skålar för dina behov.

Dessa skålar är perfekta för att värma upp gäster på en kall natt eller för att steka marshmallows i din egen trädgård.

Ljus

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas9 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: TREX COMPANY INC

Ljus är det klassiska sättet att lysa upp mörkret. För ett evenemang kan du skjuta dessa ljus i hängande lyktor som är ordnade runt ditt däck.

De kan hängas i luften eller helt enkelt placeras på en slät yta. För att hålla insekter borta kan du köpa insektsavvisande ljus eller vissa doftljus som kommer att ointressera insekter.

Dessa ljus håller ditt däck tänt samtidigt som du skyddar skadedjur.

Uteplats trädgårdsljus

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas12 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Exteriör NYC landskapsarkitektur

Att lägga till justerbara lampor i trädgårdspelarna kan vara en bra idé. Att ändra ljusintensiteten kan göra däcket och trädgården mer naturlig och fridfull.

Infällda lampor

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas11 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Pedersen Associates

Detta kan vara ett roligt sätt att lysa upp ditt däck. Du kan ändra ett objekts geometriska utseende och bakgrund efter eget tycke. Du kan använda detta för att få ett område att se större eller mindre ut beroende på vart du riktar ljuset.

LED-glasögon

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas7 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Juliana Lahoz

Med dessa LED-glasögon kan du tända ditt däck utan att oroa dig för att installera dolda lampor eller försöka flytta lampor ur vägen.

De energieffektiva LED-lamporna finns i glasögon som är utformade för säkerhet. Dessa glasögon är bärbara så att du kan lägga till belysning där du behöver det mest.

Integrerad belysning

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas10 Backyard Deck-Lighting IdeasBildkälla: JAUREGUI Architecture Interiors Construction

Ofta behöver ett helt däck inte lika mycket belysning, och belysningsområden som inte behöver det kan vara slösande.

Den inbyggda belysningen gör att du kan placera lamporna där du behöver dem mest – vanligtvis i mitten av däck och räcke.

Om du är intresserad av dessa lampor, se till att beställa dem innan du får ett däck. Dessa lampor måste installeras under byggandet av ditt däck.

Om du redan har ett däck eller vill ha en liknande effekt med den inbyggda belysningen, prova älvljus eller älvljus gömda under ditt räcke.

Lågspänningsidéer

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas8 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: Kukk Architecture & Design PA

Att tända ett däck kan använda mycket energi, varför du kanske vill investera i ljustekniker som kanske inte är lika ljusa men ändå får jobbet gjort.

Ett alternativ är bärbara lampor. Dessa används ofta som trädgårdsmöbler. Lamporna inuti använder lågspänning och är inte exponerade, vilket sparar energi och begränsar säkerhetsriskerna.

Ett annat alternativ är att använda LED-strålkastare. Dessa många är energieffektiva, men det betyder inte att de inte kan ge enorm belysning. Bara några kommer att fylla ditt däck med ljus!

Slutsats

Bright-Your-Backyard-With-These-Deck-Lighting-Ideas13 Backyard Deck Lighting IdeasBildkälla: YOGESH WADHWANA

Det finns många sätt att tända ett däck. Ta reda på vad dina specifika behov är och välj sedan rätt belysningsteknik för dig. Och var inte rädd för att kombinera tekniker eller utveckla din egen!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*