Home / Hem / Varför bestämde jag mig för att lägga till sydvästra mattor över hela huset
Varför bestämde jag mig för att lägga till sydvästra mattor över hela huset

Varför bestämde jag mig för att lägga till sydvästra mattor över hela huset

Sydvästra och västra mattor har en speciell plats i mitt hjärta. Varje matta verkar ha en viktig del av historia och kultur vävd i invecklade mönster och naturliga färger. De tar mig tillbaka i tiden, till en plats där naturen blomstrade obehindrat. Där säsongens och luktens levande färger berättade tiden lika exakt som en klocka.

Dessa dagar vill jag omge mig och mitt hus med föremål som tar mig tillbaka till den här tiden av lugn och enkelhet. Dessa mattor är min resa genom tiden. Med djärva, rustika mönster, jordtoner och ett obestridligt uttryck för naturlig skönhet och kultur. De är den dolda pärlan som gör ett rum välkomnande och vänligt. Och pausa fortfarande medan du försöker lista ut dess betydelse.

IMG_6781-1024x682 Varför bestämde jag mig för att lägga sydvästra mattor över hela mitt hem

Med sina jordnära färger, kompletterade med ett ljusstrå, kolliderar de sällan med de andra möblerna i huset. Deras djärva mönster smälter in sömlöst med de flesta färgscheman.

Jag försökte till och med kasta en matta över ett oanvänt bröst eller hörnbord för att få det mysiga, unika utseendet. Ännu mer nyligen har jag hoppat på vagnen som använde mattor som bildhäng, och jag älskade det!

När man ser tillbaka på mattor och deras ursprung har många indianerstammar och civilisationer starkt påverkat de sydvästra och västra mattstilarna. De var en kulmination av olika stilar och aspekter av traditionella kulturer. Ursprungligen handvävda och färdiga mellan månader och år blev mattorna snabbt en värderad vara i tidiga indiska handelsställen när nybyggarna och turisterna först anlände till landet.

Ursprungligen användes de för att täcka hus för att hålla ut kylan eller som kroppsinpackningar för att hålla varma. Senare, med tillkomsten av järnvägen och större exponering för resten av Nordamerika, blev dessa mattor högt värderade föremål i västra och mellanvästern för sin unika karaktär. Deras intrikata och vackra mönster tilltalade många människor då, som de fortfarande gör idag.

Double-Cross-3 Varför jag har valt att lägga till sydvästra mattor över hela mitt hem

Varje matta visade ett tema från religiösa ceremonier, olika aktiviteter från vardagen, bilder av djur, fåglar eller växter; eller något från vävarens fantasi. Uppmärksamheten på detaljer på mönstren på mattorna från då var ett mirakel med tanke på att de alla var handgjorda. Många av de moderna sydvästra mattorna är dock inte längre handgjorda. Vår favoritplats att köpa sydvästra mattor är Sydvästlig matdepå. Southwestern Rugs Depot har ett brett utbud av premium Southwestern-mattor som är äkta och av extremt hög kvalitet.

De flesta mattor idag är maskintillverkade. Detta har emellertid inte äventyrat kreativiteten och unikheten i mattdesignerna. Långt ifrån! Maskintillverkade mattor följer fortfarande samma teman och färgscheman som är typiska för antika och handgjorda mattor, men de tillverkas på kortare tid! Detta innebär att mattorna finns i ett bredare utbud av stilar och färger för att smälta in i olika vardagsrum.

Min uppskattning av dessa mattor från de västra delarna av landet gäller för alla; handgjorda och maskintillverkade, antikviteter och moderna mattor. Nästan alla dessa mattor hittar en plats i mitt hem och mitt hjärta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*