Home / Hem / Att välja det bästa golvet för husdjursägare
Att välja det bästa golvet för husdjursägare

Att välja det bästa golvet för husdjursägare

Hundar är mer än husdjur – de är våra bästa vänner och följeslagare. Det minsta vi kan göra för dem är att erkänna deras lojalitet, kärlek och skydd genom att ta hänsyn till dem i alla våra designbeslut. När allt kommer omkring spenderar hundar lika mycket tid i vårt hem som vi gör och borde ha alla förutsättningar de behöver.

Ett av de viktigaste designbesluten är att välja ett djurvänligt golv. Golvet ska vara tillverkat av material som din hund skulle älska att spendera tid på, men också av material som deras vassa klor inte lätt kan skada. Håll dina förväntningar på riktiga hundar som älskar att smeta, klia och röra. Det är upp till dig att välja ett golv där skadan inte är lika uppenbar och du inte behöver spendera mycket tid på att moppa och torka.

Kolla in vår lista över de bästa golven för hundägare:

Bambu golv

Bambu är det perfekta valet för husdjursskyddade golv. Den främsta anledningen är att bambu är mer motståndskraftig än lövträ och tål långvariga repor och föroreningar. Jämfört med andra djurvänliga golv är bambu stark och tål frekvent rörelse. När allt kommer omkring är denna typ av golv miljövänlig, lätt att rengöra och kostar ingenting jämfört med andra våningar.

modernt familjerum urval av de bästa golven för husdjursägareBildkälla: Warren Architecture, LLC.

Det finns inte många nackdelar när det gäller bambugolv. Det finns dock några saker att tänka på innan du köper. Bambu är känd för att vara väldigt vattentät, men inte helt vattentät. En annan allvarlig risk är repor. Ju mer tid din hund spenderar på den, desto mer märkbar blir dessa repor. I värsta fall kommer golvet att deformeras (det kommer att doppa eller krympa) och du måste byta ut det.

moderna barn väljer det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Marina Rubina

Korkgolv

Korkgolv är en utmärkt lösning på dina gröna problem. Din hund kommer att älska dess antimikrobiella egenskaper och det faktum att den begränsar mögeltillväxt. Vi rekommenderar det särskilt till ägare av bullriga hundar (särskilt de som har mer än en hund) eftersom dess akustiska fördelar kan neutralisera surr och buller. Så länge du rengör det regelbundet sparar korkgolv dig ofta renoveringar. Sammantaget hjälper ett korkgolv dig att fokusera på en hunds fördelar.

medelhavs-hem-gym Val av det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: John Kraemer & Sons

Så perfekt som det kan verka har korkgolv få dåliga sidor. Konstant smuts, repor, nedsmutsning eller starkt solljus kan orsaka betydande skador. Permanenta skador kan också orsakas av tunga möbler. Så var noga med att tänka på de rum som är lämpliga för denna typ av golv.

Modernt sovrum Att välja det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Andrew Snow

Trägolv

Ibland är det väldigt svårt att hitta en balans mellan snyggt utseende och praktiska överväganden. Det finns till exempel människor som är absoluta fans av snygga trägolv, men de undviker att använda dem till sina husdjur. Vi har goda nyheter för dig – lövträ kan fortfarande vara ett husdjursvänligt golvalternativ! Det krävs konstant övervakning av ditt husdjurs beteende för att undvika skador och träfläckar, eller för att agera snabbt om detta händer.

rustikt sovrumsval av de bästa golven för husdjursägareBildkälla: Webber + Studio

Du bör också göra en djurmanikyr. Din Hundens naglar ska trimmas korrekt och arkiveras utan riskfyllda och skarpa kanter som kan repa dina golv. Kom ihåg, såvida du inte planerar att omfinera ditt golv vart 5-10 år, bör du göra det mycket ofta. Men om du inte har specifika dekorationsidéer kan du gå efter en lite mer intetsägande konsistens som kan spara pengar och göra skadorna mindre uppenbara.

traditionell vinterträdgård Val av det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Jeannie Balsam

En annan fördel är att trägolv finns i många färger, teman och ytbehandlingar, varav några perfekt kan dölja bristerna i din hunds träning.

Golv i keramik och porslin

Keramik- och porslinsplattor är inte precis husdjur. Vi diskuterar dock starkt rekommenderade golv för husdjursägare. Anledningen till detta är den utmärkta reptåligheten hos dessa material och det faktum att plattor inte har samma absorptionskapacitet som natursten och andra golv. Detta innebär att du är fri från fukt och skador (åtminstone ett tag).

modernt vardagsrum1 Val av det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Rachel Pavilack

Orolig för förkylningen? Få fluffiga mattor eller en mysig hundsäng kan lösa detta problem!

I grund och botten är kyla och obehag fortfarande högst upp på listan över nackdelar. Katter och hamstrar kanske inte har problem med detta, men hundar kommer säkert att bli upprörda. Så tänk på golvvärme, mjuka mattor eller mattor.

Vinylgolv

I vissa fall visade sig vinylgolv vara den bästa typen av golv för husdjur. Anledningen är att det är billigt och enkelt att installera i hela hemmet. Den är tålig, har otrolig absorptionskapacitet och finns i en mängd olika färger och mönster, så du behöver inte växla mellan lyxigt utseende och användbarhet.

modern mat1 Val av det bästa golvet för husdjursägare

Men det betyder inte att det inte finns några nackdelar som måste övervägas. Vinyl är iögonfallande och starkt, och det finns en stor chans att du känner behov av att byta ut det. Dessutom bör du vara mycket försiktig med underhåll eftersom detta material lätt skadas av spill och fläckar.

Stengolv

Stenkakel står högt på listan över de bästa golven för hundägare. Inte konstigt – finns det något mer hållbart och skadat än sten? Dessutom kräver sten lite underhåll och blygsam hantering.

modernt kök-1 urval av de bästa golven för husdjursägareBildkälla: Charleston Building & Development

Priset du måste betala för att köpa stenplattor är dock bristen på värme och komfort under foten. Överväg att lösa detta problem med strålningsvärmesystem, mattor eller den obligatoriska spjälsängen för din håriga vän.

Laminatgolv

modern trappa1 Välja det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Neiman Taber

Så populärt som laminatgolv kan vara har de betydligt fler nackdelar än andra djurvänliga golvbeläggningar. Halkrisken med detta material är en riktig mardröm för dina hundar – de har svårt att gå eller springa, vilket lätt kan leda till olyckor. Dessutom kan luckorna mellan laminatgapet bli överflödeskanaler och orsaka permanenta skador. Av denna anledning levereras alltid laminat med mattor.

traditionella rum Att välja det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: DuPont

Finns det några fördelar? Naturligtvis finns det! Till exempel är laminat perfekt för rengöring och ”täckning” av repor. Övergripande uppskattning? Inte det bästa valet för husdjursägare!

Golv som ska undvikas – mattor

Så hårt som du försöker bevara dem kan mattor skadas och fläckas. Det kommer att bli fler och fler slitna fläckar och det kommer att vara uppenbart att de bästa dagarna av mattan är borta.

traditionell matsal Val av det bästa golvet för husdjursägareBildkälla: Michael Abrams

Det behöver dock inte betyda att du slänger dina gamla mattor. Försök att anpassa din hund till miljön och träna honom för att undvika dessa områden. Köp hundmattor och gosar och placera dem i områden där det inte finns någon matta. I slutändan lär din hund var den ska flytta och undviker de ”riskabla” ytorna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*