Home / Hem / Tips för yttre design som alla ska följa

Tips för yttre design som alla ska följa

Det är dags att uppgradera utsidan av ditt hem. Leta efter idéer och förstå att balansering av färger och justering av former och linjer inte är en lätt uppgift! I själva verket skulle vi knappast rekommendera en oerfaren designer att titta på det.

Du vill ha ett mer visuellt tilltalande exteriör. Vad ska du göra

Tips för exteriördesign - Alla ska följa 11 Tips för exteriördesign - Alla bör följaBildkälla: Koncentrationslägerarkitektur

Först och främst, kom ihåg att det fantastiska hemmet som förvånar dig över dess unikahet inte var en engångsidé: det var resultatet av lång planering och efterlevnad av grundläggande exteriördesignlektioner.

Kulminationen av processen är naturligtvis att vara kreativ, men det finns få yttre designtips som alla bör följa för att göra sitt projekt visuellt tilltalande.

Hur skapar jag mitt drömhem? Låt oss kolla:

Definiera syftet

Tips för yttre design Alla bör följa 12 Tips för yttre design som alla bör följaBildkälla: Harold Leidner landskapsarkitekter

Innan du bestämmer dig för en lösning ur en designperspektiv, tänk på dina behov och familjens behov. Det kanske inte verkar relevant först, men det är väldigt viktigt att ha ett hus vars yttre matchar interiören.

Om du till exempel är en konstnär som vill ha en egen privat målningsstudio, överväga stora fönster för tillgång till naturligt ljus.

Du kan också lägga till en mormorsvit över garaget för att jämna ut fönstren och skapa ett extra kvistfönster. Oavsett vad du gör, kom ihåg att insidan och utsidan är anslutna och att anslutningen måste vara synlig.

Material och texturer

Tips för exteriördesign - Alla ska följa 3 Tips för exteriördesign - Alla bör följaBildkälla: FINNE arkitekter

Den yttre designen lämnar inte för mycket utrymme för överdriven dekoration, varför material och texturer är centrala och du måste välja dem noggrant.

Återigen kräver uppgiften en viss balansering, den här gången mot att använda något som är både hållbart och visuellt tilltalande.

Lyckligtvis varierar valet från trä till stål och det blir inte svårt att hitta och kombinera rätt.

Samtidigt är yttre material dyra, så vi rekommenderar inte att du fattar beslut utan att rådfråga en arkitekt.

Tips för exteriördesign - alla ska följa 8 externa designtips - alla bör följaBildkälla: Landsted Companies, LLC

Det faktum att din exteriör måste vara praktisk och hållbar betyder inte att du måste offra reflektionen av din personliga stil – de som gillar att spendera tid i sin trädgård bör inte ge upp sina idéer om tegel / sten. samma som minimalister bör behålla sina trä- / stålpaneler.

Om du går tom för idéer finns det en mängd fantastiska inbyggda verktyg där ute som kan visa dig hur ditt utrymme skulle se ut när du lägger till vissa delar.

Utan dem är det till exempel svårt att avgöra mellan cedertros och vinylspår eftersom du inte har 3D-bilden av hur den skulle se ut om den applicerades en gång.

Balansen mellan symmetri och form

Tips för exteriördesign - Alla bör följa 1 yttre designtips som alla ska följaBildkälla: Thirdstone Inc. [^]

Väl utförda projekt inom yttre design (som i design i allmänhet) kräver former som är balanserade och symmetriska. Båda principerna spelar en oerhört viktig roll i arbetet med fasaden, som måste se både vacker och noggrant planerad ut.

Du kan välja en helt symmetrisk lösning (t.ex. georgiska hus där dörren är centrerad så att fönstren flankerar lika på båda sidor) eller uppnå en balans med kvistar och taklinjer med lika avstånd mellan dem.

Effektiv fönsterhiss

Tips för exteriördesign - Alla ska följa 2 Tips för exteriördesign - Alla bör följaBildkälla: McClellan Architects

Det stämmer, fönster ska vara vackra och matcha resten av din inredning, men prioriteringen bör alltid vara deras effektivitet och hållbarhet.

Det finns bara några få typer av fönster som uppfyller både estetiska och praktiska krav, till exempel: B. Panoramafönster, fönsterbågar, burspråk och båge, dubbla och skjutbara fönster som ger mer ventilation.

Färger i den yttre designen

Tips för exteriördesign - alla ska följa 10 externa designtips - alla bör följaBildkälla: Northern Sky Developments

Med alla dessa underbara färger, hur skulle någon kunna fatta ett omedelbart beslut? Först och främst måste du bestämma om du vill att din natur ska vara enkel eller djärv, och nyansen kommer direkt efter det.

Saken med färger är att de inte bara ser bra ut – de måste klara tidens test och dölja brister på ett sådant sätt att de blir helt osynliga. Hård process, eller hur?

Det säkraste sättet att välja färger är att välja en enda färgremsa och välja två avlägsna nyanser från den randen. Helst bör det finnas en ljusare nyans för kroppen och en mörkare nyans för förklädnaden.

En tredje färg är inte särskilt önskvärd, men du kan använda den för att pricka dörrarna / fönstren.

En oförglömlig entré

Tips för exteriördesign - alla ska följa 6 externa designtips - alla bör följaBildkälla: Richard Drummond Davis Architects

Ingången är alltid en viktig punkt att dekorera eftersom det här är de första sakerna besökarna ser när de går till dig.

Du måste se till att de kommer ihåg och använder intressanta funktioner och belysningsarmaturer för att lägga till det övergripande tilltalet.

Anpassade dörrar är en underbar idé att anpassa ditt exteriör och de kostar ännu mindre traditionella.

att lysa

Tips för exteriördesign Alla bör följa 13 Tips för exteriördesign som alla bör följaBildkälla: Domiteaux + Baggett Architects, PLLC

Utomhusbelysning är viktigt både från ett utseende och en känsla av säkerhet under natten.

Om du vill avvika från traditionell belysning, överväga accentbelysning som belyser din vackra inredning.

Se till att du har valt ett belysningssystem som liknar inomhussystemet för att undvika ett urkopplat utseende.

Moderna hem ser till exempel bättre ut med fyrkantiga stålbelysning, medan traditionella hem ber dig behålla sin charmiga lyktbelysning med flankerade garage eller ljuskronadekorerade ingångar.

Återigen – se till att din natur är väl upplyst och att dess skönhet syns även på natten.

Ett lämpligt tak

Tips för exteriördesign - Alla bör följa 7 Tips för exteriördesign - Alla bör följaBildkälla: CMM Construction Inc.

Taket på ditt hem är ett av de områden där estetik är minst viktigt – det är absolut nödvändigt att välja ett permanent tak.

Möjligheterna är mycket olika beroende på kvalitet och förväntad livslängd. När vi pratar om hållbarhet rekommenderar vi antagligen kakel eller skiffer, men tänk på att dessa material är tunga och att inte alla hem kan bära en sådan belastning.

Alternativt kan du välja vanliga asfaltbältros eftersom de är både prisvärda och enkla att installera.

Ett annat material som du förmodligen inte har övervägt för ditt hem är trä (det har en förväntad livslängd på 25 år!) Eller till och med metall, vilket är bäst för moderna projekt.

Trottoarer och uppfart

Tips för exteriördesign - alla ska följa 9 externa designtips - alla bör följaBildkälla: Harwick Homes

Precis som dörren leder trottoarer och uppfart besökare till ditt hem och de borde vara engagerande och välkomnande.

Den goda nyheten är att revisionen kräver lite ansträngning; B. applicera en ny färg eller byta ut plåster.

Vikten av landskapsarkitektur

Tips för exteriördesign - alla ska följa 4 externa designtips - alla bör följaBildkälla: Cablik Enterprises

Låt oss inse det: ett enda träd i trädgården kan inte kallas landskapsarkitektur. Ett vackert hus förtjänar en vacker trädgård med fantastiska blomsterarrangemang och välplacerade växter.

Din trädgård är den mest minnesvärda delen av ditt utomhusutrymme. Så se till att folk beundrar honom.

Att välja rätt växter är mer ett personligt beslut. Vi rekommenderar dock att du letar efter växter som kan överleva i lokala jordar eller söker professionell rådgivning.

Växthuspersonalen är mycket kunniga om landskapsarkitektur och kan hjälpa dig att skapa en vacker trädgård.

Takfönster för extra ljus

Tips för yttre design Alla bör följa 14 externa designtips som alla bör följaBildkälla: My House Design Build Team

Använd takfönster för att få sol in i huset om fönstren inte placeras ordentligt. Förutom den fantastiska utsikten över himlen får du ett charmigt och friskt hem som ser fantastiskt utifrån.

Om det är tekniskt genomförbart kan takfönster till och med installeras i däck och gårdar.

Garageportar

Tips för exteriördesign - Alla ska följa 5 Tips för exteriördesign - Alla bör följaBildkälla: Vitt rum

De kanske inte är så viktiga för garageportar när det gäller utsmyckning, men de är fortfarande kvar och kan göra eller bryta hela projektet.

Vad som behöver beaktas här är inte stil utan isolering, hållbarhet och säkerhet. Kontakta därför en ansedd leverantör som kan erbjuda ett rimligt pris och en garanti.

När du är klar med den mekaniska delen av processen, kom med en stil och dekorationer som passar resten av din exteriör. Du kan välja klassiska ståldörrar eller bildesigner – idéerna är bara oändliga!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*