Home / Hem / Fantastiska vardagsrumsfärger
Fantastiska vardagsrumsfärger

Fantastiska vardagsrumsfärger

Den första frågan när du renoverar ditt vardagsrum är “Vilken färg ska vi använda?” Detta är en mycket viktig fråga eftersom vardagsrumets färger verkligen kan “göra eller bryta” det viktigaste området i ditt hem.

Oavsett vad du väljer, kom ihåg att du kommer att spendera det mesta av din tid där. och du kommer att göra nästan vilken större aktivitet som helst.

Att välja vardagsrumsfärger är aldrig lätt. Du måste vara imponerande, men ändå enkel och lugn. De måste matcha storleken och stilen på ditt utrymme och svara på många förfrågningar.

Vi uppmuntrar dig att korrekt analysera ditt utrymme och gå igenom våra rekommendationer för ett perfekt färgschema.

Leta efter en färg som speglar stämningen

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors9 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Brian Dittmar Design, Inc.

När det gäller nyanser och nyanser kan man säga att det finns mer än 10 miljoner färger i världen. Hur väljer du det perfekta för ditt vardagsrum? Ett bra ställe att börja är att komma på en som faktiskt kan återspegla stämningen i rummet.

Om du vill att ditt utrymme ska vara lugnt och intimt, välj lugnande färgpaletter i neutrala färger eller ljusare nyanser av grått, lavendel eller blått.

Varma färger å andra sidan skapar en lekfull, social och glad anda. Båda ytterligheterna (för mörka eller för ljusa) bör undvikas eftersom de kan göra de intagna antingen humörliga eller rastlösa. Du bör undvika dem särskilt på platser som barn besöker.

Tänk på ett ämne

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors8 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Sullivan Design Studio

Var och en av de atmosfärer du vill introducera kan tilldelas ett specifikt tema. Det kan antingen vara något allmänt eller en specifik och unik lösning.

För dem som letar efter en elegant och sofistikerad inredning är djupa röda och rika bruna utmärkta val. Å andra sidan kan luftiga och lätta vardagsrum dra nytta av mjukare färger, helst ett pastellfärgat, nautiskt system kombinerat med mörkblått eller grönt.

Släpp in mycket solsken

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors2 Amazing Living Room Paint ColorsBildkälla: Eskuche Design

Det finns många arkitektoniska funktioner som kan hjälpa dig att få in naturligt ljus inuti: det kan vara ett stort fönster, ett takfönster eller till och med eleganta franska dörrar som ger utsikt över din underbara trädgård.

Så snart ditt rum är så ljust och luftigt, rekommenderar vi färger som stöder denna ”friskhet”, helst jordfärger eller juveltoner av påfågelblå och olivgrön. Ett väl upplyst rum kan hantera ännu mörkare paletter.

En lösning att undvika är vissa gula nyanser: i rätt dagsljus har du redan mycket gyllene glans och du behöver inte en specifik palett för att få samma effekt.

Skapa ditt eget ljus

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors10 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Carlyn and Company Interiors + Design

Vad händer om rummet inte har stora fönster eller takfönster för att släppa in solen? I det här fallet behöver du definitivt en lätt palett.

Att skapa ditt eget ljus kräver inte så mycket ansträngning: välj släta nyanser som pumpa eller elfenben. eller ännu mer levande detaljer för att göra platsen mysig och inbjudande.

Tänk på storlek

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors1 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Ann Lowengart Interiors

Mörka färger har den visuella effekten av att rummen verkar mindre. Använd detta till din fördel: lägg till ljus och flexibilitet i ditt lilla bostadsutrymme (kombinera inte mer än två färger). eller välj ett mörkare schema för ditt stora rum för att göra det varmare och mysigare.

Om du är ett absolut fan av mörka färger men har ett litet vardagsrum som inte kan göra det kan du lägga till dimensioner genom att måla en enda accentvägg.

Färg avser också möbler

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors4 Amazing Living Room Paint ColorsBildkälla: Kayron Brewer, CKD, CBD / Studio KB

Klädselfärger kan verkligen styra ditt val av färger. Du kan antingen tillämpa matchningsscheman eller använda något helt annat för att få en intressant kontrast. Klädseln hjälper dig också att välja golv och gardiner.

Vad ska du då göra? Vi rekommenderar att du antingen låter färgerna i rummet blandas eller gör en liten skillnad med ett enda accentföremål.

Om du inte bestämde dig för ett helt blockerande tema, gå till något mjukare (säg olika nyanser av samma färg). En ljusblå vägg kan vara ett utmärkt val för en mörkblå soffa, särskilt om dina gardiner också har en viss blå nyans.

Överensstämmelse med rumsfunktionen

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors11 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Vanni arkiv / arkitektonisk fotografi

När du väljer den perfekta färgen för ditt vardagsrum är det viktigt att överväga dess funktion. Är det en plats där du vill koppla av och läsa en bra bok?

Ljusa nyanser är det perfekta valet! Vill du att det ska vara ett roligt område där du och dina vänner samlas? Djärva toner är de bästa som finns! Hur som helst du tittar på det, pallar är bra kamouflage för funktion!

Vilka är dina preferenser?

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors7 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Byråhus

I slutet av dagen är det ditt rum! Välj färger som har något att göra med din personlighet så att du gillar och uppskattar dem.

Detsamma gäller dess intensitet: föredrar du en ljus eller mörk miljö? Vilken skulle du välja mellan rött och rosa?

Äventyrssökande tar djärva beslut även om de vet att utrymmet kan bli överväldigande. Om du inte är så äventyrlig just nu, välj en accentvägg / element och applicera den djärva nyansen av lila som du gillar så mycket.

Använd gradering

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors6 Amazing Living Room Paint ColorsBildkälla: Giambastiani Design

Vardagsrummen ser bra ut när du använder kreativitet och långsamt går från den mörkaste till den ljusaste tonen. Om dina golv är mörka, gör väggarna medium och taket ljusa.

Detta tillvägagångssätt är känt som “cookbook setting” och är enormt framgångsrikt när det gäller att replikera naturen. Tänk på ett normalt naturlandskap: själens mörka nyans, de färgglada blommorna och himlen … skulle det inte bara vara underbart att ha det hemma?

Experimentera gärna

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors5 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Genevieve Hurley Interiors Ltd.

Det första beslutet du behöver ta är om du vill ha ett monokromatiskt schema (en färg) eller ett polykromatiskt schema som innehåller alla de färger du vill ha.

Du kan välja dina favoritfärger helt fritt och kombinera dem på ett spännande och unikt sätt. Rika kombinationer skapar alltid spänning på din plats, eftersom de ser väldigt personliga och samtida ut.

En annan bra idé är att välja funktionsväggar. Det betyder att du kan måla en enda vägg annorlunda än alla andra, eller måla delar av varje vägg i en viss färg.

Du uppmanas också att skapa en skarp kontrast mellan dina väggar och dina möbler så att ditt rum blir minnesvärt för alla som kommer på besök.

Överensstämmelse med dina trä- / tegelelement

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors12 Fantastiska Living Room Paint ColorsBildkälla: Har arkitektur + planering + inredning

Du är alltid välkommen att introducera färger som matchar dina träelement eller synliga tegelytor. En utmärkt idé skulle vara att använda matchande färger för väggar eller klädsel.

Vänd dig om och kontrollera trä- / tegelytorna. Äger du trämöbler? Har du en accentvägg i vardagsrummet? Vi slår vad om att du kommer att ha en nyans om några sekunder!

Färggruppen som passar trä och tegel är ganska stor: den sträcker sig från ljus orange till svala, vitkalkade toner.

För att välja rätt, tänk på de känslor som rummet ska inspirera. Ännu bättre, måla lite av rummet och jämför färgerna för att se vilken som faktiskt passar.

Trimanslutningar

Amaizing-Living-Room-Paint-Colors3 Amazing Living Room Paint ColorsBildkälla: Bruce Kading inredningsdesign

Utrymmen som möjliggör direkt överföring från varandra förtjänar också en visuell anslutning; något som en enda “tonsträng” som indikerar att de tillhör samma plats.

Det snabbaste, enklaste sättet att uppnå detta resultat är att måla hela din beklädnad (lister, dörrar, fönster eller till och med skåp) med en enda färg. Neutrala toner som vitt är ett utmärkt val för detta.

Blind spårning av tidningar är inte alltid bra

Tidningar har starkt inflytande på vad vi gillar eller förväntar oss av vårt bostadsutrymme. De ger oss råd om de senaste trenderna och föreslår underbara lösningar som ”ligger nära hjärtat” från första stund.

Så bra som de verkar, kanske dessa lösningar inte är det rätta valet för oss.

Var inte blind på trender: först och främst finns det många människor som spenderade mycket pengar och tid på att få ett tidningsresultat, men slutade med något oväntat som de inte gillar.

Ditt vardagsrum kräver din uppmärksamhet och idéer eftersom det uppfyller dina behov. Det är just därför det är bäst att välja färgen själv snarare än att följa de rullkonstruktioner som skapats av Photoshop.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*