Home / Hem / Teen sovrum design idéer
Teen sovrum design idéer

Teen sovrum design idéer

Att designa ett nytt sovrum som din tonåring kommer att sova, studera och umgås i är säkerligen en mycket utmanande uppgift.

Vi måste ta hänsyn till att tonåringar finns i en mängd olika personlighetstyper, från de som är lika lugna som möss som tillbringar större delen av sin tid i sina rum, från de som är överflödiga och sällskapliga och längtar efter det, från mamma och pappa Pappa att vara borta och andra bröder och systrar som kommer i kontakt med sina kamrater så mycket som möjligt.

Teen Bedroom Design Ideas-1 Teen Bedroom Design Ideas

Dessa rum som nämns här, som skapades med sina mödrar och fäder för tonåringar tillsammans med sina mödrar och fäder, erbjuder underbara platser som tonårsflickor och pojkar vill presentera för sina kollegor, njuta av den komfort de erbjuder och förhoppningsvis även tack för en sådan lyxigt rum.

Teen Bedroom Design Ideas-3 Teen Bedroom Design Ideas

Du kanske försöker komma med några livskraftiga designtips för tonårssovrum. Om så är fallet, bör du definitivt överväga de saker som din tonåring kommer att tycka om och tänka på sovrummet som om du vore honom eller henne. Naturligtvis har en tonåring faktiskt en annan uppfattning om hur deras sovrum ska vara. Ja, ungdomsidéer i detta avseende skiljer sig väldigt annorlunda från deras mödras och faders upplevda idéer.

Hans eller hennes rum är inte bara en plats att sova för natten, utan snarare hans eller hennes värld där han eller hon kan hitta sin identitet, vara sig själva, komma i kontakt med vänner och vara ensam för att reflektera när de har tillräckligt med kaotisk värld för dagen etc.

Tonåringar känner sig mer bekväma i sina sovrum. Det måste vara en “tonåring” som de säger. Dina rum är din domän. De härskar här. Även om tonåringar gillar konstiga och varierade saker, om de görs rätt, kan dessa införlivas i tonårsdesign. Planering och förberedelse kommer naturligtvis att vara avgörande för att detta ska bli en framgång.

Under tiden, kom ihåg att ditt sovrum måste uttrycka hur unik och speciell du verkligen är.

Vi behöver detaljerna!

Teen Bedroom Design Ideas-2 Teen Bedroom Design Ideas

I slutändan bör tonårsdesign innehålla fokus på ett huvudtema, den centrala idén i sovrummet som håller allt ihop. Hobbyer, sport och andra saker som dina tonåringar är intresserade av är en utmärkt utgångspunkt för att peka dig i rätt riktning och att designa ett fantastiskt nytt sovrum för din tonåring.

Djärva och ljusa färger skapar inspirerande utrymmen som tonåringar kommer att älska. Kontroller, ränder, former och väggmålningar kan också enkelt integreras i den övergripande designen.

Vad kommer att inkluderas

Teen Bedroom Design Ideas-4 Teen Bedroom Design Ideas

Den moderna tonåringen vet hur deras rum ska se ut och vet verkligen vad som finns i det och vad som inte är i termer av tonårsrum idag.

De är inte längre småbarn och inte helt vuxna, och de kan ha några bra fyllda djur eller leksaker som de fortfarande gillar att ha i hyllorna, som de kanske inte leker med men som de älskar att ha. Så dessa saker kan införlivas i designen.

Tänk på tonårsrummet som deras egen svensexa där de kan vara väldigt bekväma. Ett tonårsrum måste ha funktioner för att studera, umgås med vänner, koppla av, sova etc. och vara ett uttryck för deras sanna jag.

Teen Idéer för sovrumsdesign-13 Idéer för design för ungdomsrum

Teen sovrum design måste ta hänsyn till saker relaterade till barnets ålder och också vara snygg. Medan mödrarna och papporna föredrar en lugn och reserverad miljö är tonåringarna mer livliga och energiska, vilket bör återspeglas i rymdens designval. Tänk på följande när du skapar ett nytt rum för din tonåring.

Fet design för väggar

Teen Bedroom Design Ideas-5 Teen Bedroom Design Ideas

Även om det redan har fastställts att vuxna faktiskt föredrar en lugnare atmosfär i sina personliga sovrum, måste rum för tonåringar vara ett uttryck för deras livlighet och levande själv. Väggen är ett enormt utrymme för att uttrycka din design, vilket ger ett bra och elegant utrymme.

Detaljer som till sin natur är stilfulla, färger som återspeglar ljusstyrka och inredning som är relaterade till din tonårs ålder kommer att uppskattas av din tonåring genom att skapa en glad atmosfär för din tonåring att lära sig att umgås med vänner, koppla av och göra de saker du kan njuta av och sova. Huvudpoängen är att utrymmet måste vara mycket bekvämt och elegant.

Favoritval:

♥ Färger som är ljusa
♥ En väggbehandling som är individuellt tryckt
♥ Dekaler för väggarna
♥ Väggar speciellt målade för en urban känsla
♥ Favorituttryck målade i neon- eller ljusskyltar

Lagringslösningar

Teen Bedroom Design Ideas-6 Teen Bedroom Design Ideas

Tonåringar gillar inte att städa sina rum och det kan vara mycket frustrerande för föräldrar. Lagringslösningar kan innehålla lådor, korgar och lagerplatser för maximal organisation. Detta kommer att motivera din tonåring att bättre hålla sina rum rena, särskilt om lagringslösningarna du väljer är snygga. Låt även dina tonåringar dekorera dem efter eget tycke.

Väggnisch gjord av exponerad tegelsten

Teen Idéer för sovrumsdesign-7 Idéer för design för tonårsrum

Designa ett elegant loftområde i New York för din tonårspojke att ha i sitt eget rum genom att låta en exponerad tegelvägg som skapar ett spännande hörn för studier. Du kan lägga till skraj belysning eller till och med en ljuskrona till en mer sofistikerad tonårsflicka.

Utrymme med olika funktioner

Teen Bedroom Design Ideas-8 Teen Bedroom Design Ideas

Din tonårsrum erbjuder mer än bara en plats att sova. Tonåringar vill ha en plats där de kan vara oberoende, vara med vänner, studera, koppla av, ha hobbyer osv. Alla dessa saker är lika viktiga som att få tillräckligt med sömn. Arbeta med din tonåring för att införliva de saker han eller hon vill ha i sitt rum. Så rummet ska innehålla:
♥ en sovplats
♥ ett område för lärande
♥ ett område för att slappa

Här är några saker du kan prova för ett sovrum som är på den lilla sidan:

♥ Ett vertikalt studieområde. Använd utrymme ovanför och under skrivbordet för förvaring.
♥ Torrplattor och korkbrädor är bra alternativ.
♥ Sätt en liten bänk i slutet av sängen för att skapa en lounge.
♥ Lägg till och med en matta och ett par kuddar i ett hörn av rummet för att få riktigt små utrymmen att se ut som en lounge.
♥ Spara utrymme genom att lägga en säng mot en vägg och skapa en unik och intressant sov- och loungeavdelning genom att kreativt drapera nät eller tyger.
♥ Använd inte en sängram och spela på en sänggavel med en väggklistermärke.
♥ Ett smalt soffbord är ett bra skrivbord för små utrymmen.

Tapet med mönster

Teen Bedroom Design Ideas-9 Teen Bedroom Design Ideas

Du kan uttrycka din tonårs unika stil genom att använda tapeter med retromönster. Skaffa möbler och tillbehör i samma färger som tapeten i din tonårsrum. Svartvita färger ger en klassisk touch.

Idéer som skapar roliga tonårsrum

Teen Idéer för sovrumsdesign-10 Idéer för designa för sovrum

Tyst atmosfär är vad vuxna behöver och vill ha i sina vackra sovrum, men tonåringar föredrar ett utrymme som till och med är knäppt och säger vem de verkligen är som individer. Kreativa element med en touch av djärvhet gör unga människor entusiastiska över sitt nya utrymme. Några intressanta saker att tänka på som sätt att lägga till en rolig touch till rumsdesignen är:

♥ en unik gung- eller hängstol
♥ en säng som hänger
♥ ett akvarium som hänger på väggen
♥ en rund säng
♥ en svart tavla vägg, kanske till och med målad rosa, som gör att tonåringar kan vara kreativa, ha kul och uttrycka sig. Du kan också skriva viktiga testdatum och funktioner på den för att påminna dig själv.

Fler saker att lägga till

Teen Idéer för design för sovrummet-11 Designidéer för sovrum för tonåringar

Det finns ännu fler fantastiska saker där ute som är roliga och säker på att glädja din tonåring som bönsäckar att sitta på, färgglada sängkläder, fantastiska nya lampor, snygga bokhyllor och stativ, ljusa fönsterbeläggningar, tavelramar och mycket mer.

Du kanske också vill spruva upp några befintliga föremål och använda dem i inredningen i rummet för att uttrycka vem din tonåring är och vad din tonåring är intresserad av, till exempel: B. med gitarrer, skateboards, golfklubbar, memorabilia, troféer, konstgjorda växter och många andra saker. En ljus matta är ett utmärkt komplement till att utföra olika uppgifter.

Slutsats

Teen Idéer för sovrumsdesign-12 Idéer för sovrumsdesign

När tonåringar växer växer de ut ur de yngre teman i sina rum, som brukade vara flygplan, leksaker, tåg, bilar, dockor och uppstoppade djur osv. Därför måste tonåringens rum ändras och måste ändra hans ålder, personlighet, behov och avsedd användning.

Om du utformar ditt tonårsrum med dessa saker i åtanke kommer du säkert att skapa en fantastisk och extraordinär plats där du kan lära dig, vara med vänner, göra hobbyer, koppla av, göra de saker de tycker om och sova. Din tonåring kommer verkligen att uppskatta det.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*