Home / Hem / Idéer för att välja de bästa sittplatserna för ditt sovrum
Idéer för att välja de bästa sittplatserna för ditt sovrum

Idéer för att välja de bästa sittplatserna för ditt sovrum

Ett sovrum är mer än bara en plats att sova – det bör erbjuda tillräckligt avkopplande reträtt när som helst på dagen! En sak som många försummar är vikten av bekväma sittplatser i sovrummet, även om de flesta åker dit på eftermiddagen och läser eller tittar på TV.

Att välja de bästa sittplatserna för ditt sovrum beror på många faktorer: din stil, preferenser, sängkläder och andra möbler. Lyckligtvis är utbudet av sovrumsmöbler på marknaden nästan obegränsat, och du kan enkelt hitta en bit som ser bra ut och gör jobbet. Innan du börjar titta, kolla in våra tips som hjälper dig att avgöra vad du verkligen behöver:

Rymden är av yttersta vikt

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 5 idéer för att välja de bästa platserna för ditt sovrumBildkälla: STEVEN CHEROSKE DESIGN

Att köpa möbler utan att tänka på hur mycket utrymme du har är aldrig en bra idé. Istället för att köpa den första biten du gillar och dra slutsatsen att den är för överväldigande för ditt redan staplade sovrum, måste du göra beräkningar.

Tricket är enkelt: balansera mellan för stort och för litet och lämna tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt.

Om vi ​​pratar om ett litet rum, ta en liten bit som du kan glida in i hörnet, till exempel en gungstol. Stora sovrum, å andra sidan, möjliggör också stora, lyxiga avföring som rymmer mer än en person.

Den andra saken att tänka på är formen

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 6 Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Den raffinerade gruppen

Även här är formatets storlek och layout avgörande. Små sovrum är bättre för stolar, medan medelstora och stora sovrum ger dig mer val att köpa den bit du gillar.

De lyckligaste som har stora sovrum kan bli riktigt kreativa med sittplatserna.

Det kan vara en privat boutikékrok med ett par stolar och en fotpall, till och med en som är helt åtskild från sovrummet med smart, riktad belysning. Ett annat kreativt tillbehör som delar rummet visuellt är mattor och fristående skärmar i alla färger och mönster.

Nästa steg: funktion

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 4 idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Strukturfotografering

Modellen beror på funktionen: blir det en ensam biograf eller en romantisk lounge där par pratar och dricker vin på kvällen? Detta är förmodligen den avgörande frågan när det gäller att välja rätt typ av sittplatser för ditt sovrum.

Ett ytterligare lagringstips

Förutsatt att du har ett sovrum imorgon kanske lagring inte har högsta prioritet, men om du inte har ett så är det verkligen. Det är svårt att bli kreativ med minnet. Så den smartaste idén skulle vara att kolla in tidskrifter och kataloger med dolda lagringsalternativ.

Några av de vanligaste lösningarna är bord med övre flikar som öppnas, soffor med installerade lådor, hyllor eller dekorlådor. Det är fantastiskt att ha dessa lösningar i närheten så att när du är i vila kan du enkelt få det du behöver.

Föreställ dig hur underbar en bekväm fåtölj med en inbyggd låda är – du sitter, slappnar av och når ut till lådan för att hämta din favoritbok. Perfekt för personliga läshörnor, eller hur?

Det mest populära alternativet är avföring, eftersom de tjänar många syften: de kan naturligtvis vara dina fotstöd, soffbord eller sittplatser. Om utrymmet tillåter väljer du den största rektangulära ottomanska du kan hitta eller två mindre fyrkantiga ottomanska.

Fortsätt med ämnet

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 9 idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Fine Zalkin Interiors

Förutsatt att du redan har valt ett tema för ditt sovrum, behöver du inte ändra det i sittgruppen. I själva verket bör du fortsätta med inredningen och skapa en visuell koppling mellan de två (detta gör att rummet faktiskt ser större ut och bättre utformat än det faktiskt är).

Låt mig förklara för dig hur: Om du har ljusblå väggar med enstaka gröna nyanser kan du sätta ett par fantastiska blå stolar i hörnet för att omedelbart fånga uppmärksamhet.

Samtidigt kan utseendet avrundas med några gröna detaljer som mjuka kuddar för extra känsla. För rum med antika teman rekommenderar vi vintagelösningar: gungstolar, plyschkast eller vad du än tror skulle elegant komplettera ditt parkettgolv och rustika färgpalett.

En visuell anslutning kan upprättas genom färg, material eller design. Observera dock att sitta inte är viktigare än säng.

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 3 Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Su Casa Designs

Det måste finnas en matchning mellan de två, vilket innebär att smidesjärnssängar med hög klädsel eller snidade möbler inte ser särskilt bra ut. Tänk sammanhängande – ett sovrum ska vara lugnt och avkopplande!

Sittplatser som ett litet vardagsrum

Idéer för att välja den bästa platsen för ditt sovrum 1 Idéer för att välja de bästa platserna för ditt sovrumBildkälla: Harwick Homes

Hur låter ett vardagsrum i sovrummet? Med ett rymligt rum som möjliggör detta kan du helt överföra vardagsrum till det rum som erbjuder mest integritet.

Det kan vara ett par små soffor, ett intressant L-format snitt eller bara ett par lässtolar. Naturligtvis bör rummet avrundas med ett trevligt soffbord.

Låter det inte som den lyxiga hotellsviten du ofta drömt om? Om inget annat kommer det att vara de sötaste tillflyktspengarna har råd.

Mer än en sittgrupp

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 2 idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Jeri Koegel Photography

Antal sittplatser beror på din livsstil. Om dina barn till exempel har en vana att komma in i rummet på morgonen för att titta på TV medan de kollar e-post på ditt skrivbord, tänk på sittplatser som är lämpliga för båda ändamål. “Vardagsrum”, å andra sidan, är perfekta för separata stolar, soffor och konversationsområden.

Fåtölj i Louis-stil

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 12 Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Cole Thomas Homes

Upprätt Louis fåtöljer är fantastiska i sin unika stil, och du kan använda dem som toalettbordstolar för att göra ett kraftfullt uttalande. Ditt omklädningsområde blir coolt och imponerande, särskilt när du parar ihop det med fårskinnsfiltar, ljusa golvlampor och den obligatoriska spegeln i full längd.

Kreativa tillbehör

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 10 idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: MSA ARKITEKTUR + INTERIÖRER

Även här måste du tänka funktionellt: sovrumstillbehör måste vara lämpliga för sovrummet, vilket inte är någon överdrift och ingen stor livlighet. För sittplatser är det bäst att välja färgglada filtar och mjuka kuddar.

Placera den försiktigt

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 8 idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: ibi designs

Den traditionella placeringen av sittplatserna i sovrummet är vid sängens fot. Detta bör vara din orienteringskurs om du är osäker på var du ska placera den. Men med en mysig öppen spis eller ett stort, soligt fönster har du ett mycket bättre alternativ i horisonten.

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 11 Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: Astorino

Naturligtvis kommer dina stolar att se fantastiska ut när du möter dem, men funktionaliteten bör inte äventyras. Om du verkligen behöver en rymlig sittgrupp för att tillgodose gästerna på ett adekvat sätt, är det mycket bättre att placera den i ett hörn närmare dörren (eller eldstaden, om du har en).

Slutgiltiga tankar

Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrum 7 Idéer för att välja den bästa sittplatsen för ditt sovrumBildkälla: KDH Designs

Master sovrum ska vara både vackra och funktionella. Innan du bestämmer dig för något, överväga ledigt utrymme, dina behov och preferenser och välj något som passar din smak.

Om du är intresserad av avföring, välj en trevlig som sparar plats och ger extra lagringsutrymme för tidningar och böcker. Välj helst rörliga sittplatser (eventuellt till och med rullade under sängen om du inte behöver det).

Utrymmet är alltid den avgörande faktorn, men låt inte det hindra dig från varför du var tvungen att offra det vackra utseendet på ditt sovrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*