Home / Hem / Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips
Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Vardagsrummet i varje hem är familjens kontaktpunkt. Det är ett mångsidigt rum som traditionellt används för att umgås med familj och vänner. För detta ändamål är belysning en av de viktigaste komponenterna för att hålla detta utrymme fullt fungerande när du utformar detta utrymme.

Rätt belysning för vardagsrummet hjälper till att ge vardagsstilen en ny dimension, en ny stil och en ny atmosfär. Dekorationsidéerna för modern vardagsrumsbelysning inkluderar vägglampor, golvlampor, dimmer, bordslampor, takfönster, eldstäder, ljuskronor och andra unika idéer för accentbelysning.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  7 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Ljusdesigners tror att om belysningen är korrekt placerad är det svårt att märka att subtiliteten försiktigt belyser olika aspekter av vardagsrummet. Med rätt typ av belysning och placering i vardagsrummet kan människor se bättre ut, känna sig avslappnade och vila bekvämare. Borta är missuppfattningarna att dekorera vardagsrumsljus som du behöver för att lysa upp hela rummet.

När du inkluderar flera punkter med ljusstilar lägger detta dekorationsschema till ljusskikt som passar exceptionellt bra tillsammans. Genom att välja rätt kombinationer av ljuskällor som lampskärmar, lysrör, färgbelysning och andra tips för att belysa vardagsrummet kan dessa lampor hjälpa till att hitta rätt mental, emotionell och fysisk balans i detta utrymme som är centrum för varje hem.

Allmänna egenskaper hos vardagsrumsbelysning

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  6 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Titta på TV, läs böcker, spela spel och underhålla familj och vänner i husets vardagsrum. Som ett resultat borde det ha en bra belysningsdesign och belysningsschema. Vardagsrumsbelysning bör innehålla tre nivåer av belysningsfunktioner: uppgift, atmosfär och accenter.

Belysning för vardagsrum av alla storlekar behöver hjälpa till att spegla stämningen, arkitektoniska särdrag och syfte. Se till att du har rätt installationsfunktioner som hjälper dig att fatta ett beslut om vilken typ av belysning som är bäst för att dekorera ditt vardagsrum. Här är några tips som hjälper dig att förbättra den totala belysningen i ditt vardagsrum:

1. Vägglampa: Vägglampor ger vardagsrummet specialeffekter, eftersom de kallas “indirekt” belysning, särskilt om de är gjorda av material som metall, glas eller tyg.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  10 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Tavlor måste placeras borta från trafiken i rummet eftersom du inte vill att lamporna ska lysa upp en person som de är under Hollywood-ljus. Vägglampor belysningsdesign placeras bäst runt en mantelpiece eller på flera väggar i stora, rymliga vardagsrum.

2. Golvlampor: Det finns lampor som badar hela rummet i ljus. I andra miljöer behöver du bara ljus i små, koncentrerade områden. Mycket ofta vill du att lampor ska smälta in i dina vardagsrumsbelysning.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  3 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Traditionellt är vardagsrummet ett gemensamt mötesområde. Vid utformningen av detta rum bör golvlampor vara den huvudsakliga omgivande belysningen så att en persons syn inte hindras när de sitter i rummet. Välj golvlampor som markerar accentfärgerna och stilen i vardagsrummet för en mer dynamisk känsla.

3. Dimmer: Dimmerbelysningssystem gör att vardagsrummet ser mer intimt ut. Beroende på stil skapar dimmare uppfattningen om ett större utrymme när familj och vänner underhålls. Dimmare sparar inte bara energikostnader utan de har också förbättrats med moderna fjärrkontrollmetoder.

Ljusalternativen i vardagsrummet förbättras avsevärt genom att använda en dimmer. Moderna dimmare är perfekta för att ändra stämning genom att helt enkelt avvisa en dimmerinstallation, oavsett om det är en grundinstallation eller en integrerad stil. När allt kommer omkring vill ingen ha hårda, starka lampor som lyser ner uppifrån.

4. Bordslampor: Tips för vardagsrumsbelysning är viktiga när det gäller bordslampor. Till exempel, om bordslampor placeras nära soffor och stolar, se till att skärmens botten är i ögonhöjd när människor sitter så att de inte ser in i lamporna.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  5 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

Bordslampor sträcker sig från enkla till fantastiska. De är en fantastisk snygg dekorationsidé för att lägga pricken över i många vardagsrumsdesigner. De är perfekta för sidobord, soffbord och spisar i vardagsrummet. När det gäller belysningens mångsidighet förblir bordslampor högt på listan.

Tack vare moderna bordslampor som erbjuder tekniker för symmetri, funktionalitet, färg, storlek och stil, lägger de till textur, stämningsbelysning, höjd och dekorativa konstverk. Bordslampor kan vara formella med matchande par eller välja symmetriskt motsatta mönster för användning i olika delar av vardagsrummet.

Korrekt belysning av bordslampan indikeras bäst av den typ av lampor som väljs för att markera ytorna i ett vardagsrum, dvs. glödlampor, CFL: er, lysdioder eller halogener.

5. Takfönster: Takfönster öppnar upp ett litet vardagsrum och lyser upp mindre, mörka vardagsrum. Takfönster finns i olika storlekar och du kan lägga till färg, skuggning eller skärmning. Ett rörformigt takfönster kräver inte mycket takutrymme och ger mycket ljus in i ett rum vars samlare är på taket genom en diffusor i taket.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  9 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

6. Eldstadsbelysning: Eldstadsbelysningen fungerar i vardagsrum av alla storlekar. När det tänds på kvällen blir det fokus. Den moderna eldstadsbelysningen finns nu inte bara i glödande stockar. Valet av belysning för att dekorera vardagsrumsbelysning för din eldstad beror på den specifika utformningen av rummet och vilken typ av effekt varje person försöker uppnå.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  2 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

För ett extra rustikt utseende kan ljus staplas på en bricka som hänger från taket för att ge rummet en underbart glad glöd. Eldstadsbelysningsteknik gör att individer kan njuta av vardagsrumsanvändning med dimmer och fjärrkontroller.

7. Ljuskronor: Dina traditionella ljuskronor är inte längre bara för matsalen eller foajén! När du går genom ett belysningsutställningslokal ser du ett stort antal ljuskronor som har unika stilar och mönster. För att placera en ljuskrona i vardagsrummet måste du känna till din riktade ljuseffekt.

Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips.  11 Ljus upp ditt hem med dessa vardagsrumsbelysningstips

En ljuskrona är inte utformad för att representera huvudbelysningsatmosfären i ett rum. Istället är målet att förbättra och försköna ett rums belysningsschema. Hennes skulpturella mönster med blinkande ljus säkerställer flerpunktsbelysning som inte kastar skuggor utan snarare mjukgör skuggor genom närvaron som kommer från taket och får vardagsrumets höjdpunkter att lysa.

Slutsats:

Gör ditt hem ljusare med hjälp av dessa vardagsrumsbelysningstips 12 Gör ditt hem ljusare med dessa vardagsrumsbelysningstips

Vardagsrum i olika storlekar drar nytta av flerlagersbelysning på grund av deras multifunktionella användning. För att titta på TV är mjuk omgivande belysning bättre. Men om någon annan i rummet läser i en hörnstol, behöver de ett ljusare men mindre bländande ljus.

Accentbelysning är ett av de bästa ljusalternativen för vardagsrum. Kom ihåg att om du överljusar ett vardagsrum, kommer dess effekt bara att skapas i stark belysning, särskilt på natten. Alla tips om vardagsrumsbelysning och dekorationsidéer ovan gör alla vardagsrum bättre – ha bara roligt och var inte rädd för att tänka utanför lådan!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*