Home / Hem / Stuga stil kök mönster
Stuga stil kök mönster

Stuga stil kök mönster

Stugainspirerade hus påminner alltid om familjens atmosfär och ger ett antal opretentiösa detaljer som gör platsen mysig, såsom naturliga tyger och material.

Stugstilen är inte bara en lösning för interiören, utan en övergripande vänlig attityd som du kan lägga till varje rum i hemmet, särskilt köket, som blir mer och mer socialt.

Faktum är att stuga kök design idéer är bland de mest populära och enklaste att genomföra, varför de rekommenderas till våra läsare.

Men hur fungerar lantliga köksdesigner? Låt oss förklara:

Ouppfallande pallar

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla1 Stuga stil köksdesignBildkälla: CapeRace kulturella äventyr

När du väl har bestämt dig för ett stugkök, var särskilt uppmärksam på det färgschema du ska införa.

Stugans stil är mer rustik och traditionell och föredrar därför grädde, beige och liknande pastellfärger. För att bryta monotonin kan du krydda den med lite smörgul, mynta eller till och med lavendel.

förvarings rum

Stuga-stil-kök-mönster-lätt att få 2 stuga-stil kök designBildkälla: Designs by Dawn i Lake Street Design Studio

Som med alla andra kök hanterar stugköken problemet med förvaring med försiktighet och försöker introducera så många förvaringselement som möjligt.

Köket måste vara funktionellt och praktiskt så att ägaren kan utföra sina uppgifter. Det är därför fler objekt måste döljas än utställas.

Vissa designers skulle dock berätta att kännetecknet för kök i lantlig stil är öppna skåp och hyllor, eftersom det håller utrymmet mer rymligt och informellt.

Tallrader

Tallfodret är en av de mest kända aspekterna av stugkök, där den arkitektoniska frågan löses med klädsel, värmande väggar och rillad design.

Visuellt ser dessa bra ut på grund av det lugna och diskreta utseendet, och det är ganska imponerande hur något vi inte ens märker vid första anblicken kan så oemotståndligt påminna oss om en stuga.

Det smälter bara in med resten av inredningen, till stor del på grund av de krämiga färgerna och det gamla, desperata utseendet.

Pärlbrädor

Stugkök kan hantera pärlbrädor som inget annat kök. Försök bara med dem. De ser fantastiska ut på dina skåp, öar, väggar eller till och med själva taket.

Om du vill göra dem ännu mer intressanta, byt ut dem horisontellt. Använd en fräsch smäll av krispig vit och utseendet är klart.

Trägolv

Stuga-stil-kök-design-lätt att få 7 stuga-stil kök designBildkälla: Tracey Stephens Interior Design Inc.

En av de saker som gör stugakök så mysiga är deras trägolv som ser både varma och inbjudande ut och lämnar gott om plats för dig att lägga till något element du gillar.

De fungerar mycket bra om du använder dem kontinuerligt i huset. Du har antagligen redan ansett denna idé som den mest hållbara och lättaste att underhålla.

Ändå beror allt på material och ytbehandlingar du väljer. Vi uppmuntrar dig dock att leta efter material av högsta kvalitet.

Inredning

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla9 Stugformade köksdesignerBildkälla: Michelle Fries, BeDe Design, LLC

Synonymerna för stugakök är avslappnade teman och bekväma miljöer som kan uppnås med robusta träbord, bekväma stolar och naturliga tygkuddar i traditionella färger och mönster.

Märkbara strålar

Stuga-stil-kök-design-lätt att få 3 stuga-stil kök designBildkälla: Dura Supreme Cabinetry & Hahka-kök

Prickiga och synliga strålar kanske låter för franska för dig först, men de är typiska för alla stugkök runt om i världen.

Om möjligt, renovera rummet och installera balkarna i ditt tak. Du kommer bara att älska den rustika och hemtrevliga känslan de förmedlar.

Butikliknande hårdvara

Stuga-stil-kök-design-lätt att få 8 stuga-stil kök designBildkälla: Nathan Taylor för Obelisk Home

Om du inte vill gå över budgeten, kan du överväga hårdvaruhårdvara och en fjäderinspirerad spärr för att lägga till en stugabris i ditt kök.

Kom ihåg att gångjärnen och skåpdörrarna måste vara från samma tid. Så välj handtag och utdrag i papperskorgen.

Bondgård diskbänk

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla12 Stugformade köksdesignerBildkälla: Debra Campbell Design

Detta är deras populära namn bland användare, men designers kallar dem förklädeshandfat och kan inte längre rekommendera det för kök som är husinspirerade.

Tänk bara på en av dem så förstår du omedelbart vad du ska göra: ansiktet ska vara brett men platt och ha en superdjup skål för att rymma alla dina stora tallrikar och krukor.

Du kommer omedelbart att påminnas om livet i landet, bara den här gången är rummet snyggt fodrat och det är inget krångel på gården. Många tillverkare säljer diskbänkar speciellt utformade för detta ändamål, så att köpa en idealisk diskbänk bör inte vara ett problem. Om du kan föreställa dig en plats som säljer begagnad, är det ännu bättre!

Sänk hänglamporna

Stuga-stil-kök-design-lätt att få 5 stuga-stil kök mönsterBildkälla: Karr Bick kök och badrum

När du väl har ställt in och dekorerat står du inför den svåraste delen av uppgiften: hur man köper de perfekta hänglamporna som ser tillräckligt stuga ut för att smälta in i bilden men ändå har tillräckligt med ljus för att du ska kunna laga mat där inne.

Faktum är att det är ett problem som uppstår i varje stil. Välj den här gången något som du tycker är mysigt och opersonligt. Undvik strålkastare och moderna metalllösningar och välj enkla vintage-lampor, idealiskt gjorda av frostat glas.

Visade kokkärl

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla13 Stugformade köksdesignerBildkälla: Archer & Buchanan Architecture, Ltd.

Ditt stugakök kommer att se ännu vackrare ut när några av dina köksredskap presenteras på ett elegant sätt. Vi uppmuntrar dig att sortera krukor, stekpannor och andra större redskap och hänga dem på väggen för att betona att köket är en familjesemester, med någon som ofta är upptagen med att laga mat.

Välj intressanta och användbara bitar när du väljer köksredskap och se till att dina gäster ser och beundrar dem.

Blockräknare inspirerade av slaktaren

Vi har redan betonat vikten av naturligt trä i stugköket, så vi stannar i samma tankegång och uppmuntrar dig att överväga slaktblock som är så rustika som möjligt.

Samtidigt ser de varma och inbjudande ut och är också mycket prisvärda.

Korg

Både förvaringsutrymme och sittplatser i lantlig stil kan dra nytta av flätverk, eftersom naturligt flätverk får ut det mesta av ditt klassiska utseende. Tänk på det för hyllorna, spraymålade bänkskivor eller något annat föremål som du vill göra mer attraktivt.

Möbellösningar för möbler

Tidigare, när det inte fanns några skåp, fanns det kakaskåp, pressar och fristående skåp för att lagra köksredskap.

De flesta av möblerna byggdes också in vid den tiden, och man kan bara undra varför en sådan praktisk metod förlorade sin fördel över tiden.

Med det sagt kan du fortfarande ta stil i ditt stugkök och sätta bullefötter under skåpen eller konsolerna ovan, eller så kan du till och med gå så långt att måla de inbyggda stugorna i en kontrasterande färg för att skapa en illusion att skåpet inte är på fäst vid väggen.

Windowing

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla14 Stugformade köksdesignerBildkälla: Annette engelska

Så kontraintuitivt som det låter har stugkök inget att göra med blommiga flänsar. Så motstå frestelsen att köpa dem.

Välj linne eller säckväv istället, eftersom de är både naturliga och enkla tyger som aldrig kommer att gå ur stil.

Samtidigt är de väldigt praktiska eftersom de släpper in solljus men ändå skyddar din integritet och ser mysiga ut att inte bytas ut i framtiden.

Söta fönsterluckor

När det gäller fönsterluckor, ju vackrare de är, desto bättre! Kärnan i alla stugkök, de gör ett mycket viktigare jobb än att bara skydda din integritet – de berättar stugans historia utan att du rör ett finger.

Glasögon

Stuga-stil-kök-mönster-lätt att få 4 stuga-stil kök mönsterBildkälla: TreHus Architects + Interior Architects + Builders

Istället för att hålla dem i skafferi eller garderob, ta ut glasögonen och förvandla dem till ditt favoritkökstillbehör. Lägg dem i hyllorna så ser du ut som en burk, även om det inte är nära sanningen.

Spåra försäljning och tagga dem

Stuga-stil-köksdesigner-Lätt att underhålla 10 Stugformade köksdesignerBildkälla: Polsky Perlstein Architects

Håll utkik efter buffé- och stallförsäljning för din TLC och tagga de du gillar. Ibland krävs bara en ny färgfärg och en återvunnen maskinvara för att förvandla ditt kök till vad som verkar vara en gammal stuga.

Loppmarknader och billiga loppmarknader är det bästa stället att börja och låter dig anpassa ditt kök till en bråkdel av priset.

Kommer du ihåg Kina!

Vad vi alla vill göra i ett stugkök är att samlas runt den varma spisen, hålla en unikt mönstrad porslinskopp och dela värdefulla stunder.

Om det också är din vision, överväg din porslinslösning och välj intressanta blommiga tallrikar och muggar som du har råd. Faktum är att du mycket troligt kommer att hitta detta på din trifting-expedition och vara modig för att skapa dina egna uppsättningar och kombinationer.

När allt kommer omkring är koppar lätta att byta ut och det bryter inte banken att göra det.

Stora baseboards

Stuga-stil-köksdesign-lätt att underhålla11 Stugformade köksdesignerBildkälla: Teddy Edwards

Imponerande och överdimensionerade golvlister är imponerande och uppmärksammande och förmedlar tydligt din idé om ett sekel från sekelskiftet.

De kan vara pricken över i på dina vackra golv, speciellt om du väljer breda plankor med golvbrickor för att anpassa utseendet.

grön

Stuga-stil-kök-mönster-lätt att få 6 stuga-stil kök mönsterBildkälla: JM Interiors

Även om vi säger det sist är grönt helt enkelt obligatoriskt för varje kök. Dessutom är det på många sätt meningsfullt att plantera din egen örtagård och ger dig möjlighet att göra något riktigt unikt och personligt i ditt stugakök.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*