Home / Hem / Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger
Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger

Alla drömmer om att äga det perfekta huset. Även om det verkligen är mänskligt att sträva efter något unikt, kommer 90% av människorna till fred med enkla renoveringar och enorma förbättringar. Anledningen till detta är att det unika kostar. Ibland kostar det till och med för mycket.

Vad människor tidigare inte visste är att det finns billiga sätt att byta hem och uppnå den originalitetsnivå som alla har kämpat för att uppnå. Ibland räcker det med en stark inredning. Medan vinterträdgårdsfamiljer kanske inte är ombord, kan det kreativa bland dig definitivt dra nytta av att lägga djärva färger till ditt interiör.

Feta färger ger djärva uttalanden, varför de måste användas med försiktighet och försiktighet. Du bör inte lägga till livfulla färger eller färgmättnad till dina accentelement på alla väggar.

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 5 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Cardea Building Co.

Moderna riktlinjer för att dekorera med djärva färger föreslår att du får ditt budskap genom de minst förväntade elementen (textilier, gardiner, möbler etc.). Du måste se till att dina val liknar vem du är. Så här kan du göra det:

Måla marker som beslutsfattare

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 4 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Andrea Schumacher Interiors

Tro det eller ej, färgade pappersflis kan förändra eller förstöra din djärva design. Ibland kan de vara en perfekt utgångspunkt att lita på, men de kan också vara mycket vilseledande och du är dina väggar mot totalt kaos.

För att undvika modiga katastrofer, samla prover och se om de matchar. Du kan till och med prova stora väggmönster för att få en exakt känsla av hur rummet skulle se ut. När du testar dina idéer blir dina potentiella brister uppenbara, särskilt om du har oväntat aggressiva färglösningar planerade. Inte allt ser så cool ut som det låter. Det är därför du måste granska varje idé innan du implementerar den.

Modig dekoration

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger1 Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Peterssen / Keller-arkitektur

Du behöver inte måla hela rummet med en enda fet färg: faktiskt kan målningen vara mycket mer subtil och äventyrligt dekorerad med färgglada tillbehör. Ibland räcker det med en matta, fåtölj eller ljuskrona för att göra ett starkt uttalande. Dessutom minskar risken för dyra felbedömningar genom att införa ett “djärvt flöde” av små föremål.

Mindre är absolut mer

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 3 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: John David Edison Interior Design Inc.

Du kan ha många favoritfärger, men det betyder inte att du ska sprida var och en runt ditt hem. Gör det inte för lekfullt om du inte vill att det ska “attackera” invånarnas sinnen.

Undvik att bara använda mörka pallar, särskilt i små utrymmen. Vad du inte vill göra är att skapa en fängelsehåla, förutsatt att ditt rum redan har en allvarlig brist på solljus. När accentelementen är mörka kan få ljusa tillbehör verkligen göra ett nytt jobb. Kom ihåg att djärva färger ger ett uttalande, men ljusa paletter hjälper besökare att märka detta uttalande.

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 2 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: KuDa Photography

Om du till exempel vill att dina väggar ska göra uttalandet, gå inte längre. Du behöver inte lägga samma färg till dina gardiner, konstverk eller möbler. Så vacker som färgen är kommer den så småningom att bli sjuk och trött.

Om du definitivt bestämmer dig för att få ett meddelande och använda samma ton för väggar och accentmöbler, se till att det är en neutral nyans (blå, olivgrön, mörk kol) och ger det en chans istället visas mindre element.

Accentuerar med starka färger

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 6 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Chris Barrett Design

Den smakfulla användningen av djärva färger hänvisar vanligtvis till rätt accentuering. Exempelvis kan utrymmen som njuter av mycket solljus dra nytta av mörka och dramatiska lösningar som är starka men inte för aggressiva. Bristen på naturligt ljus är å andra sidan känslig för sådana chockerande experiment och bör inspirera dig att använda ljusa nyanser eller mättade nyanser för en varm och välkomnande känsla.

Inte alla vita skapas lika

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 7 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Sista detalj inredning

Vit är viktigt för djärvt inredda rum: de kontrasterar dina centrala element. och få dem att se skarpa och attraktiva ut. Även om detta är ett faktum som du förmodligen känner till, kanske du inte vet att vita har olika undertoner, vilket innebär att de kan ha olika effekter. Inte helt vitt är rätt för ditt färgschema. Så ta lite tid och para ihop dem noggrant.

Fett / ångad

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 8 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Francis Dzikowski Photography Inc.

De kreativa bland er bör använda sin talang och göra äventyrliga, djärvt dämpade kombinationer. Välgrundade par kan störa samma rum om och om igen och göra invånarna riktigt stolta över det.

Till exempel skulle din favorit ljusgröna soffa se perfekt ut bland några få tama föremål som har ljusgröna detaljer men en dämpad stil. En annan bra kombination är traditionell med modern eller djärv med klassiska linjer för att säkerställa fantastisk synergi.

Matchning och felaktig matchning

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 9 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Caitlin Wilson Design

Områden som är överväldigade av djärva färger och nyanser är ett tydligt tecken på en alltför klädsel. Till exempel behöver en djärv accentbit inte ha en matchande vägg i samma rum, eftersom väggen lätt kan överskugga den och få rummet att se överdrivet ut.

Till exempel blir din röda favoritstol inte mer synlig när du kompletterar den med röda tillbehör, men med en djärv, kontrasterande ton som belyser dess betydelse. Ljusa röda stolar ser perfekt ut när de omges av djupgröna element. Detta är exakt exemplet att tänka på när du dekorerar ditt utrymme.

Ett djärvt sortiment

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 12 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Lauren Ostrow Interior Design, Inc.

Du kan utföra “chockerande” färgexperiment i ditt hem. Sådana tar vanligtvis mer än en färg, kombinerat på ett sätt som inte leder till en episk designfel.

Du bör vara medveten om dina alternativ när du dekorerar ett hus med djärva toner: bekanta dig med de vanliga barriärerna och låt inte dina kombinationer överträffa dig. Underlåtenhet att följa denna regel kan resultera i en ostliknande inredning som du inte riktigt kommer att vara stolt över.

göra det personligt

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 11 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Matthew Bolt Grafisk design

Det är din plats och det är du som bestämmer vilket budskap du ska förmedla. Välj unika tillbehör som liknar dina intressen och gör djärva och igenkännliga kombinationer. Om du är ett fan av djärva belysningsarmaturer, hitta ett sätt att implementera dem så att utrymmet blir mer lekfullt. Om idén låter för överväldigande, ta bort djärva färger från väggarna eller öppna tunga fönsterbehandlingar för att släppa in naturligt ljus.

Mörka färger är inte lämpliga för ljusa rum

Idéer för att dekorera ditt hem med djärva färger 10 idéer för att dekorera ditt hem med djärva färgerBildkälla: Hem & Hem Palm Springs Home Staging

Kom ihåg att mörkare väggar gör att rummet ser mindre ut. Även om dessa system är till stor hjälp i stora, öppna utrymmen; De kan överväldiga mindre områden och få människorna som spenderar tid där att känna sig klaustrofoba. Det är exakt varför människor väljer intetsägande paletter eller applicerar mörka toner på dekorationer med begränsad accent. Ju mörkare färgen du använder på dina väggar, desto mindre kommer rummet att kännas.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*