Home / Hem / Spegla idéer
Spegla idéer

Spegla idéer

Spegla idéer

Inte bara kommer en spegel att hjälpa dig att bestämma hur kompletterande din outfit och frisyr är, men det är också ett verktyg att hålla i din inredningsverktygslåda.

Speglar kan intensifiera ljuset, skapa ett dramatiskt utseende och lägga reflekterande accenter till dina väggar när de kompletterar din inredningsdesign. Tänk bortom speglar som funktionella delar med de 10 experttips som anges nedan.

Hur matchar jag en spegel till min inredning?

För att en spegel ska matcha din befintliga inredning måste du välja ramen noggrant.

 • Träram kompletterar rustika och industriella miljöer väl, särskilt när träet accentueras med nödställda element. ETT Bondgårdens estetik Fördelar också med en träram – faktiskt är gruppering av speglar ett utmärkt sätt att göra ett uttalande. Att använda två eller flera träinramade speglar i ett rum eller hall hjälper till att blanda din nya spegel med din befintliga stil.

 • Metall ram Ta med en ren, nästan klinisk känsla i ett rum – perfekt för en estetik som är särskilt snygg, till exempel moderna och minimalistiska miljöer. När du har kul med en spegel och vill lägga till lite mer smak mångsidigt utrymmeVälj en mer konstnärlig spegelram. Du kan hitta vackra handmålade metallramar som ger ditt hem ett distinkt utseende, eller om du vill förenkla ett redan upptagen bohemiskt utrymme, välj en enkel ram av guld eller roséguld Ta med strukturen i rummet.

Vad gör en kvalitetsspegel?

Det finns tre huvudaspekter av en spegel att se upp för när du köper ett kvalitetsstycke som håller. Glaskvaliteten, spegelns tjocklek och spegelns försilvring gör skillnaden mellan en spegel som du kan betrakta som en enkelriktad spegel och en som du vill uppskatta.

 • Bra glaskvalitet är platt och reflekterar exakt, utan snedvridning – Så om du märker till och med en mild rolig huseffekt, fortsätt shoppa.
 • Den perfekta tjockleken på en spegel är en kvarts tum – Denna tjocklek kommer inte att deformera en reflektion även om den placeras på en icke-plan vägg.
 • Spegel silverplätering är den kemiska beläggningen som används för att avsluta en spegel. Kvalitetsstycken är generöst belagda för att bilda ett tufft och klart lager som håller.

Hur använder du olika formade speglar?

Att välja rätt spegelform är lika viktigt som placeringen. Naturligtvis kan traditionella rektangulära speglar användas, men du kan skapa en mer dramatisk effekt genom att välja en unik spegelform som komplimangerar ditt utrymme.

 • Ett rum med en mjuk, feminin känsla som är fylld med shabby chic inredning komplimangeras väl av en oval spegel eller en flirtig formsom en kvartsfolie.
 • För att komplettera det maskulina interiören kan du hålla fast vid standardformer som Rektanglar och rutor – Ramarna gör uttalandet här. Välj en trä- eller mässingsram för en kompletterande accent.
 • För minimalistiska miljöer, välj en knappt där metallram så att spegelns funktionalitet är i rampljuset – former med starka linjer fungerar bäst Trapes, parallellogram och högra trianglar.
 • I en mångsidig miljö har du friheten att spela med olika former – starka linjer och jämna kurvor! Att försöka en diamantform för en förbättrad känsla, Pilgrimsmussla form Att förmedla personlighet, eller Cirklar för att hålla det enkelt men ändå kul.

Hur kan du bäst komplettera olika rum med speglar?

Har du någonsin gått in i ett rum med stora speglar och tyckte att det var mycket större tills du fick din egen reflektion? Speglar kan skapa en optisk illusion och omedelbart fördubbla det upplevda utrymmet i vilket rum som helst.

 • ETT Hall kan utökas med en tunn spegel i andra änden.
 • En fyrkantig spegel ser bra ut i en foajén när den placeras direkt över ett enkelt konsolbord.
 • Små accentspeglar kan användas i din badrum för att förbättra utrymmet med ljus och stil.
 • Golvspeglar med tjocka, lackerade träramar är ett bra komplement till sovrumDet är här du kan kontrollera din outfit innan du går ut genom dörren.

Ska jag köpa mer än en spegel?

Speglar är perfekta för att inrama en vy. Så när du använder dem i par skapar de en känsla av balans och harmoni och de återspeglar den andra sidan av ett rum vackert. Om du använder speglar parvis kan du skapa en organiserad atmosfär – Men ett rum med bohemisk inredning kan också dra nytta av symmetri. Unikt formade speglar eller de med färgglada dekorationer kan också visas i par komplettera en mångsidig miljö.

Hur använder man små speglar i ett öppet utrymme?

Förutom symmetriska parningar kan du också placera flera speglar av samma storlek bredvid och mittemot varandra. På samma sätt som ett collage av målningar kan du skapa ett collage av speglar i varje rum för att leva upp det. För en mer skraj design, välj olika former och olika ramar – du kan hålla fast vid en färgpalett för att bjuda in lite kongruens eller så kan de inte matcha för ett exklusivt utseende som förblir sant för dig.

Hur köper jag en vingspegel?

Även om du kanske trodde att speglar endast var för inomhusbruk, skulle vi vilja berätta att de också ser fantastiska ut! Till exempel, om du har en norrläge utomhusyta som begränsar ljuset, kan en korrekt placering av en spegel reflektera ljus tillbaka in i rummet, vilket gör det ljusare och mer välkomnande.

Välvda fönsterformade speglar är populära yttre delar – De kombinerar inomhus- och friluftsliv på ett underbart sätt och lägger en touch av stil till din trädgård. Välj en ram som tål förändrade väderförhållanden som metall eller trä. Investera i en lång livslängd Spegelkantförslutning för att förhindra att spegeln blir svart.

Hur kan du lysa upp ett rum med en spegel?

Låt ljuset vara med strategisk spegelplacering – Varhelst ljus skiner igenom, placera din spegel på motsatt sida för att skapa en reflektion av källan. Kombinationen av speglar med konstgjorda ljuskällor kan också tjäna detta syfte. Om du vill ha en mer subtil effekt, införliva reflekterande möbler i ett rum. Till exempel är en kista med reflekterande lådor fasthållen och lyser upp rummet.

Golvnivå kontra väggspegel – vilket är bättre?

Golvspegel är fantastiska tillägg till alla inredningar, vintage, minimalistiska eller moderna. Eftersom golvspeglar inte är fästa vid någonting, Du kan placera dem om när som helst för att använda solljus i varje rum. Inramade alternativ är en möbel i sig, medan ramlösa speglar är kan enkelt förvaras när den inte används.

Väggspegel är mer dekorativa, ofta lekfullt formade med ramar som ger en livlig accent. Så placeringen av väggspeglar är fixad Sättet som dagsljuset spelar på kommer att förändras från morgon till eftermiddag. I slutändan är golvspeglar bäst om du vill reflektera från topp till tå och väggspeglar är det Utmärkt för utformningen av ett rum.

Hur gör man en spegel till mitten av ett rum?

Om ditt vardagsrum inte redan har en inbyggd kontaktpunkt som en öppen spis kan du skapa en med en spegel. Välj bara en spegel med en rikt snidad ram och placera den i mitten av rummet – strukturera dina möbler runt det och voila! Du har ditt fokus.

Speglar är som en hemlig ingrediens som helt kan förändra “smak” i alla recept på inredningsdesign. Möjligheterna att använda speglar är oändliga och med några av våra bästa tips hoppas vi ha inspirerat ditt kreativa sinne för nästa uppgradering av ditt rum. Se till att lägga upp ljuset, lägga till symmetri, lägga till drama eller öppna utrymme och skapa djup med beräknade placeringar!

Fantastiska väggspegelsidéer för att lysa upp ditt hem - Housan
21 hallidéidéer för att få dina gäster att göra år 2020 | Hall dekor.
20 fantastiska badrumsspeglingsidéer för att återspegla din stil - HEM C
15 Spegeldekor
60+ Inspiration för väggspegeldesign - Arkitektsdagbok | Spegel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*