Home / Hem / Nygifta sovrumsdesignidéer är avsedda att hjälpa paret

Nygifta sovrumsdesignidéer är avsedda att hjälpa paret

Att bo i ett hem eller en lägenhet som passar din smak är en av de viktigaste sakerna som följer på ditt bröllop. Du kanske har bott på många ställen innan du bestämde dig för att knyta knuten, men den plats du har om du verkligen gifter dig bör vara den mest romantiska och minnesvärda.

Nygifta sovrumsdesignidéer ska hjälpa paret att njuta av livet tillsammans i en väl anpassad atmosfär.

Implementera båda smakerna

Nygifta-sovrum-design-idéer-borde-hjälpa-paret1 Nygift-sovrum-design-idéer borde hjälpa paretBildkälla: Becker Studios

Oavsett hur stram det är, det finns alltid ett tomrum mellan stilarna hos två individer.
Det är okej att ha meningsskiljaktigheter och skillnader när man väljer färgpalett eller temat för rummen – vissa människor kan inte komma överens om dessa saker även efter flera års sambo.

Nygifta sovrumsdesignidéer ska hjälpa paret 11 nygifta sovrumsdesignidéer är att hjälpa paretBildkälla: Interiörkoncept av Savio & Rupa (Bangalore)

Det första steget i att undvika konflikter och förvirring är att veta vad du vill och vad som är bäst för din livsstil. Kanske vill du hålla saker ordnade hela tiden medan din make är bekvämare, eller om du är en morgonperson som bor med en nattuggla.

Oavsett skillnaderna bör du känna dig själv tillräckligt bra för att integrera dina behov i inredningen.

Färgen rosa

 • Om du är kvinna bör du veta att män är neutrala mot de flesta färger men oftast inte gillar rosa och vägrar att låta det överanvändas. Om du redan har bestämt dig för en rosa dekor, försök att övertyga din make genom att kalla det en subtil hallon som du vill kombinera med mer maskulina nyanser som mocka, eftersom nyanser av brunt passar bra med rosa och neutraliserar det bra.
 • Om du verkligen vill inkludera rosa i din färgpalett, överväga din partners favoritskugga och ge dem båda möjlighet att lysa.

Ett spännande färgschema

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 2 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Fönster fungerar

Letar du efter ett sätt att välja rätt färgschema? Låt dig inspireras av ett favoritfoto, ett värdefullt föremål eller ett älskat möbel.

Om du vill värma upp det lite kan du använda färger som ger det en känsla av sofistikering och lyx. Dessa färger inkluderar vinrött, guld eller till och med en rik lila.

Det är fantastiskt vad lite varma färger kan göra för att förbättra miljön i ditt rum. Sovrumsfärger för nygifta ska förbättra sensualitet och romantik.

Användning av utrymme

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 3 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Kimberley Seldon Design Group

Den kloka användningen av allt tillgängligt utrymme spelar en viktig roll i byggandet av ett “kärleksbo” där paret känner sig väl inrymt och bekvämt.

Du kan förvandla ett andra sovrum till ett utrymme som kan användas som hemmakontor eller bara som ett utrymme att arbeta i. Om du vill ha möjlighet att skapa din egen planlösning, välj en studio eller en lägenhet i öppen planlösning.

Utomhusutrymmen är perfekta om din livsstil inkluderar middagar eller andra roliga aktiviteter. Genom att placera en stor matta under en matuppsättning kan du isolera rummet och definiera dess utseende.

Ett annat sätt att skapa detta utrymme är att placera en accentbit som en öppen spis eller ett fönster över sittplatsen. På så sätt blir dina kontaktpunkter mer synliga och accentuerade.

Väggar och fönster

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 4 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Blanchard Ltd.

En ljust neutral vägg för en nygifts lägenhet – som beige, grå och vit – möjliggör ett bredare utbud av djärvare tillbehör.

Rummen kan andas lättare och utstråla en fräsch känsla. Att skapa en accentvägg kan göras genom att välja en snygg tapet eller till och med genom att använda en djärv och ovanlig nyans.

Det är bäst om fönsterbehandlingarna är enkla, effektiva och skapar ett minimalistiskt tilltal som fungerar för paret.

Trägardiner kan också användas för dekorativa och praktiska ändamål. Om du ska gå för något jordiskt, överväga vävda nyanser som du kan rama in.

Utrustning

Nygifta-sovrum-design-idéer-för-att-hjälpa-paret5 nygift-sovrum-design-idéer är avsedda att hjälpa paretBildkälla: Ringer till Howorth

 • Målet med att placera tillbehör i ditt rum är att förbättra dess utseende och ge det en viss personlighet – kom ihåg det.
 • Att ge lite humor i dekorationsprocessen ger bättre resultat. Var inte rädd att skratta med alla personliga saker du lägger på dina hyllor.
 • Förutom att romantisera ditt rum med ljus och olika söta föremål kan du lägga till några foton i mixen för att göra det mer personligt.
 • Uttryck din personlighet genom att välja inredningen. Unika och autentiska föremål säger alltid mycket om din personlighet. Lägg till element som påminner dig om din makas personlighet eller ett äventyr ni var på tillsammans.

I sovrummet

Attraktiv lagring för ett organiserat utseende

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 6 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Alexandra Dixon Interiors

Alla dessa klockor och visselpipor som tar plats och skapar röran ska vara gömda eller snyggt packade. Välj en korg eller låda som komplimangerar ditt rums tema.

Du kan använda den för alla typer av föremål som du inte kan lägga ner, till exempel: B. dina nycklar, byta eller till och med din plånbok.

Bli av med röran

Nygifta-sovrum-design-idéer-för-att-hjälpa-paret-7 nygifta-sovrum-design-idéer-för att hjälpa paretBildkälla: Luke Cartledge Photography

Istället för att placera alla föremål som du inte vet var du ska ha i ditt sovrum i ett rum som är utformat för saker du ännu inte behöver.

Detta kan vara en garderob, vind, källare eller till och med ett kommersiellt förråd. Ha modet att kasta bort allt som du inte kan använda.

Kombinera möbler

Nygifta sovrumsdesignidéer ska hjälpa paret 8 nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paretBildkälla: Kompass och ros

Att bara ha ett tema i ditt rum är inte det enda sättet att samordna olika möbler. Även om alla dina möbelstycken passar ihop kan det se lite tråkigt och opersonligt ut.

Genom att välja varje bit baserat på dess utseende och funktionalitet och ta hänsyn till hur de andra bitarna ser ut kan du skapa ditt eget anpassade tema.

När du väljer möbler, leta efter liknande texturer, färger och material.

Om din smak skiljer sig väldigt mycket från din makas smak kan du ta tillfället i akt att kombinera olika stilar och ge ditt rum en riktig personlighet som båda kommer att tycka tilltalande. För att göra denna mix måste du se vilken typ av bitar du äger mest.

När du har bestämt huvudstilen kan du komplettera den med olika accenter från olika stilar. Ha uttalanden i hela ditt utrymme och associera dem med en färg eller struktur som delar dem.

Sängen som centrum

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 9 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Park Grove design

Hjärtat i varje sovrum är sängen eftersom den ska utstråla romantik och sensualitet i rummet där du sover. Var kreativ genom att välja en intressant sänggavel som ger din säng lite charm. Experimentera med mjuka färger för tre väggar och prova något varmare och djärvare för väggen bakom sängen – det är ett utmärkt sätt att lägga till en accent.

Om du inte kan måla väggen, dekorera den med flera bilder från oförglömliga stunder du tillbringade tillsammans. Du kan även anpassa en sänggavel med en täcke eller handgjord grind.

Lyxigt sängkläder erbjuder mycket komfort och attraktion. Kombinerat med en plysch filt, några dekorativa kuddar och ett mjukt kast, kan din säng verkligen stimulera sinnena.

Låt dig inspireras av ett gemensamt intresse

Nygifta sovrumsdesignidéer är till hjälp för paret 10 nygifta sovrumsdesignidéer hjälper paretBildkälla: Rosemarie Allaire ljusdesign

Vilket bättre sätt att få inspiration än att bli inspirerad av saker som du både lockas till och tycker om? Att blanda alla element som ingår i din smak och stil är en kreativ process som kan vara riktigt kul.

Om det inte fungerar för dig kan det lösa problemet att anställa en professionell som hjälper dig att fatta bättre beslut.

spara utrymme

Nygifta sovrumsdesignidéer ska hjälpa paret 12 nygifta sovrumsdesignidéer ska hjälpa paretBildkälla: Interiors av Steven G.

Rymden är ett stort problem för nygifta idag. Det kanske inte verkar lätt, men med rätt organisation kan du enkelt placera din säng, studie, lounge, förvaring och omklädningsrum.

Få ut det mesta av utrymmet och se till att föremålen du får är praktiska såväl som estetiska.

 • Att byta ut en king size-säng med en queen size-säng är en låg kostnad för att frigöra mer utrymme för förvaring och sidobord i sovrummet.
 • Har du problem med att placera sängkläder och skor? Varför inte placera en byrå i sovrummet? Förutom lagringsutrymme är det också en fin möbel att hålla i sovrummet.
 • Att lägga till hyllor gör inte bara dina väggar mer intressanta, utan det är också ett utmärkt sätt att organisera böcker och konstverk som du har runt huset.
 • Kombinera det praktiska med en garderob med badrummet så att du får ett minimum av krångel.
 • Skåp med skjutluckor är en riktig platsbesparare.
 • Duschkabiner i glas rymmer 30 kvadratmeter och sparar också vatten.
 • Du kan göra rummet mer rymligt med stora speglar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*