Home / Hem / Soffbord Idéer
Soffbord Idéer

Soffbord Idéer

Soffbord Idéer

Soffbord är ett viktigt möbel för vardagsrummet. En bra ger dig det utrymme du behöver för att lägga drycker och andra föremål, och lägger till pricken över i rummet.

Medan du inte nödvändigtvis behöver ett soffbord i ditt vardagsrum – trots allt kan du göra vad du vill med det – många kommer att säga att det faktiskt är ett nödvändigt möbel. Ett bra soffbord:

 • Ger plats för att placera glas, drycker och snacks.
 • Ger enkel åtkomst till objekt som fjärrkontroller, böcker och telefoner utan att de sitter på soffans baksida eller förlorade.
 • Förankrar utrymmet och ger det ett tydligt fokus.

Här är några tips som hjälper dig att välja rätt soffbord.

Vilken storlek soffbord ska jag köpa?

Soffbordets storlek bör bero på hur mycket utrymme som finns tillgängligt i rummet och hur mycket utrymme bordet behöver.

Ett bord som är för litet är att föredra framför ett som är för stort, och du kan följa vissa regler för att se till att bordet inte är för stort för rummet:

 • Välj ett soffbord högst två tredjedelar av soffans totala längd att inte överväldiga utrymmet.
 • Se till att det finns tillräckligt Avstånd mellan soffbordet och stolarna runt så att människor bekvämt kan sträcka benen medan de sitter där. Helst bör du gå 16-18 tum. På detta sätt är det också möjligt att nå föremål på bordet utan att stå upp.
 • Att behålla cirka 30 tum mellanrum mellan soffbordet och alla andra möbler i rymden så att människor lätt kan röra sig i rymden.

Ska ett soffbord vara lägre än soffan?

Soffbordets höjd är en viktig faktor och du bör välja ett som passar din soffa. Tänk på följande när du väljer ett soffbord:

 • Standardhöjden på ett soffbord är 16-18 tum. De är speciellt utformade för en soffa av typisk storlek.
 • Bordet borde vara antingen i samma höjd som dina soffkuddar eller 1-2 tum lägre. Detta gör det lättare att hämta mat och dryck från bordet.
 • Om du väljer ett bord som är högre än soffan för att det fungerar bra i rummet eller för att du har en särskilt låg soffa, prova Håll den inom 2 tum från soffans storlek. Undvik också att dekorera den med stora ornament som ytterligare understryker dess storlek eller gör det svårt att se människor som sitter mittemot dig.

Hur väljer jag soffbordets form?

Det fina med soffbord är att det finns så många olika typer. Det finns ett rum för varje smak, storlek och stil.

När det gäller storlek spelar naturligtvis det tillgängliga utrymmet och konfigurationen av de andra möblerna en roll i ditt beslut, ofta också när det gäller personliga preferenser.

Här är några av de vanligaste alternativen och hur du använder dem:

Fyrkantiga bord är bättre för små utrymmen eller när du vill ge dina gäster en plats att placera sina drycker utan att sätta bordet i mitten av rummet. De kan placeras mitt i en sittkonfiguration eller bredvid soffan eller stolen.

Ett fyrkantigt bord fungerar inte alltid mitt i ett större rum eftersom föremål som placeras där kanske inte är lättåtkomliga från alla håll.

Rektangulära soffbord är ett populärt val, och det är de också Arbeta bra i ett stort rum. Deras stora yta ger mer utrymme för drycker och snacks samt ornament och böcker.

Denna form fungerar dock inte bra för små utrymmen och fungerar inte alltid bra med sektionssoffor.

Runda soffbord är ett bra alternativ för sektionssoffor, särskilt U-formade, eftersom de lätt kan skjutas in i rummet. Deras cirkulära form innebär också att det finns mer utrymme runt bordet för att röra sig i rummet.

Men det här formuläret erbjuder mindre bordsutrymmeMinska tabellens funktionalitet.

Ovala soffbord är en ideal kompromiss Om du letar efter ett bord med lite mer utrymme men har ett mindre vardagsrum. De böjda kanterna erbjuder lite mer utrymme för navigering på bordet.

Detta är också ett praktiskt alternativ för de med små barn på grund av bristen på skarpa hörn.

Vilket material ska jag välja?

Som med storlek och form finns det många alternativ för ditt soffbord. Rummets estetik måste ingå i alla beslut. Populära material är:

Detta robusta och stabila alternativ kan enkelt integreras i inredningen i många rumsstilar. Detta beror på de olika träslag som finns. Mörka killar är bra för mer Rum med en traditionell känslaoch ljusa träslag är bra för mer samtida eller naturrelaterade mönster.

När det gäller funktionalitet kan träbord lätt rymma en mängd olika saker, från koppar, glas och tallrikar till böcker eller till och med trötta fötter. Var noga med att välja ett bord som har varit behandlas ordentligt för att förhindra fläckar, Repor och missfärgning.

Glasbord är perfekt för en känsla av ljus och rymd I ett rum. De fungerar särskilt bra med många stilar ultramodern, förenklad. De finns i olika former och storlekar, och lagringsutrymme ges ofta nedan.

Glasytor är lätta att rengöra (fingeravtryck är smärtsamma!) Och fläckar och repor är mindre problem än deras motsvarigheter i trä. Men det måste vara du var försiktig med hur mycket vikt som läggs på dem. De kan också ha skarpa kanter, vilket gör dem mindre än idealiska i ett hem med små barn.

Lätta, mångsidiga korg- och rottingbord är perfekt för en avslappnad, avslappnad atmosfär. De fungerar bra i Rum med Boho eller eklektiskt tema och kan flyttas över rummet efter behag.

Var försiktig, även om de vävda fibrerna gör bordet robust och hållbart nog för att rymma tunga föremål, gör de också bordet ganska svårt att rengöra. Det betyder att du sannolikt vill hålla all mat eller dryck borta från dem – inte perfekt för ett soffbord.

Som med glasbord kan akrylbord också användas Stoppa ett rum som ser alltför mörkt och rörigt ut. Det snygga materialet är också lämpligt för eleganta och modernt utseende rum. Även om de kan blandas med andra stilar.

De är också lätta att rengöra och svårare att repa. Ändå är de verkligen det Ett mer hållbart och därför säkrare alternativ än glas till små barn.

Den enda riktiga nackdelen med denna typ av tabell är följande Vissa människor kan känna att de inte ser lika elegant ut som andra.

Ett alternativt tillvägagångssätt för soffbord är att centrera en stor, vadderad ottoman i rummet. Denna supermjuka bordsbyte är ett bra alternativ för familjehem. Det ger en plats att sätta upp fötterna titta på en film.

Klädseln är vanligtvis utformad för att matcha de andra möblerna i rummet, vilket gör detta till ett otroligt mångsidigt alternativ.

Nackdelen är att Det kan vara ganska svårt att balansera koppar och glas på stoppade möbler. Detta minskar funktionaliteten.

Vad ska du visa på ett soffbord?

Återigen är detta en fråga om personlig preferens. Vissa människor gillar att lägga dekorativa föremål på soffbordet. Däremot föredrar andra att spara utrymme för praktisk användning.

Om du vill använda utrymmet på soffbordet för att förbättra utseendet på rummet, överväg:

Medan du vill utnyttja det tillgängliga utrymmet, kan för mycket utrymme på ett soffbord få det att se rörigt snarare än snyggt. Använd istället bordet för att visa upp några dekorativa bitar som du verkligen älskar.

Om du vill lägga till mindre ornament på ditt bord kan en bricka vara ett elegant men ändå praktiskt tillskott. Detta gör att du snabbt kan flytta föremålen när du behöver plats för något annat.

Soffbordet är det perfekta stället att lägga till en touch av naturen i ett rum. En liten anläggning med lågt underhåll kan vara ett utmärkt centrum.

Att sortera dekorationer och ornament efter årstider är ett utmärkt sätt att byta upp saker samtidigt som det bidrar till rummet. Semester-dekorationer kan vara ett charmigt tillskott till bordet.

4 okonventionella soffbord idéer | Keramik Ba
Dessa 19 soffbordsidéer kommer att inspirera dig att skapa dina egna.
Titta på 4 enkla och olika soffborddesignidéer i 1 minut
Retro smalt soffbord | 15 smala soffbord idéer för små.
Vad är din ideala soffbordsidé? Vi är säkra på att du har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*