Home / Hem / Hur man får gamla möbler att se nya ut
Hur man får gamla möbler att se nya ut

Hur man får gamla möbler att se nya ut

Vi köper våra möbler för det utrymme vi har, inte för de rum vi flyttar in i.

Att hantera övergången till ett nytt hem kan vara en intressant upplevelse på många nivåer, men att integrera våra gamla möbler i en ny inredning kan vara en särskild utmaning.

Din soffa kan vara för stor eller för liten eller för gammaldags, din matsats kan se ut för gammaldags eller för vittrad, dina fåtöljer kan ha fel färg. Oöverensstämmelsen med ditt nyinredda utrymme kan vara otroligt störande och obekväma.

Bild 1-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Jeanette Lunde

De flesta människor har inte tid eller pengar att köpa nya möbler till ett nytt rum – plus, det här är den bästa soffan du någonsin har tappat på, och det här bordet ger några goda minnen från Thanksgiving-middagen.

Bild-2-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Studio Morton

Det bästa och enklaste sättet att möta den här nya utmaningen är att återanvända gamla möbler. Du behöver inte kasta dina gamla möbler eller gömma dem i ett bakrum. Det finns många sätt att ge gamla möbler en modern twist, oavsett om det handlar om utrymme, färg eller stil. Här är några tips på hur man får gamla möbler att se moderna ut:

Bild-12-21 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Eskuche Design

Lös möbeluppsättningar

Möbler kan också begränsa dina designval under praktiska omständigheter. Till exempel, om en stol i en uppsättning om fyra skulle gå sönder och du var tvungen att byta ut den mot vad som bara var till hands, märks den konstiga stolen, nästan smärtsam att upptäcka, speciellt när resten av möblerna i rummet passar setet perfekt.

Bild 3-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Martha O’Hara Interiors

Om du redan har möbeluppsättningar i ditt hus kan du få gamla möbler att se nya ut genom att dela delar av dessa uppsättningar i separata rum. Det kan inte bara göra det enklare att kombinera möbler utan det kan också blåsa nytt liv i dessa utrymmen.

Rummen har en touch av personlighet och du kan lägga till mer fritt. Tänk på det. Ser rummen i möbelkatalogerna verkligen ut som bekväma ställen att bo på?

Bild-4-21 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: SF Girl By Bay

Vara kreativ

Tänk inte på dina möbler i lådan. Många av oss köper möbler med ett specifikt tema eller en färgpalett. Om temat eller färgerna ändras är det lätt att undra vad du ska göra med dina gamla möbler.

Bild-13-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Kathy Corbet Interiors

Kom bara ihåg, det finns inga regler vad du kan göra med dina möbler! Tänk annorlunda. Har du en brun fåtölj som du har köpt till ditt vardagsrum med strandtema? Solbrunningen ska påminna dig om sand för att matcha det lätta soffbordet och kuddarna med skalmönster.

Bild 5-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Studio V inredning

Använd lite fantasi och dra fåtöljen från stranden till en ny. Bekräfta det med sicksackmönster i rosa och ljusblått. Få ett robust soffbord och lägg en kohud på golvet under. Du har nu ett sydvästrum med en fåtölj som passar perfekt.

Vill du skaka av sanden helt? Försök att omringa fåtöljen i mörka skogar och djupa röda för en mer ståtlig känsla. Du är inte bunden till det rum du köpte möblerna för.

Bild 6-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Smith & Vansant Architects PC

Återanvändning är också ett alternativ. Använd gamla byråer för att förvara disk. Tabellen kan göra utmärkta datorbord eller andra arbetsområden.

Blanda det

Lägg till nya möbler med din gamla. Detta kan hjälpa till att återuppliva möblerna och utrymmet. Det ger dig ännu fler alternativ för att skapa en riktigt personlig atmosfär.

Dra ihop allt

Ett rum är mer än summan av dess delar. Ibland behöver du bara en möbel, ett konstverk, en matta för att föra samman alla dina möbler till ett enda utrymme.

Bild-7-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Michael Abrams Limited

Dra alla cement i dina ojämna möbler och utrymme i ett stycke, och plötsligt verkar det som är harvande magiskt harmoniserat.

Unna dig detta och köp den skatt som du har hållit ögonen på. Det kan verkligen spara pengar på lång sikt eftersom du kanske inte behöver så mycket nya möbler som du trodde.

Bild-14-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Garrison Hullinger Interior Design Inc.

Återaccessera

Accenter kan göra hela skillnaden. Nya kuddar, mattor och gardiner kan förändra rummets övergripande utseende. De kostar också mycket mindre än nya möbler. Det här alternativet gör det också ännu enklare att göra ändringar om du tror att du kanske vill göra det i framtiden.

Bild-8-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Heather Garrett Design

Föryngra dina möbler

Ibland är allt du behöver göra att omforma dina gamla möbler. En trasig eller sliten soffa eller stol kan stoppas för att se helt ny och helt annorlunda ut. Nya ben kan läggas till bord och stolar.

Ett bord kan se helt annorlunda ut med en ny fläck. Du kanske upptäcker att en gammal möbel inte är så otydlig som du trodde efter en öm kärleksfull vård.

Du kan också lägga till några omslag så att det ser ut som nytt IKEA-omslag.

Bild-15-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Corynne Pless

Ändringar

Reparationer är bara början på vad du kan göra med gamla möbler. När du är redo att svettas lite kan du återvinna gamla möbler till något nytt, kreativt och unikt. Lägg till kortare ben på ett matbord som är för litet för ett nytt soffbord.

Bild 9-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Element Studios

Lägg till dörren i bokhyllorna. För något helt annat, ta bort soffans baksida för att skapa en dagbädd eller dra till och med armarna från en stol för att ändra fotavtrycket. Vara kreativ. Blanda reparationer med förändringar så blir du förvånad över resultatet.

Uppdatera vad som behöver uppdateras

Vissa möbler är bara en tagg i sidan. För stor, fel färg, fel mönster, konstig stil. Inget du gör kan få det att passa. Ditt bästa alternativ är att bita i kulan och ersätta sådana föremål.

Bild-10-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Paul Moon Design

Om det är tillräckligt stort kan detta uppgradera och förena hela utrymmet. De små sakerna som verkar på sin plats kanske inte ser ut längre. Jag går inte överbord, jag byter sakta ut saker och ändrar bara det som verkligen betyder något.

Om du inte har råd med ett nytt bord men verkligen vill förlora det du har, lägg det till försäljning på Craigslist. Medan du är där, se vad andra är till salu. Vissa webbplatser, som Move Loot, kommer till dig och samlar in dina saker och hjälper till att sälja. Du vet vad de säger: en mans skräp är en annan mans skatt.

Bild-11-20 Hur man får gamla möbler att se nya ut
Bildkälla: Teddy Edwards

Lämna några saker

Ta bara det som är viktigt med dig när du flyttar. Om det betyder något för dig, ta det med dig. Annars, om den är inaktuell, sälj den eller donera den till välgörenhet. Om du behåller gamla möbler kanske du inte har möjlighet att uppdatera din inredning. Att lämna en del av det skapar utrymme för nya föremål och nya stilar för ett nytt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*