Home / Hem / Skapa en unik trädgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar
Skapa en unik trädgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Skapa en unik trädgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Om du vill att din utomhusträdgård verkligen ska få liv, överväg att lägga till konstgjorda trädgårdsdammar eller liknande föremål. Det är viktigt att använda någon typ av vattenkälla för att uppmuntra djur som fjärilar, fåglar, bin och grodor att göra detta utanför området i ditt hem till sin primära destination.

Trädgårdsdammar skapar också en extremt avslappnad atmosfär och gör din trädgård till en ordspråkig semesterplats där du kan njuta av alla olika sevärdheter och ljud som naturen har att erbjuda runt dig. Det finns många olika designidéer för små trädgårdsdammar, men du bör fokusera på den som fungerar bäst för dig. Om du behöver råd om detta, gå till Dammakademi

Det finns många olika designidéer för små trädgårdsdammar, men du bör fokusera på den som fungerar bäst för dig.

Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar-1 Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Men när man bygger och utformar en trädgårdsdamm är det oerhört viktigt att allt görs korrekt och att alla nödvändiga steg följs exakt. Om du inte har den kunskap som behövs kan din trädgårdsdamm bli mer synlig än en vacker syn. Här är några designidéer för trädgårdsdammar som du kan skriva ner och följa för att skapa något avkopplande att njuta av.

OBS MÅTTEN

Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar-13 Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Det är viktigt att notera att trädgårdsdammar inte behöver vara stora på något sätt. Vanligtvis mäter trädgårdsdammar cirka 11 fot vid 16 fot; De kan dock verkligen vara i vilken storlek du vill. Det finns några trädgårdsdammdesigner där vatten rinner nerför en liten bäck innan det rinner in i själva dammen. Emellertid har mindre dammar ungefär 6 fot med 8 fot inte den här funktionen.

Skapa ett unikt bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar-4 Skapa ett unikt bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Istället rinner vattnet över en större sten och rinner direkt in i dammen. Vanligtvis är de mindre trädgårdsdammstilarna mycket lättare att bygga och passar även de minsta gårdarna. Allt som behövs är ett gummifodrat hål, slang och pump som drivs av en kabel från själva huset.

SÄTT EN DAM

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-12 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

Det är också oerhört viktigt att placera en damm korrekt från början. Om det visar sig att saker måste korrigeras senare kan det vara ganska svårt. Dessutom, om en damm inte är korrekt inställd, kommer slutresultatet att kräva mycket mer underhåll för att hålla den snyggare.

Fokusera på att välja ett område som är öppet, soligt och inte utsätts för mycket vind och undvik områden som är skuggiga eller nära överhängande träd. Om du har bestämt dig för att sjunka dammen i marken själv, se till att du är borta från avloppsrör eller elektriska kablar.

Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar-5 Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Ta dig tid att tänka på hur dammen kommer att integrera sig i sin faktiska omgivning genom att välja ett område att plantera längs gränsen till en eller flera vattenfunktioner, om du vill. Ta dig tid att planera dina idéer därefter innan du vidtar åtgärder.

TÄNKA OM FORMER

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-11 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

När det gäller den övergripande formen och ytan på en trädgårdsdamm kommer det verkligen ner på vad individen föredrar mest. I allmänhet är det dock bäst att välja en form som mer passar det naturliga flödet av själva vattnet. Försök aldrig använda komplexa former eftersom det kan leda till olika konstruktionsvårigheter.

När du har ett rep eller ett snöre, ta dig tid att faktiskt utforma hur din trädgårdsdamm egentligen ska se ut. På lång sikt kan detta hjälpa dig att hitta lämpliga krav innan själva byggandet påbörjas.

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-2 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

Om du funderar på att lägga till någon form av bäck eller vattenfall i din trädgårdsdamm, kom ihåg att någon av de två alltid ska vara proportionell mot dammens storlek. Att till exempel försöka sätta ett stort vattenfall i en liten trädgårdsdamm kan skapa en mängd olika problem, inklusive turbulent vattenflöde.

Anslut dammen

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-8 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

Eventuella mellanrum mellan stenarna på dammens botten bör fyllas med 3 1/4 tum flodsten. Murverket runt hela dammen ska sedan tvättas ned med en slang innan du antingen pumpar smutsigt vatten eller räddar gropen.

Nästa steg är att ansluta pumpen till slangen innan du placerar själva slangen på en platt sten längst ner i gropen. Det rekommenderas starkt att du kontaktar en auktoriserad elektriker för detta specifika steg och ser till att din nätsladd och pump är installerade på ett säkert sätt.

Slutligen, använd din slang för att fylla dammen inom tre till fyra tum från själva skyddsstenarna. När dammen är full, anslut pumpen. Vatten ska komma ut ur dammen lätt inom några sekunder.

Planteringsområden för dammar

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-10 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

Alla gränsväxter bör planteras minst 8 tum (8 tum) djupt i en trädgårdsdamm för att säkerställa ett acceptabelt djup mellan alla planteringar. Det rekommenderas att du köper olika planteringsmaskiner för att använda som mallar för denna process.

Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar-9 Skapa en unik bakgård med dessa designidéer för trädgårdsdammar

Oavsett är växter viktiga för trädgårdsdammar eftersom de faktiskt absorberar näringsämnen som kan få alger att växa. Om du planerar att placera fisk som koi i din damm rekommenderas att du inte placerar dem i samma område som dina växter, eftersom dessa fiskar kan vara mycket destruktiva för dig.

SÄKERHET ÄR LIKVIKTIGT

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-6 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

I vissa fall kan din lokala byggavdelning kräva att du stänger din trädgårdsdamm för att undvika risken att drunkna små barn. Dessutom kan en damm som ligger bredvid en stig skapa en risk för utlösning, vilket kan leda till skador, särskilt på natten. I det här fallet bör du överväga att belysa det specifika området med någon typ av belysning.

SLUTGILTIGA TANKAR

Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer-7 Skapa en unik bakgård med dessa trädgårdsdammdesignidéer

Många husägare har uttryckt en önskan att bygga trädgårdsdammar på sina egna gårdar och tusentals av dem installeras faktiskt varje år. Den främsta anledningen till allt krångel om det är att dammarna är väldigt visuellt tilltalande.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*