Home / Hem / Ideer för himmelssäng som inspirerar ditt rum
Ideer för himmelssäng som inspirerar ditt rum

Ideer för himmelssäng som inspirerar ditt rum

Vad är en himmelssäng?

I allmänhet kan allt som påminner dig om en dekorativ himmelssäng definieras som en himmelssäng, eftersom det i de flesta fall finns stolpar i varje hörn som är minst en meter högre än madrassen.

Ovanför det är vanligtvis ett utsmyckat tyg draperat från överrummet. Ibland hänger ett robust lakan eller en enkel himmelsgardin över sängen.

Himmelssängar är ett populärt val för klassisk sovrumsdesign som har funnits i många år. Ändå har dagens moderna himmelssäng mycket att göra med de lyxiga som kungliga familjer använde tidigare för att avslöja sin höga status.

Hemsidans idéer som kommer att glädja ditt rum 13 himmelssängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: GRAHAM-arkitektur

En annan stor anledning att tänka på himmelssängidéer är att de är typiska romantiska och kan få dig att drömma som ingen annan säng kan.

Himmelssängar, med sina drömlandsgardiner och lyxiga sniderier, har varit så viktiga tidigare att rika människor skulle inkludera dem i sin testamente och se till att de också skulle beundras av kommande generationer.

Vi förtjänar alla att drömma omgivna av himmelsgardiner

Uppsättning av himmelssängar som kommer att glädja ditt rum1 Idéer för himmelssäng som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Jamie Gibbs, ASID, IFDA, WCAA

Den ursprungliga idén till en himmelssäng var funktionell, men även då var sängarna inspirerande för olika designtolkningar.

Det fanns olika typer av himmelssängar för olika exklusiva hem, men det gemensamma inslaget var deras höga pris och förmågan att skydda den sovande personen från yttre buller eller kyla.

Idag, med så många sätt att ge samma skydd, är himmelssängar inte längre ”gåvan mindre”.

Dessutom är de den ultimata ikonen för modern inredning, tillgänglig i tillräckligt med former och storlekar som alla har råd med.

Hemsidans idéer som kommer att glädja ditt rum 16 himmelssängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Eduarda Correa Arquitetura & Interiores

Vi har förberett några intressanta idéer för himmelssäng för dig som vill ha ett mysigt och romantiskt sovrum men som inte har lyckats skapa en ens med de tjockaste madrasserna och de snygga sängarna.

Istället för estetik är baldakinen viktigt för ditt sovrums känsla, och du kan använda den för att göra den så glamorös, bekväm eller iögonfallande som du vill.

Ändå glömde vi att skicka lite mindre uppmuntrande information – himmelssängar är både sällsynta och dyra. Den bästa metoden är att göra dem själv och vi kommer att berätta hur:

Tips för en mysig himmelssäng

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 2 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Heintzman Sanborn Architecture ~ Interior Design

I vår tid är dock stolpsängar en snygg symbol och ser nästan inte ut som sina föregångare. Som de är nu kan du enkelt integrera dem i alla sovrum, vare sig det är en liten kammare eller en elegant sovsal.

För vissa människor är den klassiska vita himmelssängen en föråldrad sovrumslösning, men vi försäkrar dig att detta inte är sanningen: himmelssängidéer är fortfarande ett av de mest fashionabla tilläggen till sovrum som ger en bekväm och romantisk känsla och för alla stilar och åldrar är lämpliga och intressen.

Kom ihåg att sängen är den viktigaste möbeln i hemmet så att den inte blir så mysig och mysig som möjligt.

Konceptet med himmelssäng har återupplivats

Hemsidans idéer som kommer att glädja ditt rum 3 himmelssängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Eduarda Correa Arquitetura & Interiores

Himmelssängar dök upp i början av 1600-talet när det fanns fyra vertikala pelare i hörnen som stödde den rektangulära panelen i mitten.

Temat varierade från år till år, men den vanligaste typen var massiva träsängar med en hisnande vacker smidesjärntopp och luftiga, transparenta gardiner.

Det finns dock ingen regel om hur man dekorerar en himmelssäng – någon idé du gillar kan fungera!

Traditionella himmelssängar

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 4 himmelssäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: J. Scott Interiors och The Well Dressed Window

Huvudregeln med himmelssängar är att låta fantasin springa vild: experimentera och kombinera olika stilar, kapellskenor och intressanta paneler för att fästa på din sängpost.

Idealiskt finns det himmelssängar i öinspirerade sovrum, målade i neutrala och mjuka färger och med ett något mörkare trägolv.

När en modern himmelsäng är på plats kan du lägga till en mjuk matta för att hålla fötterna varma på morgonen eller hänga och forma genomskinliga gardiner från taket för ett mer traditionellt utseende.

Torn

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 5 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Diedre Shaw Interiors

Kommer du ihåg Beauty and the Beast? Det är just denna berättelse som inspirerade många av oss att ta med en kunglig himmelssäng i vår sovsal, som den där Belle hjälpte fången i odjurets slott.

Vi vill påminna er: sängen höjdes och hade några tjocka och silkeslen gardiner. Det såg otroligt vackert och inbjudande ut!

Ännu viktigare är att i världen med design för himmelssängar är enkelhet viktigast.

Du behöver inte ens lägga till en riktig baldakin – hängande ringar istället för draperade tyger är en lika lyxig lösning som kostar mycket mindre.

Hemsängar för tjejer

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 12 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Sullivan Building & Design Group

Naturligtvis kan du gå till den lokala möbelbutiken och spendera en förmögenhet på en ny kvinnlig himmelssäng, men du kan också investera pengar i något viktigare och göra sängen själv.

Få flikar kan ersätta baldakinen och ändå göra din lilla diva glad, precis som grosgrain-band som kräver lite kreativitet och fantasi.

Om du redan har en himmelssäng som behöver designas om, kan du kombinera den med en härlig lakanöverkast istället för att hänga gardiner på den. Kända som franska rustika sängar, dessa sängar är ännu mer eleganta än de traditionella.

Bjud in mer ljus med öppna himmelssängar

Hemsidans idéer som kommer att glädja ditt rum 11 himmelssängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Summerour arkitekter

Ta en titt på den här himmelssängen i metall – det innebär tidlös skönhet och enkelhet och förstärker känslan av lugn och positiva vibbar.

Sängarna har sluttande metallramar i taket som ser lika fantastiska ut som det är nödvändigt att göra dem till din favoritplats i hemmet.

Hyresängar i rummen

Fyra affischsängsidéer som kommer att glädja ditt rum 10 stolpsängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Design-OD

Den bästa praxis för rum är att göra himmelssängarna så enkla som möjligt, med gossamer och lätta tyger helt enkelt knutna till himmelssängarna med några kryphål.

Fyrsängar i mångsidiga sovrum

Himmelssängar är kraftfulla tillägg till sovrummen, både när de är lyxiga och klädda i dyra tyger, och när de är täckta med en enda baldakin som hänger från taket.

Exotiska himmelssängar inspirerade av naturen

Fyra affischsängsidéer som kommer att glädja ditt rum15 Fyra affischsängsidéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: ZAK-arkitektur

De mest inspirerande himmelssängarna är det snidade träet och inspirerande mörka färger som svart och mörklila för en mer romantisk atmosfär.

På grund av deras ovanliga, fascinerande utseende är dessa sängar det perfekta tillskottet till moderna hem.

London sängar

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 9 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Lauren Coburn LLC

Hemsängar med flytande tyger påminner sina ägare om sommarens färskhet, varför de är idealiska för öppna och ljusa rum med stora fönster eller franska dörrar.

Samtidigt är de väldigt praktiska eftersom de ser till att insekter inte stör dig medan du sover.

Inspirerande idéer för drömbäddar

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 8 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Panagerier

Inspirerad av de tre fot breda sängarna från Ware, som tidigare rymde upp till åtta personer (nu finns i Victoria and Albert Museum), varierar himmelssängarna i dessa dagar från mycket små till fantastiskt stora och finns i alla former och stilar.

Istället för att köpa en kan du bli kreativ och lägga till markiser för att skapa din egen drömbädd. Denna säng är enklare än en original himmelsäng, men ser ändå unik och inbjudande ut.

Hawaii sängar

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 6 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Dara Rosenfeld Design

Hawaii-sängar är också kända som “tropiska himmelssängar” och introduceras ofta i lösa och mycket personliga sovrum.

Deras design är rik på färger och element: ramen är vanligtvis ett sidobord i asiatisk stil valt enligt de andra elementen, t.ex. B. bagageutrymmet för din platt-TV.

Det var Rosenfeld som först stötte på denna idé, och den inspirerades av en önskan att säkerställa en sömlös bild av omvärlden från hans säng.

Hur skapar jag en stor himmelssäng?

Fyra affischer säng idéer som kommer att glädja ditt rum 7 stolpsäng idéer som kommer att glädja ditt rumBildkälla: Billy Beson Company

Medelåldershem var betydligt mer utsatta för inkräktare och yttre skador, eftersom det nästan inte fanns något 100% skydd mot insekter och avföring som skulle kunna skada din rena och dyra säng.

Sängarna har medvetet täckts med hängande lakan för att skydda, så idéen om himmelssängen uppstod.

När vi tänker lite djupare skulle vi sannolikt dra slutsatsen att de rikaste människorna inte behöver extra skydd, vilket väcker frågan varför stolpsängar har blivit en favoritmöbel för kvinnor och män.

Anledningen till detta är att behovet av en himmelssäng i Storbritannien var annorlunda än i medeltida Europa.

Rika män sov i stora sängar med träramar och fjädermadrasser som måste bindas till dem med läderremsor och sammanflätade rep. .

Fyra affischsängsidéer som kommer att glädja ditt rum 14 stolpsängsidéer som glädjer ditt rumBildkälla: Elizabeth Gordon

Dessutom fanns de rika och tunga lakan, pälsfiltar och flera kuddar som måste hållas ihop, varför gardiner faktiskt infördes.

Först hängdes de från taket, men när sängdesignen utvecklades berikades sängarna med stödramar för baldakinen.

Snart hittades dessa sängar till och med i radhus och små lägenheter, och deras pris sänktes till den punkt där de var överkomliga för de mindre välmående.

Som det är idag har rika stadsbor försökt att återskapa adeln i sina stadshem och det fungerade bara perfekt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*