Home / Hem / Sätt att få ditt hem LEED-certifierat

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat

Du kanske aldrig har tänkt på det, men jag är säker på att du vill ta reda på vad ett LEED-certifierat hem är. Ledarskap inom energi- och miljödesign – förkortat LEED – är ett certifieringsprogram för miljövänlig byggnad.

Detta program har en myriad av betyg och nivåer som används för att hitta och identifiera de bästa strategierna för att bygga hem, skolor, kontor, sjukhus, nybyggnader och mer.

LEED är ett omfattande samarbetsprogram som fungerar med alla typer av projekt och hjälper dem att bli grönare och grönare.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 1 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Natural Balance Hembyggare

Detta rankningssystem lanserades av US Green Building Council i syfte att främja miljövänlig byggnad. Hittills har det varit allmänt erkänt och har fått bra feedback.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 2 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: New Energy Works Timberframer

Empire State Building i New York, Sears Tower i Chicago, de olympiska byarna i Peking och Vancouver och till och med Boston Logan Airport är LEED-byggnader eftersom LEED är ett mycket populärt och universellt system som används över hela världen.

LEED erbjuder benchmarking i 5 kategorier:

 • Byggplanering och konstruktion,
 • Inredning och konstruktion,
 • Byggdrift och underhåll,
 • Stadsutveckling och
 • Hus

Låt LEED for Homes planera, designa och bygga effektiva gröna hem av hög kvalitet som är prisvärda och massivt producerade. LEED for Homes arbetar också med att skapa skräddarsydda enfamiljshus, radhus, våningshus, lägenheter och loft i historiska byggnader.

Vilka är fördelarna med ett LEED-certifierat hus?

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 3 sätt du kan få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Keuka Studios, Inc.

Vad LEED-certifiering innebär är inte bara något som får dig att må bättre om du är miljövänlig. Förutom att vara miljövänlig finns det många personliga fördelar som man kan njuta av i ett LEED-hem:

 • Uppvärmning och kylning är inte längre ett ekonomiskt problem i ett LEED-hus, eftersom varje tum av det är förseglat och isolerat.
 • Du kan också spara pengar på vatten och uppvärmning eftersom LEED-bostäder har lågt kranar, toaletter och duschmunstycken.
 • LEED är mycket engagerade i att skapa ett utrymme som inte använder giftiga kemikalier som kan skada luften i hemmet och hushållens hälsa.
 • Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 4 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Matt Gibson Architecture + Design

 • Luftfuktighetskontroll inomhus gör rummet mögeltåligt och minimerar därmed antalet allergener som finns inomhus.
 • Luften du andas in är bättre och friskare tack vare högkvalitativ ventilation.
 • Du har inga problem att hitta en vandrings- eller cykelleder, eftersom LEED-bostäder vanligtvis byggs mycket nära.
 • Om du någonsin ändrar dig, är LEED-hem väl positionerade på marknaden och har ganska höga återförsäljningsvärden.
 • De är överkomliga och minskar alla dina räkningar.

Hembetygssystemet

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 5 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Lake Flato Architects

Standarderna för att skapa miljövänliga konstruktioner fastställdes i mitten av 1990-talet av kvalificerade arkitekter, byggare och ingenjörer som 1998 hade skapat en punktskala för energieffektiva hus.

För att få standard LEED-certifiering måste ett hem ha en effektivitet på minst 40-49%. Silvercertifieringar går till bostäder med en verkningsgrad på 50-60%, guld till bostäder med en poäng på 60-80% och platinautmärkelser till hem med en effektivitet på över 80%.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 6 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Lucy Call

Om du använder rätt verktyg i ditt hem är du säker på att få nummer för LEED-certifiering. Kom dock ihåg att ditt hem måste vara grönt för att bli LEED-certifierat. Detta innebär att den överensstämmer med standarderna för USGBC.

Hur långt du går och hur mycket du är redo är ditt beslut. När du försöker få LEED-certifiering kommer ditt hem att screenas för effektiviteten i många av dess aspekter. Några av de saker som ditt hem kommer att undersökas för är:

 • Kvaliteten på inomhusluften
 • Användning av hållbara och återvunna material
 • Bättre vatteneffektivitet
 • Mindre energiförbrukning
 • En minimal mängd avfall som släpps ut i atmosfären
 • Använd hållbar landskapsarkitektur

En annan sak med LEED-certifiering är om ditt hem ligger i närheten av bibliotek, parker, banker, butiker, medicinska centra, skolor och postkontor.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 7 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Core Development Group, Inc.

De flesta uppmärksammar inte dessa detaljer, men om du tänker på det kan du spara mycket pengar genom att gå i stället för att köra till någon av dessa platser.

Hur skiljer sig LEED från ett grönt hem?

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 8 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Margot Hartford Photography

Solpaneler och toaletter med låg spolning är bara delar av ett växthus, medan ett LEED-hus täcker alla aspekter och alla element är en del av det.

Ett växthus kan ha gröna delar, men ett LEED-hus är helt grönt. Detta sparar inte bara värme och kyla utan också på effektiv användning av energi, vatten, luft och material i hela ditt hus. LEED-hus uppmärksammar det och även där marken är.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 9 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Boor Bridges-arkitektur

Ett hem kontrolleras noggrant innan det får certifiering, eftersom det är relativt svårt att komma förbi.

LEED-programmet är korrekt och strikt eftersom det syftar till att identifiera ledare och förändringar. LEED har också ett support- och processystem som syftar till att hjälpa byggare att fatta rätt beslut för sina projekt genom att ge dem rätt information för att lyckas med gröna bostäder.

Komma igång

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 10 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Phinney Design Group

Det verkar som en status som inte är lätt att uppnå alls, och du kanske undrar vad du ska göra exakt när du överväger LEED-certifiering för ditt hem.

Du bör inte oroa dig eftersom du kommer att få riklig hjälp från LEED-proffs som kan hjälpa dig och ditt hem med sin kunskap, förståelse och utbildning.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 11 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Hammer & hand

Det är enkelt att hitta en kvalificerad LEED-rådgivare – du kan göra det helt enkelt genom att söka i en katalog.

Det finns många som försöker få LEED-certifiering som byggare och arkitekter. Så se till att personen du arbetar med har erfarenhet av vilken typ av projekt du arbetar med. Noggrant urval sparar inte bara tid utan pengar och ansträngning.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 12 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Wolfworks Inc.

När du är klar med projektet kommer ditt hem att utvärderas av en LEED-inspektör. Efter avslutad utvärderingsprocess fastställs antalet poäng, huset får sitt pris och kommer snart att läggas till i den nationella databasen över officiella LEED-hus.

Kostnad för LEED-certifiering

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 13 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: BarlisWedlick Architects

Du kan aldrig vara säker på den exakta ökningen i procent av byggkostnaderna för att bygga ett LEED-hem. Denna skillnad beror på vad du behöver jämföra den med.

Om du jämför den här designen med en liknande kvalitet, ocertifierad design, bör kostnaden inte förändras väsentligt – den kan vara 2 till 5 procent högre.

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 14 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Marcus Gleysteen Architects

Jämfört med det genomsnittliga bostaden du kan hitta på marknaden – ett som uppfyller minimikraven för byggnad – kan du ha en större skillnad i kostnadsprocenten: cirka 20 procent.

sista ord

Sätt att få ditt hem LEED-certifierat 15 sätt att få ditt hem LEED-certifieratBildkälla: Coates Design Architects Seattle

Beroende på ditt beslut att gå igenom dessa processer för att bli certifierad kan det finnas många fördelar med att spara pengar och energi när du följer LEED: s riktlinjer.

Genom att bygga eller renovera ett hem får du inte bara ett säkrare och hälsosammare utrymme utan också en bättre miljö.

Alla dessa fördelar åt sidan, faktiskt att få LEED-certifiering ökar ditt hems återförsäljningsvärde och alla slags skatteincitament.

Du kommer att ha ett hem som är miljövänligt och modernt – tillsammans med alla fördelarna har du goda skäl att försöka bli LEED.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*