Home / Hem / Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardiner
Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardiner

Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardiner

Ett lantkök är mycket mer än bara funktion, organisation och effektivitet, även om det inte är uppenbart.

Det borde ha attraktion, personlighet och det visst som gör matlagning roligt och lyser upp dina sinnen. Ett snyggt kök gör all den tid du spenderar i det mycket roligare.

Ett fransk lantkök är en av de bästa klassiska köksdesignerna. Med tanke på det franska lantköket är detta en helt bra idé.

Om du letar efter ett traditionellt men ändå unikt utseende som tar dig tillbaka till landsbygden i Frankrike och dess kullar, gå efter det. Franska lantliga kök ser fantastiska ut i lantliga och moderna urbana kök.

Powell-Ohio-Kitchen-by-Kitchen-Kraft Franska lantkök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Köksmakt

Utseendet på ett franskt provinsiellt kök påminner om de rustika franska bondgårdarna, lavendelfälten och de pastorala miljöerna, och denna typ av design representerar en mycket unik fransk livsstil. Med en köksdesign som denna kommer du att upptäcka att utseendet i allmänhet är rustikt, gammalt och varmt.

Elementen som används i denna design varierar från franska lantliga skåp till franska lantliga köksbord och franska lantliga köksöer till rustika franska lantliga gardiner. Ett bra alternativ skulle vara att gå med möbler i ljust trä och dekorera med en utsmyckad snidningstil.

Färgerna på ett franskt lantkök

Alicia-Shearer-by-Alicia-Shearer-ASID-CID Franska lantkök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Alicia Shearer, ASID, CID

Färger är faktiskt väldigt viktiga när du gillar franska lantkökidéer, och vi pratar om färger på allt från möbler och element till belysning för franska lantkök.

När du tittar på kombinationer, ta inspiration från impressionister som Monet, Renoir och Van Gogh. Till exempel kan grundfärgerna vara en kombination av koboltblått, ljusrött, solgult, rost och mjuka havstoner.

Frukostrum-kök-av-Adeeni-Design-Gruppe Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Adeeni Design Group

Du kan också välja andra alternativ, till exempel: B. Solrosgul, vallmoröd, änggrön, ljusblå och till och med solnedgångslila. För skåp, möbler och väggar kan du välja elfenben, ljusbeige eller taupe.

Du kan gå med blanka vita skåp eller bara lämna dem i sin naturliga träfärg om du vill hålla sakerna naturliga. Ljusa färger får ditt kök att se större, ljusare och luftigare ut. För sittdynor och gardiner, för en etnisk fransk look, välj paisley och ränder eller blommiga tryck.

Vilka material används?

My-Favorite-French-Country-Kitchen-by-Mike-Smith-Artistic-Kitchens French country kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Mike Smith / Artistic Kitchens

Användningen av naturmaterial i möbler, väggar och garderober är viktig här. Vanligt använda material inkluderar natursten för golv, granit för bänkskivorna och tumlade marmorbackplattor. Du kan lägga de naturliga materialen på takbjälkar och väggar i trä och måla dem med gips av paris eller trä.

Golvet görs bäst med tegel, sten eller bomullsmattor. Det bör finnas en sten spis och ett fönster med träluckor. Ett bedrövat eller rustikt utseende passar mycket bra för skåp och möbler, och keramiska plattor med backsplash är perfekta för dina bänkskivor.

Accentbitar

Debra-Campbell-Design-by-Debra-Campbell-Design franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Debra Campbell Design

Inom detta designområde hittar du en ganska extrem användning av rustika urnor, keramiska accenter och handmålad europeisk keramik. Terrakottakrukmakeri och keramikplattor används absolut var du än kan placera dem, och ett par kopparkrukor ger dig den gnista du saknar.

Ett franskt kök är en idealisk design för alla kök. Det är mitt i ditt hem och denna design kommer att ge ett trendigt och estetiskt utseende till hela ditt hem. Ditt kök kommer utan tvekan att märkas av besökare när du tillämpar denna designstil på det.

Country-French-Kitchen-by-Cabell-Cummins-Interiors French country kitchen: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Cabell Cummins Interiors

Och du kommer inte bara att få uppskattning utan också bli kär i det eftersom den här typen av köksdesign är bra för att sprida lätthet och positiva vibbar. När du väl har ett kök med denna designstil kommer du att upptäcka att matlagning är kul och att du inte har något emot att spendera timmar i det.

Öppna hyllor är en annan sak att tänka på. Använd dem för att visa allt från rustikt keramik till keramiska urnor och vaser, ljusstakar och till och med antika franska glasögon.

French Country Kitchen av Sunscape-Homes-Inc-2 French Country Kitchen: Inredning, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Sunscape Homes, Inc.

Andra dekorativa föremål kan inkludera brödkorgar, kryddställ, flätade korgar för färskvaror och smidesjärn eller koppar och kastruller. Fönster och öppna hyllor kan också användas för att visa upp krukor med örter eller till och med solrosor, en syn som är vanlig i detta designspråk.

Väggar är vanligtvis täckta med naturliga material som tegel, trä eller stuckatur. Väggfärger är vanligtvis blå och gula, men användningen av grönt och rött bör inte kasseras helt. Några favoriter är smörgult, taupe, elfenben, terrakottagaller och franskblått.

GE-Monogram-Kitchens-by-Monogram-Appliances Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Monogram enheter

När vi pratar om belysning borde du ha bra omgivnings- och arbetsbelysning i arbetsområden som spisar, bänkskivor, köksöar och handfat.

Det är något du inte bör göra om du överdriver det med belysning. Om integritet inte är ett problem, släpp in extra naturligt ljus. När solen går ner behöver du ljus, och vissa alternativ inkluderar ljuskronor. eller taklampor och vägglampor i matchande mönster.

Unikt-Twist-on-French-Country-Kitchen-by-Colonial-Craft-Kitchens-Inc-2 French Country Kitchen: Decor, Cabinets, Ideas and CurtainsBildkälla: Colonial Craft Kitchens, Inc.

När det gäller golvet är naturliga element som tegel, trä, cementplattor och natursten vägen att gå, och du kan göra dem med flätad eller handvävd bomull, samt ullmattor med scener som gårdsbilder, toalettmotiv och husdjur.

Köksöarna är en annan populär möbel här. Vanliga bord är vanligtvis smidesjärn och trä och utsmyckade detaljer. Stolarna är ofta stegeryggar med smidesjärn eller rusa sittplatser.

Använd en mjuk färgpalett

Fransk-kök-Fransk-lant-kök-ombyggnad-vitt-kök-av-Susan-Serra Fransk lantkök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Susan Serra

En krämig gul färg på väggarna och lite mjuk salvia på skåpen garanterar mycket mysighet och värme. Fyll i den här lugna paletten med khakier och dämpade gråtoner.

För att ta upp det nationella temat, välj känslig kycklingtråd i accentdörrinsatser och några blommiga tyger. Tyget kan upprepas som en fönsterbehandling som du kan hänga från en stolpe ovanför diskbänken.

Elegant och luftigt

2 våningar-kök-ombyggnad-av-renässans-kök-och-hus-franska lantkök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Renässans kök och hem

Den här stilen omfattar det förflutna och använder århundraden av olika stilar i en fantastisk kombination. Öppna hyllor och tegelväggar ger en riktig fransk bondgårdskänsla. För att införa ett lager av elegans, välj guldfärgade lampor eller enkla vita yttre skåp.

Ett land överklagande

Kitchen-by-Murphy-Co.-Design Franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Murphy & Co. Design

Naturliga och åldrade ytor är något att föredra om du letar efter ett rustikt franskt utseende. Hitta sätt att lägga till antika detaljer som primitiva kärl för att göra designen sticker ut.

Du kan välja återvunna träskåp som med sitt knotiga, oavslutade utseende lägger grunden för resten av rummet. En handmålad möbelstil ö ger också en illusion av ålderdomen.

Djävulen är i detaljerna

Grå-kök-renovering-St.-Louis-MO-von-Karr-Bick-kök-och-bad-2 franska lantliga kök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Karr Bick kök och badrum

Med ett rent färgschema och fantastiska detaljer kan du introducera fransk lantlig design i ditt kök.

Klassiska gustavianska detaljer kan kopplas ihop med stålbeslag, och du kan dra betraktarens blick mot taket med charmiga kvistfönster och välvda gotiska fönster. Ett blått och vitt färgschema med vissa modifieringar som: B. lampor eller hårdvara, kan enkelt ge dig det franska utseendet.

Garderoberna

Nob-Hill-French-Victorian-by-ROM-Architecture-Studio-2 French country kitchen: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: ROM Architecture Studio

Skåpen som används i denna typ av kök ger dig en riktigt unik twist på köket i lantlig stil och kännetecknas av en raffinerad men levande stil samt mycket invecklat hantverk.

”Möbelstil” -funktionerna är här ett kännetecken, och mönstren har ofta invecklade valv, glasdörrar och andra element som lånar från den klassiska franska möbelstil. Du kan använda snygg men ändå omfattande hårdvara för att slutföra designen.

French-Country-II-by-Starion-Custom-Residences Franskt lantkök: dekor, skåp, idéer och gardinerBildkälla: Starion anpassade bostäder

Träytor är ofta desperata eller något föråldrade, vilket kombinerar designens övergripande elegans med ett levande och inbjudande utseende.

Slutligen kan du blanda och matcha dessa naturliga träslag med metaller och andra material som ger kontrast för att ge dina skåp en antik, tidlös känsla. Du hittar ofta brons- och kopparelement eftersom de föreslår en historisk design, men en som har utvecklats över tiden och använder många olika stilar.

Slutliga tankar om den franska lantliga köksdesignen

Den klassiska franska lantliga köksdesignen kan kännas igen av det invecklade träarbetet, de eleganta linjerna och de fina tygerna. Denna stil, accentuerad med lantliga detaljer, erbjuder dig ett utrymme som är raffinerat men ändå rustikt och mysigt, men extremt elegant och inbjudande, så att din tid i köket blir mycket kul.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*