Home / Hem / Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem
Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem

Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem

Till exempel är att utforma trapporna kanske den viktigaste delen av att bygga ett hus.

Inte bara behöver du vara på den optimala platsen, du måste också vara säker och följa olika strikta regler. Av dessa skäl redesignas de ofta under byggnaden.

Regler och föreskrifter för att bygga trappor

Varje trappa måste följa dessa regler:

 • Stigarens maximala höjd är 200 mm (7-3 / 4 tum).
 • Varje öppen sida av trappan måste ha baluster som ingen kula större än 110 mm (4-3 / 8 tum) kan passera genom.
 • Slitbanans minsta djup är 250 mm (10 tum) och ses horisontellt mellan varje näsa på intilliggande slitbanor
 • Ledstångens ovansida måste vara 860 till 970 mm (34 till 38 tum) ovanför skiljelinjen
 • Det måste finnas 80 tum fritt utrymme längs hela trappan.
  • Landningslängden är idealiskt 5 fot eller vilken multiplikator som helst för 5 för smidig rörelse
  • Varje landning måste vara cirka 5 meter från varandra så att användaren kan se tydligt när han går uppför trappor
  • En idealisk landningsplats under trappan är var 9 till 11 steg för att få bästa möjliga ansträngning att klättra eller stiga

Hur implementerar jag en trappkonstruktion som du ser någon annanstans i ditt eget hem?

image001 Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem

Det är verkligen en mycket svår fråga.

Som du utan tvekan kan dra slutsatsen från ovanstående regler har praktiskt taget varje hus en trappa skräddarsydd för sitt eget utrymme. Du kan inte bara se en trappa och bara göra en. Även om du införlivar det i ditt utrymme, finns det många andra specifikationer som du behöver gå igenom innan du kan få en lyckad passform.

Chansen är stor att du ser en bra trappa på sidorna i en inredningsmagasin som du gillar, men vet det – inredningsdesign som gör det på sidorna i dessa tidskrifter är skräddarsydda och inte på något sätt avsedda för massproduktion. Du kan överlåta trappplaneringen till en trappspecialist som kan anpassa en befintlig design eller skapa en ny.

Du kan hitta ett stort utbud av dem moderna trappor i Storbritannien och justera några av dess funktioner som höjd, bredd och antal slitbanor så att de passar perfekt in i ditt inre utrymme.

Få rätt passform

image002 Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem

Att bestämma storleken på din trappa är naturligtvis det första steget i att designa den. Mät först full stigning från det färdiga golvet nedan till samma ovan.

Därefter måste du beräkna antalet stigare du behöver. Minst enligt byggföreskrifterna är 220 mm, men avståndet mellan trappor bör inte vara större än 42 °.

Bredden är fri från alla regler och du kan välja vad du vill, men det finns vissa standarder för estetik. Till exempel, om standardflygningar är 860 mm, bör den ideala bredden vara mellan 800 och 900 mm, medan den sekundära trappan ska vara minst 600 mm bred.

Twisted, Spiral eller Straight?

image003 Riktlinjer för att välja rätt trappa för ditt hem

Därefter måste du räkna ut det bästa sättet att få dina trappor från början till slut. Det enklaste och billigaste sättet att göra saker är att ta raka trappor, men som du redan antar fungerar det ofta inte.

En allmänt accepterad regel är att trappans topp ligger bäst nära ingången till ditt hem, helst i samma rum som du är när du går genom ytterdörren. Denna metod är också viktig om du till exempel har ett hus med tre våningar, eftersom dina trappor fungerar som en flyktväg i en nödsituation.

Om dina trappor inte kan vara raka är det bäst att dela flygningen i två. Det enklaste sättet att organisera dem är att gå med dem med en 90 ° landning. 180 ° svängen är den så kallade halvlandningen.

Steg som finns på trappornas kurvor kallas ”winders”. De används vanligtvis för 90 ° rotation. Om du har en runda som innehåller tre papiljotter, så är det så kallat “dragon curler”. Drakspolar används oftast längst ner och uppför trapporna för att komma runt hörn effektivt.

Behöver du Trappor för små utrymmen? Du kan försöka använda en spiraltrappa. De är också några av de dyraste metoderna, men i gengäld ser de sannolikt bäst ut och sparar mest effektivt ditt utrymme. Så det är en kompromiss.

Balustrader

En kombination av ledstänger, spindlar och nya stolpar kallas en balustrad. Det här är de element som är huvudsakligen ansvariga för utseendet och karaktären på din trappa. Det är här du kan bli kreativ eftersom du enkelt kan förvandla en enkel rak trappa till något mycket speciellt.

Balustrader kan också tillverkas av vilket material som helst som används i konstruktioner som metall, glas, trä eller till och med tappväggar. Numera håller folk vanligtvis saker enkelt, med ett glasplåt och metallspänningstrådar, medan de inte så länge sedan var snyggt snidade och såg invecklade ut. Idag kan du köpa balustrader i vilken hårdvaruhandel som helst, timmerhandlare eller trappspecialister. Ett annat sätt att göra det är genom en snickare.

material

Virke

Varför?
När det gäller mångsidighet är trä det bästa materialet för din trappa eftersom det inte finns någon gräns för de former och storlekar du kan uppnå. Ett traditionellt hus bör ha en massiv trätrappa med tvinnade balustrar, snidade nyhetsstolpar och en rundad trappnos. Den enkla trätrappan är inget annat än tjocka trappsteg som sticker ut ur en vägg. (Som ovan)

Fördelar: Trä är mångsidigt, starkt, lätt att sköta och ser klassiskt tidlöst ut.
Nackdel: Trä har inte många nackdelar, varför det är ett så populärt trappkonstruktionsmaterial. Så länge du kommer ihåg att inte använda trä som är för mörkt och tungt, borde du vara bra.

Kostnaderna?
Konstruerad furu eller plywood är överlägset det billigaste alternativet. De är idealiska för en heltäckningsmatta trappa med en målad balustrad. Det näst billigaste alternativet är Parana Pine, som också är överkomligt och ofta används i kombination med hemlock. På grund av dess stabilitet är det ett bra alternativ för balustrader. Lövträd är de dyraste alternativen som ek, ask, bok, etc. De kan kosta två till fem gånger mer än barrved.

Akryl och glas

Varför?
Om du letar efter ett mer glamoröst utseende för ditt hem är glastrappor perfekt för dig och i allmänhet låter mer ljus strömma in i hemmet.

Fördelar: Utseendet är helt perfekt för modern interiör. Två eller tre lager lamineras tillsammans för att göra den stark och stabil. Så oroa dig inte.
Nackdel: De är utsatta för repor och ytskador och kan definitivt inte användas om trappan är flyktvägen eftersom glaset är mycket brandfarligt.

Kostnaderna?
Utseendet har ett pris och är sällan överkomligt. Du måste välja din leverantör noggrant och vara smart med att kombinera material om du vill ha minsta chans till låga kostnader. Du kan låta ett lokalt glasverk göra paneler som kan användas som balustrader och sedan kombinera dem med barrved för att sänka dina kostnader. Att anställa en specialist är kanske det dyraste alternativet.

metall

Varför?
I motsats till vad du kanske tror är metalltrappor lättare än trä. Tidigare användes de bara i industrirum, men har övergått till trappor hemma.

Fördelar: Om du vill göra en spiraltrappa eller raka trappor är metall det perfekta valet för dig. I kombination med räcken i glas ser metalltrappor bra ut.
Nackdel: Du måste lägga mycket arbete på designen eftersom metalltrappor som helt enkelt är designade ser för industriella ut.

Kostnaderna?
Att skaffa komponenterna har aldrig varit enklare än nu. Du kan enkelt köpa trappor av full metall eller trä för 500-600 £.

Betong och sten

Varför?
Du kan designa trappor i sten eller betong så att de ser riktigt traditionella och autentiska ut. Betong kan vara väldigt enkelt, medan stentrappor kan se riktigt imponerande ut. Betongtrappor monteras vanligtvis på plats och prefabriceras före leverans.

Fördelar: Om du vill skapa en känsla av stabilitet är det vägen att gå.
Nackdel: De är dyra och det tar tid att göra efter att du beställt dem.

Kostnaderna?

Detta är väldigt annorlunda. De kan vara väldigt dyra och börja med svindlande 10 000 pund. Om du vill köra billigare och ändå få utseendet på sten kan du kläda dina befintliga trappor med stenpaneler.

Slutsats

Säkerhet och användarvänlighet är de viktigaste kriterierna eftersom de regleras av lagar och byggregler. Men om du bara vill byta ut din befintliga trappa eller en del av den, är det här din chans att göra något speciellt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*