Home / Hem / Principer och inslag av inredning som utgör ett vackert hem
Principer och inslag av inredning som utgör ett vackert hem

Principer och inslag av inredning som utgör ett vackert hem

Att förstå och uppskatta inredningselement är nyckeln till att utveckla inredningsprinciper som är nödvändiga för att göra ditt utrymme intressant och representativt för ditt handelsföretag. Bra inredning kan också skapa en bekväm och trevlig atmosfär hemma.

Inredningselement – linje, textur och mönster, färg, ljus och skala och proportioner – utgör grunden för inredningsprinciper som balans, skala, proportioner, rytm, betoning, jämvikt och harmoni. En noggrann tillämpning av designens element och principer skapar ett kommersiellt område som konsoliderar ditt varumärke och överför ditt företagsbudskap, eller en hemdesign som skapar harmoni och attraktiv estetik för ett bekvämt liv.

Balans är av yttersta vikt i alla inredningselement och vi tar det för givet från en ung ålder. Det yngsta barnet lär sig snabbt att de staplade träklossarna faller obalanserade eller att cykeln välter och skickar föraren till marken. Som vuxna förstår vi behovet av att balansera liv och arbete, och vi vet att vi ibland behöver ta en paus för att njuta av lite tid. Behovet av balans är en integrerad del av vårt liv och en viktig del av inredningen.

Inredning designelement

Designelementen finns inte bara i inredningen. Genom historien har de använts av målare, fotografer, skulptörer och många andra. Under hela inspelad historia har artister av alla slag upptäckt dessa element och anpassat dem till sina egna behov. De anses vara en standard och en viktig del av bildkonsten. När du utvärderar din design, överväga följande inredningselement:

rum

Principer och element för rymdinredning och design som gör ett vackert hem

Varje hus behöver stora och små vardagsrum för att ta itu med vår psyke. Detta kan uppnås genom det faktiska utrymmet eller en design som ger utrymmet till det utrymmet. Utrymmet måste också balanseras mellan ett positivt fyllt vardagsrum och ett tomt, negativt område. Till exempel är trafikleder negativa områden som är viktiga på en funktionell nivå.

Form och form

Forma och forma inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Funktionerna är tvådimensionella, medan funktionerna är tredimensionella.

Mått

Massa inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Massa är densiteten hos ett objekt, vare sig det är faktiskt eller uppfattas.

linje

Linjera inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Linjer har en betydande inverkan på designen. De skapar bredd och höjd eller ger utseendet på flöde, rörelse eller aktivitet. Linjer erbjuder en mängd olika visuella effekter. Horisontella linjer förmedlar en känsla av säkerhet, medan vertikala linjer förmedlar intrycket av frihet eller expansion.

Vinklade linjer skapar handling, medan böjda linjer är mjuka och förmedlar en känsla av komfort. Korrekt använda linjer skapar en trevlig effekt. Det bästa fokuset är en blandning av dessa linjetyper, med en typ som tar ledningen. Den ledande linjen ska representera den speciella känsla du vill skildra i ditt hem eller kontor.

Texturer och mönster

Texturer och mönster Principer och inslag i inredningen som gör ett vackert hem

Texturer är anläggningens fysiska känsla eller ytans utseende. Mönster är former som är ordnade på ett ordnat sätt.

ljus

Lätta inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Detta är en kritisk del av all konst. Inredningen i bostadshus erbjuder en mängd olika belysningsalternativ. Allmänt ljus är totalbelysning, medan arbetsbelysning är mer fokuserad. Accentbelysning accentuerar ett specifikt fokus eller använder en specialeffekt som B. mousserande belysning. Konstgjord belysning kan ändra utseendet på färger, texturer och mönster, antingen genom att bevara dem eller genom att ge dem ett förändrat utseende.

Färg

Färginredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Valet av färg i inredningen är kanske det mest personliga elementet. Alla har en favoritfärg och de har vissa föreningar med vissa färger. Färger kan påverka känslan av rymd. Röda, gula och apelsiner ger en varm aura, medan blå, grön och purpur ger en sval effekt. Beige, svart, brun, vit och grå har en neutral effekt.

Inredningsprinciper

Inredningsprinciper Inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Professionella inredningsarkitekter förstår behovet av att utvärdera varje del av ett visst projekt och välja vad som är bra och medelmåttigt eller vad som vill eller inte kommer att flöda. Dessa element styr inredningsprinciperna. När du väljer eller ordnar möbler, överväga följande principer för inredning:

ram

Skala inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Se hela projektets perspektiv och fokusera på att använda objekt som har samma eller kompletterande storlek och struktur.

andel av

Andel inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Undersök hur designens olika delar relaterar till helheten.

rytm

Rytminredning och principer och element som gör ett vackert hem

Tänk på hur designen kommer att flyta i varje rum och genom hela hemmet eller företaget.

Betoning

Fokusera på inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Ta en titt på vad designfokus ligger på.

balans

Balansera inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Skapa en balans på olika sätt genom symmetriens spegelbilder, variationen mot en central asymmetripunkt eller radialens cirkulära design.

harmoni

Harmony Interior Design principer och element som gör ett vackert hem

För samman objekt och element för att skapa en känsla av lämplighet och lägg till lite variation för att lägga till en touch av variation och variation. Harmoniska mönster skapar en miljö som är tilltalande och kommer att förbli så under lång tid framöver.

balans

Balans-1 inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Inre balans betyder inte nödvändigtvis perfekt symmetrisk design. Det finns flera sätt att balansera element i olika storlekar, former och visuella vikter.

En symmetrisk balans i en design uppstår när hälften av rummet speglar den andra sidan. Resultatet är ett snyggt, snyggt utseende som är estetiskt tilltalande för ögat.

Balans kan också uppnås genom asymmetri. Möbler, arkitektur eller tillbehör som inte matchar eller är ordnade mycket olika kan vara på motsatta sidor av ett rum. Men när elementen har samma visuella vikt, finns det en mycket effektiv asymmetrisk balans.

Den radiella symmetrin börjar med en central punkt från vilken föremålen i rummet utstrålar ett spiralmönster. Detta är särskilt effektivt om du fokuserar på trappor i större foajéer eller på lämpliga takfästen. Radiell symmetri kan också uppnås med runda mattor, böjda soffor eller andra möbler med en rund struktur.

kontrast

Kontrastera inredningsprinciper och element som gör ett vackert hem

Medan balans, enhet och harmoni är viktiga i mönster är det viktigt att använda kontrast för att skapa fokus och förhindra att interiören blir för enhetliga eller neutrala.

Blanda saker med olika färger och former. Även de mest minimalistiska designstilarna använder kontrasterande element för att förhindra ett platt, tråkigt utseende. Till exempel kan ett minimalistiskt vardagsrum uppgraderas med grå, standardformade hyllor med rottingartiklar. En orange fyrkantig topp kan vara en kontaktpunkt i dessa hyllor. Böjda möbler och bambu kan spela raka linjer i en matsal och vardagsrum, även om färgerna och nyanserna liknar varandra.

Det är också viktigt att balansera positiva och negativa utrymmen. Färg, möbler, mattor, konst och ljusa, djärva golv skapar positiva utrymmen. Negativa utrymmen innehåller nivåer, vitt utrymme och tomhet. För mycket positivt utrymme skapar visuell röran, medan ett överflöd av negativt utrymme skapar ett kallt, tomt utrymme. Genom att samordna de två rumstyperna kan det negativa rummet rikta fokus till en viktig kontaktpunkt eller möbel i det positiva rummet.

Slutsats

Slutsats Principer och inredningsdetaljer som utgör ett vackert hem

Genom att skapa en känsla av balans kan du påverka kundens uppfattning om ditt kommersiella utrymme och ge dem en positiv bild av din företagskultur. Balans genom att använda inredningselement och inredningsprinciper i huset skapar en bekväm och tilltalande atmosfär för dig och dina besökare.

En erfaren, registrerad inredningsarkitekt kan hjälpa till att skapa den perfekta atmosfären för ditt hem eller företag.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*