Home / Hem / Ändra uppfattningen inom inredningen
Ändra uppfattningen inom inredningen

Ändra uppfattningen inom inredningen

Ofta ses designers som psykiatriker. Det beror på att de slutar lära sig mer personlig information om dig, till exempel: B. Vad du behöver mest, vad du gillar och ogillar mer än någonting, och exakt hur du bor i ditt eget hem.

När det är dags att leta efter en bra inredningsarkitekt är det viktigt att de ställer alla rätt frågor. Med dessa frågor kan du som designer bestämma exakt vad din kund behöver mest. Detta hjälper till att spara tid och minska frustrationer och samtidigt öka dina kunders totala tillfredsställelse.

Det spelar ingen roll om du inte gillar något

Change-Perception-In-Interior-Design-1 Change-Perception in Interior Design

Inredningspsykologi visar att det bara är att säga att du inte gillar en viss färg eller annat designelement är irrelevant. Tyvärr hindrar det oss inte från att då och då nämna dessa ogillar. Design handlar mer om att fokusera på kundens behov än på dina personliga preferenser.

En bra inredningspraxis är att du som designer inte är allmänt känd som användare. Fokusera istället på att nämna det faktum att en viss färg eller designelement kanske inte fungerar för en kund så länge det finns en legitim anledning att göra det.

Kom ihåg att inredningen kräver många viktiga skäl för alla beslut som fattas. Dessa beslut borde dock inte vara så enkla som att säga att män eller kvinnor helt enkelt inte skulle vilja ha något som valdes.

Olika roller och förväntningar

Uppfattning om förändring av inredningsdesign Uppfattning om förändring av inredningsdesign

När det gäller uppfattningen inom inredningen är det mycket viktigt att du håller ditt sinne så öppet som möjligt. Detta är särskilt viktigt eftersom du kan behöva dubbelkolla många saker själv under själva designprocessen.

Du bör också ta hänsyn till att varje designer och kund kommer att ha olika åsikter om vad som förväntas exakt av dem i olika faser av det färdiga projektet. När du ser att något verkar vara fel, oavsett vad, var aldrig rädd för att prata om det.

Om du väljer att stå åt sidan eller gömma dig kan det leda till att många olika aspekter blir helt oproportionerliga, vilket kan skada projektet. Det bästa sättet att uppnå framgångsrikt lagarbete är att kommunicera bra med dem du arbetar med.

KUNDENS BEHOV

Change-Perception-In-Interior-Design-3 Change-Perception in Interior Design

Det är viktigt att komma ihåg att kunder som vill uppnå en hög och / eller varierande design har mest behov av inredningstjänster, oavsett miljö de kommer ifrån, oavsett om det handlar om företag, gästfrihet eller statliga handlingar. Dessutom är kunder med större och mycket mer komplexa projekt också stora marknader för inredningsarbete.

ÖVERgripande färdigheter

Change-Perception-In-Interior-Design-4 Change-Perception in Interior Design

Det är ingen hemlighet att inredningen kräver en bra blandning av interpersonella och tekniska färdigheter för att lyckas. Dessa färdigheter är utformade för att hjälpa designern att möta de allmänna behoven och önskemålen hos de kunder han arbetar med. Det är också viktigt att komma ihåg att inkludering av estetik alltid måste balanseras inom kundens budget. Följande bör också noteras:

  • Företag behov
  • Funktionella behov
  • Smakpreferenser

FRÅGOR FÖR DISKUSSION

Uppfattning om förändringar i inredningsdesign 5 Uppfattning om förändringar i inredningsdesign

Det finns också vissa frågor som alla inredningsarkitekter alltid bör diskutera med en klient för att säkerställa att de har en produktiv relation med varandra. Dessa frågor inkluderar följande:

  • Vad tycker du exakt om det här rummet?: Det här är en viktig fråga eftersom den visar att designern verkligen är intresserad av vad kunden vill ha och vad deras smak är. Det visar också att designern inte försöker tvinga sina egna åsikter och smaka på kunderna.
  • Vad hatar du exakt i det här rummet?: Det här är en fråga som hjälper designern att förstå kundens övergripande smak. Det är också viktigt för designern att komma ihåg att något som ser dåligt ut för dem ser ut som en skatt för kunden. Designern bör alltid komma ihåg att kundens gillar och ogillningar är riktigt viktiga, vilket innebär att en designer aldrig ska försöka ändra en kunds mening om någonting.
  • Vilka färger gillar / hatar du mest?: Även här spelar personlig smak in. Arbeta därför alltid med de färgpaletter som kunden gillar och / eller ogillar mest.
  • Finns det något som du tycker ska tjäna som huvudinspiration för din färg?: Kanske har kunden en favoritmöbel eller en målning som kan fungera som inspirationskälla för en färgpalett i ett av deras rum.

Försök alltid att vara en bra designer

Change-Perception-In-Interior-Design-6 Change-Perception in Interior Design

Om inte dina idéer är kritiska för den design du arbetar med, ska du aldrig vara uthålliga med dem. Välj alltid dina strider och vet när du ska försvara både dina egna preferenser och en god användning av rymden. Konsekvens är också viktigt när det gäller stil, övergång och presentation av möbler. Ta dig tid att förklara för dina kunder när eventuella förändringar skulle kräva ändringar i hela rummen.

Var alltid en bra kund

Change-Perception-In-Interior-Design-7 Change-Perception in Interior Design

En viktig sak att komma ihåg är att du som kund alltid ska vara tillgänglig. Svara alltid på frågor som en designer ställer dig så snabbt som möjligt. Om en designer inte får tillräckligt med feedback i rätt tid kan det leda till två olika saker: de måste antingen vänta på ditt svar eller så använder de antaganden som gör att själva projektet är på fel spår.

Det är också viktigt att komma ihåg att detta förmodligen också är första gången designern lär sig om din personliga smak och preferenser. Så ha tålamod när han ställer frågor, eftersom han uppenbarligen inte har alla svar han behöver direkt. Du kan vara säker på att designern är en expert inom sitt område och arbetar hårt för att ge dig allt du letar efter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*