Home / Hem / Praktiska tips när det gäller att skapa en kaklad väg i din fastighet
Praktiska tips när det gäller att skapa en kaklad väg i din fastighet

Praktiska tips när det gäller att skapa en kaklad väg i din fastighet

När vintern är över och blommorna börjar blomstra igen kanske du vill planera en kaklad stig någonstans på din fastighet.

Om så är fallet, här är de mest användbara tipsen att tänka på.

  1. Timing är mycket viktigt.

* Tänk på vädret: den perfekta tiden att planera ett nytt spår för dig är på sommaren, en torr och varm årstid. Värmen gör att limet och substratet härdar snabbt.

* Är den nya vägen en del av ett större restaureringsprojekt? I det här fallet ska du lägga ner plattorna först efter att du har slutfört resten av restaureringsarbetet och ta bort allt byggmaterial och extern byggnadsställning. Detta kan förhindra skador på delar av den nya vägen.

* Kommer du på semester? Om så är fallet, se till att du anställer någon för att övervaka projektet för dina räkning innan du lämnar. Den personen borde kunna förstå exakt vad man ska göra.

  1. Hyr endast experttjänster och boka deras tjänster i förväg.

Den bästa typen av expert för detta projekt är en professionell plattsättare. En skicklig plattsättare ser inte bara till att den nya banan ser perfekt ut utan vet också det exakta antalet brickor som ska användas för jobbet. Detta kan spara mycket pengar och tid. Med det sagt kan de vara överfulla av förfrågningar om installationsarbete. Så se till att du anställer någon i tid.

  1. Tänk på den övergripande utformningen av den kaklade vägen.

När du väljer en design, se till att du väljer en som matchar utseendet på andra delar av din fastighet.

vict2 Hjälpsamma tips för att bygga en kaklad väg i din fastighet

När du väl har valt bör du skaffa det material du behöver, särskilt brickorna.

I de flesta fall kommer du att upptäcka att en typ av plattor fungerar för en eller två typer av mönster, men det finns andra mer mångsidiga och anpassningsbara plattor som fungerar för minst fem mönster.

Om din design kräver ett antal växter är det bäst att få de som passar bäst för tegel och tegel. Du bör också anställa en trädgårdspersonal för att ställa in dem åt dig så att de kommer att växa ordentligt och du får information om rätt sätt att hålla dem i perfekt form.

  1. Investera i kvalitetsplattor.

Det säger sig självt att med högkvalitativa plattor håller brickorna längre och reparationer behöver inte utföras så ofta. Så avsätt lite ekonomi för helglasad kakel eller kakel som har stekt vid hög temperatur så att den är mer motståndskraftig mot stötar, frost, smuts och fukt än andra typer av kakel.

  1. Var uppmärksam på den kaklade vägen och håll den i perfekt form.

Svarta användbara tips när det gäller att bygga en kaklad väg i din fastighet

De flesta högkvalitativa plattor är inte så svåra att underhålla. Faktum är att allt du behöver göra är att tvätta den kaklade vägen. Se dock till att du använder rätt kakelvårdsprodukt för denna uppgift, annars kan du skada plattorna.

  1. Ett system för skörd av regnvatten är inte nödvändigt, men det kan vara ett viktigt tillskott.

Detta kan komma som en överraskning för vissa, men med ett fullständigt system för skörd av regnvatten blir det lättare att städa upp den kaklade vägen (och, mer allmänt, vattna närliggande växter).

På grund av detta är det en bra idé att avsätta en anständig summa pengar till en tank Regnvattentankar direkt. En annan lika bra idé är att anställa regnvattenupptagningsexperter för att ställa in alla delar av regnsamlingssystemet så att du verkligen kan dra nytta av varje droppe som kommer in i tanken.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*