Home / Dekor / Vardagsrumsbokhyllidéer

Vardagsrumsbokhyllidéer

Vardagsrum BOOKSHELF IDÉER – Det finns alltid utrymme för att hålla böcker eller tidskrifter i god organisation i alla vardagsrumsstorlekar. Du kan till och med skapa ett vardagsrum och en läsrumskombination för att uppmuntra barnen att vända sig till läskunnighet.

Nu, tack vare olika storlekar och modeller av bokhyllor, behöver du inte längre förvirra dig själv att välja en som passar in i rummet. Du kan återvinna begagnade trämaterial för att skapa en hemlagad bokhylla. Ta en titt på bokhyllmodellerna nedan.

Bokhylla med skrivbord

Bokhylla med skrivbord
Källa: stylebyemilyhenderson.com

Trots vissa böcker som du ser här kan bokhyllan rymma mycket tryckt material. Detta är faktiskt en av de mest använda bokhyllorna tack vare flera syften som hyllmodellen förmedlar.

Den innehåller ett skrivbord som tydligt förklarar för dig varför den här bokhyllan lockar många människor. Du kan plocka upp vilka böcker du vill studera och sedan läsa dem direkt här. I synnerhet är denna bokhylla målad i grönt och blått.

De valda färgerna gör bokhyllan elegant. Tveka inte att färga bokhyllan som du vill.

Stora skåp som används som bokhyllor

Stora skåp som används som bokhyllor

Skydda dina böcker eller konfidentiella dokument i stora garderober med ett sådant glasöverdrag i det här vardagsrummet. Ha nycklar för att låsa eller låsa upp skåpen. Den andra idén är mycket populär bland många husägare.

Bokhyllans storlek ger plats för massor av böcker och andra trycksaker. Böckerna och andra dokument är mindre utsatta för damm. Tack vare det genomskinliga omslaget kan du enkelt kontrollera titlarna på böckerna.

Du måste skilja mellan varje del av bokhyllorna. Till exempel måste ett tidningsavsnitt placeras i ett specifikt avsnitt.

Träbokhylla i fransk vardagsrum

Träbokhylla i fransk vardagsrum
Källa: dreamingcroatia.com

Kopiera det franska vardagsrummet och det vanliga läsrummet till ditt planerade vardagsrum. Förbered bokhyllor från topp till botten med lådor på de nedre delarna. Du har en ganska stor budget att avsätta för den här bokhyllmodellen.

Mycket pengar spenderas på massivt trämaterial som bokhyllorna är gjorda av. Men resultatet blir så värt det. Bokhyllorna rymmer så många böcker.

Om du är en ivrig läsare eller om din familj älskar att läsa är bokhyllmodellen det bästa valet. Vid denna tidpunkt kan du bjuda in dina barn att läsa tillsammans.

Bokhylla som en del av den stora garderoben

Bokhylla som en del av den stora garderoben

Du kan använda vissa delar av en stor garderob som en bokhylla som visas på den här bilden. Själva skåpet delar upp det stora rummet i en TV-underenhet, skänk för att lagra privata dokument och underenheten med glasöverdrag.

De flesta av skåpets underenheter innehåller böcker och små skärmar. Denna bokhyllstil ger dig ett alternativ när det gäller att spendera pengar. Du kan placera många föremål i den här stora garderoben.

Enkel, öppen bokhylla

Enkel, öppen bokhylla

Vår nästa idé är en enda, öppen bokhylla täckt i mjuka färger. Som du kan se här ser bokhyllan väldigt snygg ut på grund av den blå och vita förpackningen. Bokhyllan står elegant i ett vackert modernt bondgårdsvardagsrum.

Denna vertikalt formade bokhylla är ett utmärkt ställe att placera en mängd olika titlar, från fiktion till textmaterial från dina små barn som studerar i skolor. Du kan tillbringa lediga timmar tillsammans med dem när de studerar materialet.

Annars på helgen kan du läsa folklore eller fantasyberättelser högt medan du värms upp framför eldstaden.

Flytande bokhylla i vardagsrummet med öppen planlösning

Flytande bokhylla i vardagsrummet med öppen planlösning

Maximera dina vanliga vardagsrumsväggar som en flytande bokhylla. Den här bokhyllmodellen blir populär bland dagens interiörentusiaster. Detta motsvarar en växande minimalistisk inredning när priserna på lägenheter och hus stiger.

Du kan faktiskt skapa den här bokhyllan själv. Placera träskivor som rymmer ett litet eller stort antal böcker, beroende på din boksamling. När det är klart ser den flytande bokhyllan väldigt snygg ut, precis som den här.

Bästa bokhyllaidén för bokmaskar

Bästa bokhyllaidén för bokmaskar

Visa din kärlek till böcker i den här bokhyllan från golv till tak som täcker nästan en del av vardagsrummet. Måla vardagsrumsväggarna gula för att uppmuntra till ytterligare läsaktiviteter med hela familjen.

Installera stora fönster för naturligt ljus och luft att läsa av. Denna fönsterinstallation kommer att gynna dina ögon efter timmar av läsning. För alla här, från klassiker till mangahistorier.

Vi är säkra på att den här stora bokhyllan kommer att bli himlen på jorden för dig.

Enkel bokhyllmodell i modern lägenhet

Enkel bokhyllmodell i modern lägenhet

Förmodligen det enklaste att hitta bokhylla på marknaden. Bokhyllan använder inte trämaterial av hög kvalitet så det är överkomligt. Denna modell av bokhylla passar in i en modern lägenhet med liten eller begränsad total storlek.

Du kan placera bokhyllan i nästan vilken del av vardagsrummet som helst. Bokhylsenheten är uppdelad i sex kvadratiska underenheter. Det är bättre för dig att skilja mellan varje kategori för att göra det lättare att hitta specifika bokämnen senare.

Snygg bokhylla i det gula vardagsrummet

Snygg bokhylla i det gula vardagsrummet
Källa: idealhome.co.uk

Bryt den vanliga bokhyllmodellen med denna snygga design. Välj i synnerhet bokhylsdesignen som passar i den övergripande färgen på vardagsrummet som bilden visar. Glöm inte att justera storleken på bokhyllan så att den passar vardagsrummet.

När du hämtar den här bokhyllmodellen kanske du inte kan lägga många böcker på den. Bokhyllan verkar tillräckligt liten för att rymma många böcker. Blanda böckerna med coola skärmar som de som finns på bokhyllan.

Tvådelad vertikal bokhylla

Tvådelad vertikal bokhylla
Källa: Pinterest

Vår sista bokhylla rekommendation passar dig som har ett smalt vardagsrum som det här. Dela upp en bokhylla i två delar. Placera enheterna för att fylla hörnet av rummet. Den större delen av mittdelen rymmer den vackra målningen.

Bokhyllan ser vacker ut eftersom den är målad i ljuslila, samma färg som fyller väggen och själva målningen. Packa bokhyllan med dina favoritläsningsmaterial.

Vi är säkra på att titta på bokhyllan fylld med insiktsfulla böcker kommer att ge så mycket glädje åt din bokälskare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*