Home / Hem / Fönsterbehandlingar för franska dörrar
Fönsterbehandlingar för franska dörrar

Fönsterbehandlingar för franska dörrar

Franska dörrar är en smakfull inredningslösning och en elegant idé för alla interiörer.

I många fall ser de tillräckligt bra ut för att inte täckas. Det finns dock ett antal fönsterbehandlingar för franska dörrar som kan ge effekt, göra dem färgstarka, balansera tillgången till ljus och ge den integritet du och din familj behöver.

Den bästa delen av denna process är utbudet av fönsterbehandlingar tillgängliga för franska dörrar, från frostat mönster till höga gardiner, färgglada tyger och romerska nyanser som kan ge bedårande till ditt hem.

Valet av Franska dörrgardiner Detta beror främst på om du har valt skjutdörrar eller har valt den arkitektoniskt mer intressanta och sammanhängande principen att öppna inåt.

Fönsterbehandlingar för franska dörrar9 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Fiona Andrews Interiors Limited

När du väljer de perfekta fönstertäckningarna för franska dörrar, överväga behovet av integritet, tillgång till naturligt ljus samt det redan implementerade färg- och dekorationsschemat.

Slutligen, överväga din budget och se till att dina franska dörrpaneler inte bara är praktiska utan också vackra.

Hur man väljer de bästa gardinerna för franska dörrar

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 10 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Interiörer av Myriam, LLC

Det mest populära valet för franska dörrar är flikgardiner, som är lätta att fästa på fönsterstången och inte kräver eleganta ringar och tillbehör som kan få dörrarna att se överväldigande ut.

Dessutom är de extremt enkla att tillverka och kräver inte dyra inköp.

Det breda utbudet av attraktiva alternativ kommer att vara både utmanande och fördelaktigt.

Om du har turen att svänga istället för SkjutdörrarAlternativen är begränsade till långa och fulla gardiner, medan du i motsatt fall måste komma överens om vertikala franska persienner, som inte är så lätta att installera.

Om du vill att de ska fungera ordentligt måste du installera dem utanför fönstret för att se till att de kan manövreras och montera dem helt varje gång du vill öppna och använda fönstret.

Så tänk på hur du öppnar och stänger dina dörrar och välj inte behandlingar förrän du har bekräftat att de kan vara praktiska.

Sammantaget måste du välja mellan franska dörrar som öppnas inåt och de som öppnas utåt. Vissa av er kanske inte är så viktiga beslut, men våra tips hjälper dig att förstå varför detta är det viktigaste beslutet.

Använd din kreativitet

När vi tänker på fönstertäckningar är de första idéerna som tänker på gardiner, draperier, persienner och persienner, men våra alternativ går långt utöver sådana klassiska val.

Många kreativa husägare runt om i världen har valt att tillämpa sin konst direkt på glaset och skapat de fantastiska fasade dörrarna som ser vackra ut även utan dyra persienner och tyger.

Dubbelsax sax och mönstrade gardiner

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 13 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Chango & Co.

Det ursprungliga konceptet för att täcka franska dörrar är att fästa två stänger (en på toppen och en på botten) och fördela en söt, mönstrad skena mellan dem.

Sträck saxen jämnt på båda stavarna och samla dem i mitten för att se till att alla veck är mjuka och jämna.

Utöver enkel estetik är banners det mest kostnadseffektiva alternativet för att kontrollera och filtrera mängden ljus och säkerställa integritet på några sekunder.

Du kan gå ännu längre, men välj ett lämpligt band för att binda ner det i gardinen och ge dina fönster det traditionella timglasutseendet.

Enkla fönsterluckor och vanliga persienner för franska dörrar

Fönsterbehandlingar för franska dörrar1 Fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Ben Duke

Vissa husägare föredrar att stanna på den säkra sidan och ge ett enkelt par fönsterluckor som kan dras ner på kvällen eller dras upp igen på morgonen.

Det mest populära alternativet här är att välja ett differentierat alternativ Romerska nyansersom är lätta att underhålla och kan bytas ut när ditt rum behöver uppdateras.

Cellulära nyanser

Fönsterbehandlingar för franska dörrar2 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Claudia Martin, ASID

Om du vill fokusera på ljusfiltreringsegenskaperna för dina fönsterbehandlingar, var noga med att prova cellskärmar eftersom dessa passar sömlöst på alla typer av franska dörrar och inte stör deras handtag.

Dessutom har de dragspel veck som gör dem mer energieffektiva. De finns i alla färger och nyanser för att passa inredningen du vill fräscha upp.

De kan täcka hela fönstrets längd eller hälften av det. Att dra tillbaka är tillräckligt för att följa solens rörelse och bjuda in så mycket naturligt ljus som du behöver.

Pom-pom gardiner

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 12 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Sara Hopkins

Gardiner är en snygg idé för fönsterbehandling, med vilka franska dörrar passar in i ditt interiör och passar in i omgivningen utan mycket ansträngning.

De kreativa själarna bland er kan dock överväga att lägga till pomponger, frimärken eller till och med livsglädje för att göra dem mer personliga och fängslande för dina besökare.

Poolade gardiner

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 5 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Matarozzi Pelsinger Builders

Vem sa till dig att bra fönsterbehandlingslösningar börjar med hängande gardiner? Medan gardiner är den enklaste och mest populära lösningen, borde de inte nödvändigtvis vara transparenta och hänga i höga stolpar för att undvika ljus när det behövs.

Det är ditt spel, och du kan ändra reglerna – installera en dekorativ stav om det behövs och häng plysch och rika draperier på vardera sidan om dörren eller markera draperierna med coola mönster som ingen annan skulle tänka på.

Alla experiment som täcker den praktiska aspekten av dina fönster fungerar.

Förvirrad, beribboned och förtrollad

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 11 Fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: ALICE SCHWARZE INTERIÖR

Det finns en anledning till att de flesta inredningsarkitekter rekommenderar fluffigt organzaband för genomskinliga gardiner, och det är det mjuka, molnliknande utseendet de kan säkerställa för dina franska dörrar.

För bästa effekt rekommenderar vi en kombination av vitt och ljusblått samt sommarliga linjer inspirerade av seersucker för en hemtrevlig atmosfär.

Gardiner i stor skala

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 3 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Murdock Solon Architects

Gardintälskare täcks också – deras franska dörrar kan göras mer eleganta och synliga i alla vardagsrum, förutsatt att de vet hur man väljer rätt färg, mönster och material.

Franska persienner

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 4 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Grace Dumalac Design

Som med konventionella dörrar är persienner för franska dörrar användbara för att filtrera ljus och säkerställa integritet.

De mest attraktiva alternativen är trä, vinyl, metall eller till och med syntetiskt trä. Om de inte stör dörrhandtagens funktion kan du överväga dem.

Vi rekommenderar det särskilt i rum där persienner redan är installerade och i miljöer där det är osannolikt att dörren skadas om den öppnas ofta.

DIY fönsterbehandlingar

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 8 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Gina Fitzsimmons ASID

Butiken på plats erbjuder inte gardinerna du tänkte dig för din franska dörr? Oroa dig inte, du kan göra det själv! Installera först en originalstav (bambu, koppar, etc.), välj rätt tyg och Designa din egen flikgardin.

Slutgiltiga tankar

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 6 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: Symmetri arkitekter

Har du hittat rätt lösning för dina franska dörrar?

Våra förslag syftade till att ge dig vackra och praktiska lösningar som gör att dina franska dörrar kan se ut som en integrerad del av din interiör och få in lika mycket naturligt ljus som du behöver för att skapa en bekväm och hemtrevlig atmosfär.

Ju mer kreativ du blir, desto mer attraktiv blir dina fönsterbehandlingar. Prova några av våra idéer!

Få berömord för franska dörrar: en charmig lösning för ett elegant hem

Fönsterbehandlingar för franska dörrar 7 fönsterbehandlingar för franska dörrarBildkälla: THINK Architecture Inc.

Franska dörrar blev berömda i början av 1600-talet, när det elektriska ljuset ännu inte uppfanns. Endast glasrutor och kreativa beläggningar hjälpte familjerna att utföra sina normala aktiviteter.

Samtidigt ansågs de vara en snygg lösning som gjorde att rum verkade luftiga och rymliga och harmoniserade långa och visuellt separata områden.

Därför kunde franska dörrar ses som både externa och interna lösningar, och deras placering gjorde det nödvändigt att täcka över dem. Mer specifikt användes franska dörrar bar för att separera vardagsrum från matplatser, eller de dekorerades med tunga gardiner för att säkerställa integritet mellan sovrummet och gästområdet.

I dag är valet av tillgängliga fönstertäckningar bara oändligt, så att du kan förvandla även de modigaste av dina idéer till verklighet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*