Home / Hem / Personlig design – hur du gör ditt hem till dina behov
Personlig design – hur du gör ditt hem till dina behov

Personlig design – hur du gör ditt hem till dina behov

Om du vill få ut det mesta av ditt hem är det bäst att se till att ditt hem uppfyller dina unika behov. Om du ständigt försöker anpassa dig till ditt hem är ditt hem inte den oas av avkoppling du behöver. Eftersom vi alla har olika krav på våra fastigheter kan det vara svårare än det låter.

Det kan låta som att personlig hemdesign bara har råd med något som de rika har råd med. I själva verket kan du dock göra några ändringar i din fastighet för att passa dina behov utan att bryta banken. Låt oss ta en titt hemma så att ditt hem bättre passar dina unika behov.

Anpassa dina garderober

Är du kortare än genomsnittet? I det här fallet är många av dina köksskåp utom räckhåll. Korta människor når inte de övre hyllorna i sina skåp, och det kan därför vara svårt att förvara något på dem.

Du kan anpassa ditt eget kök genom att installera fler hyllor i den höjd som passar dig bäst. Det finns många sätt att få mer lagringsutrymme till rätt nivå, även om du redan har inbyggda garderober. En köksö är ett användbart sätt att ha mer lagringsutrymme på lägre nivå, medan ett slaktkvarter med korgar eller hyllor under är ett annat bra sätt att hålla krukor och kokkärl inom räckhåll.

Hårt golv

Golvdesign - Charmigt vardagsrum - Personlig design - Hur du anpassar ditt hem efter dina behov

Har du allergier eller astma? I så fall behöver du hårda golv i ditt hem för att minimera dina symtom. Mattor är ett säkert sätt att göra din hälsa värre, eftersom damm kan byggas upp i mattans djupa fibrer och göra det svårt att andas.

Ett sätt att lösa detta problem är att ta bort alla mattor i ditt hem och istället lägga kakel, laminat eller trägolv överallt. Detta förhindrar att damm byggs upp. Om du också investerar i en HEPA-filterdammsugare, luftrenare och ångrengörare, bör du hålla dina allergisymtom till ett minimum.

Madrasskuddar

Din säng ska vara en oas av komfort, men alltför ofta kommer sängar i en storlek som passar alla. Madrasser kan finnas i ett antal fasthetsalternativ, men det betyder inte nödvändigtvis att de passar din individuella sovstil.

Sover du på ryggen, magen eller sidan? Om så är fallet kan det hända att madrassen du väljer inte är helt bekväm. En god natts sömn är viktigt. Ett sätt att anpassa din säng efter dina behov är att välja en madrasstopp som är skräddarsydd för din personliga sovstil.

Hitta en toppmadrass som passar dig Ett måste för ditt sovrum och kommer att göra stor skillnad för kvaliteten på den sömn du tycker om.

Din kökslayout

När du utformar ett kök för ditt hem måste du tänka på de apparater som du kommer att använda mest. “Triangeln” är nyckeln till utformningen av de flesta kök. Kamin, diskbänk och kylskåp bildar vanligtvis en triangulär form som gör att du kan använda de mest använda delarna av ditt kök med största möjliga bekvämlighet.

modern-kök-design-foto2018-09-12-vid-2.36.56-PM-2 Personlig design - Hur man designar ditt hem efter dina behov

Men detta kanske inte är fallet för alla. Du måste se till att enheterna du använder oftast är inom räckhåll så att du inte fattar för mycket, sträcker dig över andra enheter eller har problem med att montera dina enheter på bänkskivan. Till exempel, om du alltid använder din mikrovågsugn, se till att det är lätt att komma till utan att sträcka armen över bänkskivan.

Genom att göra några små förändringar i ditt hem kan du uppnå samma effekt som om du hade en personlig hemdesign från början. Medan de rikaste människorna i samhället kan dra full nytta av den skräddarsydda arkitekturen när de planerar sitt drömhem, kan även den genomsnittliga personen få alla fördelarna med skräddarsydda detaljer genom att följa dessa enkla steg för ett mer funktionellt kök, med ett bekvämare sovrum och totalt sett mer bekväm livsstil.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*