Home / Hem / Dekorativa orkanstearinljus

Dekorativa orkanstearinljus

Dekorativa orkanstearinljus

Orkanstearinljushållare får sitt namn från sin förmåga att skydda en ljusflamma från alla utom den styvaste brisen. Man tror att de kan ha sitt ursprung i Indien när det styrdes av Storbritannien. De så kallade ”ljusskärmarna” var höga glascylindrar där ett ljus eller en kokosnötslampa kunde placeras. Det var på 1700-talet.

Orkanlyktor

Paraffin var billigare än olja, så det blev vanligt att sätta en skorsten ovanpå en paraffinlampa. Naturliga oljor var ännu billigare. 1780 uppfann Francois-Pierre Aime Argand en lampa med en öppen spis i glas och en kontrollratt för att justera veken. Designen fångade upp och översattes till och med till den klassiska lyktan, som ofta avbildas som hängande från ett skepps takbjälkar. Den justerbara vredet som kontrollerade veken när oljan drogs upp och glaset som omgav den hjälpte det skyddade ljuset att rida ut även de värsta stormarna. Moderna versioner av dessa lampor används fortfarande idag som camping- eller överlevnadslyktor.

Ljus och orkan lampskärmar

Med behovet av en orkanlykta eller lampa för att tända ditt hem har ljus i skyddande glasrör eller glödlampor blivit populära igen. Ljus är lite lättare att förvara än lampolja ”i alla fall” och är något mer attraktiva och har vanligtvis en bättre lukt. Men ljus tenderar att droppa, och deras låga kan fladdra i den minsta vinden, så det är fortfarande praktiskt att hålla dem ur drag. Därför är orkanstearinljus populära igen. Dessutom kan dekorativa orkanljuslampor vara en attraktiv del av din inredning även om de inte behövs som nödbelysning. Vissa av dem kan till och med se ut som ljusflamman flyter oberoende ovanför bordet, medan andra liknar några av de snygga lamporna som introducerades vid drottning Victoria. Orkanljuslampor deltar i denna fantasi och introducerar några typer av prydnader som bara dagens teknik kan göra. Här är tio exempel på orkanljuslampor som du kan titta på och njuta av. De är både dekorativa och användbara. Även om el normalt är pålitlig i dessa dagar, vet du aldrig när du behöver ett oberoende strömlampa. Det gör inte ont när det är både vackert och användbart.

Kustglas Orkan Ljusstake

Den här lilla hållaren var inrättad för att fungera med ljusljus och är perfekt för personliga altare eller mediteringsrum. De små stenarna i hållarens botten ger en touch av jord samtidigt som de stöder trådramen som håller ljuset. Ramen kan tas bort för rengöring eller för att ersätta ljuset.


Höga hållare i grovt texturerat glas hjälper till att bryta ljuset från ljusen. Hållarna är tillräckligt stora för att hålla ett 3-tums pelarljus som sitter ungefär 2/3 av vägen ner på en metallhållare. Under hållaren kan du anpassa din orkanstake med färgad sand, kaffebönor eller småsten.


Detta är en enkel glasstearinljushållare som är bandad med metall. Skorstenarna är tillräckligt stora för att hålla ett 3-tums pelarljus. Merrimack Hurricane Candle Holder togs till dig från Birch Lane och kommer att hålla utkast borta från din ljusflamma. De subtila orkanljusen kan lätt användas vid middagsfester eller i nödsituationer.


Rektangulära glasbitar kopplade till guldfärgad metall bildar sexkantiga höljen för dina höga ljus. Dessa eleganta hållare är utformade för att hålla drag från ljus. Du kan enkelt dekorera ditt matbord och ge nödbelysning. Den guldfärgade metallen är verkligen järn så att du kan vara säker på att ramarna är robusta.


Öka ljuset över huvudhöjden med dessa vackra samtida ljusstake av metall och glas från Laurel Foundry Modern Farm House. Den genombrutna hållaren är formad som fasetterna på en skuren diamant och innehåller ett orkanglas som är dimensionerat för ett telys. Dessa lampor är lämpliga för fester och andra platser där lamporna behöver hängas utom räckhåll.


Keramik- och glaslykta

Med en keramisk bas och en avtagbar öppen spis i glas har denna orkanlampa plats för ett 5-tums ljus. Det rekommenderas att denna Birch Lane Alford Hurricane-lampa endast rengörs på plats och att Sterno inte används istället för ett ljus. Lämplig för utomhusbruk, t.ex. B. för terrass eller trädgårdscamping.


Flared Top Nautical Hurricane Candle Lamp

Den utställda delen av denna Babson Park metall- och glaslampa från Beachcrest Home ger en extra touch av elegans. Koppla ihop den med säckvävslöpare och medföljande behållare insvept i sisalsnöre för lite nautisk smak. Tillräckligt attraktiv för att lägga romantik till en middag för två, har det också praktiskt värde som en nödlampa.


Flytande orkaner

Klara glastorn med lutande ljusinlägg låter lågorna flyta. Det är perfekt för middagar eller för ljus-i-fönstret eller för att skapa en atmosfär av mysticism. Droppen i rösthållaren kan tas bort för rengöring eller för att sätta in och tända ljusen. Designen kommer från Red Barrel Studio.


Orkanlampa i trä och glas

Orkanlampan i trä och glas har plats för ett stort 5-tums ljus. Träbasen är huggen för extra rustik charm. Det är en utmärkt lampa för långa, stormiga nätter med strömavbrott eller helt enkelt för att ge atmosfär till en kväll med berättande. Det stora ljuset gör att du kan läsa eller meditera sent på natten.


Chauncey orkanlykta

Njut av mjukt stearinljus och glansen av guld när ljuset gnistrar från ett band av dekorativ bikakemetall. Denna traditionellt formade orkanstake är både praktisk och dekorativ och håller den svala vinterbrisen borta från din ljusflamma. Oavsett om du bara njuter av en lugn kväll eller åker storm, kommer det att göra jobbet.


Orkaner i klart glas |  Dekorera idéer med ljus, strandsand.
Försäljning för Howard Elliott guldträdgrenar dekorativ orkan.
H Potter Liten Ljusstake för orkanlykta.
Ljusstake - Metall - Aluminium - Ljusstake med orkanpelare.
Amazon.com: Hela hushållsartiklar glas orkanstearinljus med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*