Home / Hem / Öppna planlösningens färger och målningsidéer

Öppna planlösningens färger och målningsidéer

De öppna planritningsdesignerna blir mycket mer vanliga och utgör majoriteten av dagens bästsäljande arrangemang.

Hem med öppen planlösning konsoliderar köket och angränsande vardagsrum till ett avskilt, stort socialt utrymme där släktingar och besökare kan samarbeta under hela besöket, snarare än bara chatta över en formell middag.

Resultatet är ett hem som erbjuder en ny kopplingsdynamik mellan köket, som i allmänhet anses vara en arbetszon, och andra utrymmen som matsal och vardagsrum.

Hur man väljer färgfärger för en öppen planlösning

Bild-1-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Emily Ruddo

För att vara ärlig placerar öppna planritningar köket i centrum och målmedveten kontaktpunkt i hemmet, ofta inklusive en ö som ger ytterligare disk och en matsal med bekväma sittplatser.

Inredningen i vardagsrummet och alla andra rum beror på det.

Bild-2-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Murfey Company

Välvda eller vackra öppna planlösningar innehåller några dramatiska rumsarrangemang. Ett öppet format är ett otroligt tillvägagångssätt för att lägga till utrymme i ett litet vardagsrum och kök.

När vi gör det undrar vi ofta om vi ska måla hela rummet i samma färg eller inte, eftersom olika färger är ett mycket roligt och intressant alternativ.

Att välja färger för en öppen planlösning kan vara ansträngande. Så låt oss hjälpa dig och vägleda dig genom några tips och målningsidéer för öppna planritningar. Förutom placeringen av möbler är målningen en viktig del av ett balanserat öppet koncepthus.

Bild-3-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Howard Bankston & Post

Bästa färger för en öppen planlösning: var kreativ

Om du använder fler skärmar för ett öppet golvhem, måla alla sidospår i samma nyans så att de bildar en enhet medan du fortfarande delar upp utrymmet. Om du använder jämförbara nyanser, använd den mörkaste för att markera och den ljusaste för att trimma.

Naturliga träpaneler passar också perfekt med kontrasterande nyanser. Att lära sig måla rum är en användbar lektion om du tänker på en seriös pantinghusplan

Om du målar sidospåren och använder olika nyanser av färg på väggarna, är det en bra idé att måla sidospåren grått eller vitt för att neutralisera det så att saker inte bara blir överväldigande. Du kan enkelt skilja rum med färg och lära dig att skapa ett fantastiskt hem.

Bild-4-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: MOKULUA högpresterande byggare

Öppna planritningar har vinklar och vyer, och du kan Måla dem i olika färger;; Du behöver inte begränsa ett angränsande rum till en enda nyans.

Att dela rummet med olika nyanser kan faktiskt hjälpa dig att skapa visuella intriger och utveckla en flerdimensionell känsla och amplitud i rummet. Genom att lära sig att måla anslutande utrymmen annorlunda kan det öppna rummet enkelt delas in i olika områden som skapar känslan av mångfald och mångfald.

De öppna rumsfärgerna matchar också de små möblerna. Om du till exempel har bokhyllor kan du börja måla hyllorna i hyllorna i en annan nyans. Du kan också separera rummet genom att måla panelen i en annan nyans längs golvet. Det öppna livet kan vara helt annorlunda under en färgglad stavning.

Bild-5-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Devonshire Custom Homes

Genom att använda djärva nyanser och mönster kommer ditt enorma utrymme att kännas mer sant och är en av de viktigaste idéerna med öppen planlösning. Leta efter hörn och övergångsområden för en distinkt stopp- och startplats för att inkludera eller ändra väggfärgen. Färgerna kan också sätta tonen för andra detaljer i det inre av huset, till exempel:

När du väljer olika nyanser för att måla det öppna planritningsområdet är det viktigt att välja nyanser med liknande nyanser. Du kan till exempel välja färgtoner som kommer från samma skugghjul för det öppna köket och vardagsrummet.

Bild-6-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Candice Adler Design LLC

Använd de arkitektoniska funktionerna när du målar en öppen planlösning

Använd stora fönster, takbjälkar, mantlar och inbyggda hyllor för att skapa rätt färgövergång för alla öppna golvytor. Om det stora fönstret i ett öppet utrymme inte går hela vägen, leta bara efter en annan linje i närheten och gör övergången obalanserad.

Om takbjälken markerar övergången från ett rum till ett annat, försök att ändra takskärmen, men ändra inte väggfärgen och försök istället använda den stora rumslayouten annorlunda.

Du kan också använda dina bokhyllor för att lägga till extra accenter och färger i den monokroma väggen i ditt öppna vardagsrum. Som du kan säga är det en bra idé att dra nytta av dina arkitektoniska funktioner för att lägga till lite stil i ditt utrymme och också att organisera layouten på golvplanet möbler.

Bild-7-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: John C. Sanders & Company

Använd flera öppna planlösning färger

Du kan experimentera med nyanserna och använda olika målningsidéer för öppen planlösning för att skapa den rumslayout du vill ha. Du kan uppnå detta genom att ändra nyansvärdet från rum till rum i ditt hem. Detta är en användbar idé som implementeras i många hem med öppna planlösningar.

Du kan till exempel använda eller kombinera den ljusare nyansen för vardagsrummet, den mellanskugga för ditt kök och en mörkare nyans för matsalen olika övergångsfärger.

Använd ljusare nyanser för de största rummen och mörka nyanserna långsamt till mindre, fler områden än mindre accentväggar eller nischer. Så du kan bara köpa en nyans och använda de olika nyanserna i ett annat område i ditt rum med specifika färger för vardagsrummet och köket.

Bild-8-4 Öppna planlösningsfärger och målningsidéer
Bildkälla: V3 Architectural Group

Använd olika öppna färgscheman för att lägga till karaktär i ditt utrymme

Du kan enkelt skapa en känsla av sammanhållning i en öppen planlösning om du håller dina accentfärger och tillbehör i samma skuggfamilj. Du kan ge ditt rum ett sofistikerat och elegant utseende genom att blanda i några accentfärger och massor av struktur. Du bör dock använda färger från samma nyansfamilj.

Det här är den bästa idén om du vill att din färg ska fungera som bakgrund för inredningen snarare än områdets viktigaste kontaktpunkt. Detta betyder inte att du bara ska använda en ljus nyans. Du kan också välja en specifik ton för området med naturligt eller konstgjort ljus.

Detta gör att belysningen kan ändra en nyans från ett rum till ett annat. Öppna vardagsrum blir därför områden för mångfald, olika känslor och naturligtvis för färgglada fyrverkerier. Färgerna för idéer med öppen planlösning är lika olika som de öppna ytornas arkitektur.

Bild 9-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Mitchell Channon Design

Måla en öppen planlösning med jordfärger

Anledningen till att dessa färger blir allt populärare är att de låter dig blanda och matcha nyanser utan att oroa dig för den överväldigande utsikten. Du kan enkelt kombinera dem med neutrala färger som ljusgul eller taupe. Så om du har ett rum med olika färgade väggar, oroa dig inte så länge tonerna liknar varandra.

Rummen i huset är ett viktigt beslut för ett öppet golvprojekt. Prova till exempel att använda lila-baserade rödbruna och olivbaserade gröna för din öppna planlösning. Allt du behöver göra är att måla en eller två väggar i dessa jordfärger och du har ett mycket snyggt rum.

Du kan lägga några kuddar på din soffa eller stolar eller konstverk i dessa färger för att matcha väggen. Ett sådant urval är särskilt lämpligt för rum med olika färgade väggar. Du kan känna att varje vägg faktiskt är en port till ett rum i sig.

Bild-10-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Maienza – Wilson Architecture + Interiors

Använd olika ytor

Det är en bra idé att välja en dekorativ färg för att avsluta, som svamp, ränder eller färgtvätt för rummet. Då kan du applicera samma nyanser av färg på det återstående området, men i en solid yta, och skapa dina egna öppna planritningsfärgscheman

Om du till exempel har kräm- eller guldränder i ett rum kan du måla nästa rum med grädde och det tredje rummet med guldfärg. Det kommer att se bra ut, särskilt på små öppna planlösningar!

Bild-11-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Rinehart Custom Homes

Kombinera bruna och blå toner

Kombinationen av dessa färger ger ditt rum ett öppnare och fräschare utseende och påverkar planlösningen i stor utsträckning. Om du vill använda några djärva färger för din öppna hemmålning är det dags att blanda och matcha dessa två färger.

Chokladbrun och ljusblå kompletterar varandra och är det perfekt snygg och fräsch kombination Av dina öppna golvmålningsprojekt.

Bild-12-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: National Association of Home Builders

Använd färger med en stark accent

Om du vill använda starka accentfärger, bör större delen av väggarna målas i en ljusare, mer neutral nyans, vilket ger en personlig touch till ditt öppna planlösning.

Du kan måla en vägg i matsalen en rik röd nyans och eventuellt använda accentgrön i vardagsrummet. Om du älskar de djärva accentfärgerna är det en perfekt idé att måla en vägg eller två för ditt målningsschema.

Bild-13-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Kirby Maronda

Använd mattor av alla slag

Att använda mattor i ett stort rum kan vara en bra idé, särskilt för vardagsrum med öppen planlösning. Du kan kombinera mattans färg med din väggfärg eller bara lägga några kuddar i samma färg som mattan på soffan.

Färgidéerna för matsalen kan matcha mattan på ett mycket inspirerat sätt. Om din vägg är målad med en tung nyans, använd mer naturlig färg för mattan, till exempel. Detta kommer att göra ditt utrymme mer öppet och snyggt, en elegant konceptdesign med ett öppet golv.

Bild-14-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Hörnstenar arkitekter

Välj äggskalfärg för ett mysigare utseende

Färgerna skapar alltid en speciell lägenhet Layoutidéer för det öppna köket och vardagsrummet. Att måla ditt tak eller väggar, eller båda, en mörkare nyans kommer definitivt att göra ditt rum känns mysigare, mindre och mer intimt.

Du kan välja en äggskalfärg för att uppnå detta. Denna färg hjälper dig att absorbera ljuset och ditt rum ser mindre, mörkare, mysigare och snyggare ut.

Bild-15-4 Öppna planlösningens färger och målningsidéer
Bildkälla: Knight Architects LLC

Jag hoppas att jag med den här artikeln har gett dig svaret på frågan: vad är den bästa färgfärgen för öppna planlösning?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*