Home / Hem / Underbara exempel på köksmake-up
Underbara exempel på köksmake-up

Underbara exempel på köksmake-up

Människor värdesätter inbjudande rum och gästområden, men det viktigaste och livligaste området i alla hem är fortfarande köket.

Det är precis köket där allt händer – måltiderna tillagas, familjen samlas för att prata, eller så har du bara en kopp kaffe att möta dagen framåt.

Därför måste köksrenovering vara på prioritetslistan när du renoverar ditt hem.

Här är några bra tips som du kan använda för att uppdatera ditt kök:

Ändra färgen på möblerna

Underbara exempel på köksmakeovers1 Underbara exempel på köksmakeoversBildkälla: Salmon-Casson, Ltd.

Det enklaste och billigaste sättet att omforma ditt kök är att måla om möbler. Denna strategi ger de snabbaste men ändå mest synliga resultaten. Det behöver inte ens vara allt: det räcker att måla bara några få av dem!

Det enda som är viktigt här är att välja en köksanpassad färg, eftersom den är mindre benägen för fläckar och hushållsskador. Det finns så mycket att välja mellan, så det finns absolut ingen anledning att tveka.

I slutändan är kök det enda stället du kan uttrycka din kreativitet och använda iögonfallande lösningar utan att oroa dig för om dina besökare kommer att godkänna dem eller inte.

Installera bänkskivor i laminat

Underbara exempel på kök Makeover2 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: kronärtskocka

Som du kan föreställa dig är bänkskivor i laminat en annan billig, lättvårdslösning som du kan använda i flera år utan att oroa dig för repor och fläckar.

Samtidigt, om du inte har svårt att välja mellan underbara stilar och nyanser (trä, granit, marmor, etc.), är installationen ganska snabb.

Lek med stolarna

Även om det är helt förståeligt att köpa matchande stolar till matsalen, gäller inte regeln i köket: en blandning av stilar och material kan göra utrymmet ännu mer mysigt, vilket är högsta prioritet för alla familjesamlingsplatser.

Byt lamporna

Underbara exempel på kök Makeover3 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: Martin Bros. Contracting, Inc.

Ibland räcker ett snyggt hänglampa för att göra köket unikt, till exempel fantastiskt handblåst glas.

Belysningsarmaturer kan inte vara så dyra (även de vackraste kostar upp till $ 200). Tänk därför på dem för det helt nya utseendet på ditt kök.

Byt ut handtag och vred

Blanda de klassiska handtagen med färgglada eller lägg till en rad skräddarsydda tillbehör som passar både din inredning och budget. Det finns gott om butiker där du kan hitta intressanta bitar som inte går sönder.

Kranar

Förskjutningen från ditt gamla till ett modernt kök märks mest när du byter kran. Återigen kommer det att finnas en mängd olika modeller och stilar, de flesta med flexibla slangar för att göra kranen infällbar.

Så välj den bit du vill ha och se till att den är tillräckligt hög för att också lägga stora krukor under.

Dekorera med färdiga enheter

Underbara exempel på kök Makeover 4 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: Webb & Brown-Neaves

Vitvaror kan antingen vara den frustrerande uppsättningen som förstör ditt snygga kök eller de snygga tillägg som gör det ännu bättre.

Om du inte är ett fan av eklektiska utrymmen där apparater är utformade för att kontrastera resten av din inredning, välj kreativa tyger eller träpaneler för att dela och dölja utrymmet.

Omarbeta backsplash

Underbara exempel på kök Makeover5 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: Uppdatera uppdateringar

Det bästa stället att djärvt applicera färg är på väggen ovanför dina diskar eller mellan dina överskåp. En billig backsplash av din favoritfärg hjälper dig att göra ett personligt uttalande oavsett vilket material du väljer.

När det gäller material är regeln: Allt går! Det billigaste alternativet är måla, medan kakel kan kosta runt $ 10 till $ 50 per kvadratmeter.

Moderna och mångsidiga kök skulle se fantastiska ut med sylt stål för att komplimangera sina apparater, även om de är betydligt dyrare ($ 100 till $ 150 per kvadratmeter).

Täck väggarna

Underbara exempel på kök Makeover6 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: Zorzi

Väggbeklädnad tillför bänkskivorna bulk när de placeras mellan dem och det tar inte för lång tid att installera (beroende på material).

I själva verket är de vanligtvis lätta att ta bort eftersom de självhäftande ryggarna kommer att hålla fast vid vilken typ av vägg eller för applicerad beläggning som helst.

När allt kommer omkring är urvalet så stort att det kan tillgodose alla smaker och önskningar, vilket innebär att du kan ha ett anlagt kök eller titta på din favoritoffert medan du lagar mat.

Använd ytterligare hyllor

Oavsett vad du gör kommer det aldrig finnas tillräckligt med förvaringsutrymme i köket, både för att det finns för mycket köksutrustning att dölja och för att utrymmet är för det mesta och inte erbjuder så mycket ”andningsutrymme”.

Hyllor är det bästa sättet att kompensera för bristen på lagringsutrymme eftersom de utnyttjar det tillgängliga vertikala utrymmet och inte ens behöver organiseras i större enheter.

En extra fördel är att köket ser renare ut oavsett antalet vackra föremål du vill visa.

Uppdatera golven

Underbara exempel på kök Makeover7 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: The Myers Touch

Förnya köket med helt nya golv och välj porslinsplattor, vinyl, trä eller till och med laminat. Alla är vackra och uthärdliga och kommer att göra utmärkta ersättare för alla slitna plankor.

Var kreativ med tillbehör

Kök erbjuder inte så mycket utrymme för att dekorera experiment, så du bör verkligen tänka på att få ut det mesta av små bitar.

Att placera korall på de vävda brickorna eller träbrädorna på disken är ett utmärkt sätt att visa en rad av dina favoritartiklar från skafferi utan att platsen ser för trångt eller upptagen ut.

Byt ut skåpdörrarna

Underbara exempel på kök Makeover8 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: Croma Design Inc.

Det tar inte så lång tid, men det får köket att se nyare ut på nolltid.

Återigen är detta en kreativ process med ett urval av olika färger och stilar, eller till och med paneler av målat glas och snidat trä. Allt ligger i dina händer!

Vi rekommenderar dock att du kontaktar en professionell när du mäter dessa eller borrar hål för handtag och gångjärn.

Använd köksöns magi

Underbara exempel på kök Makeover 9 Underbara exempel på Kitchen MakeoverBildkälla: NEFF

Har du inte en köksö än? Få en! Öarna tar köksdekorer till en helt ny nivå av elegans och sofistikering, och de är inte ens svåra att installera.

Samtidigt ger du extra utrymme för handdukar och skålar eller helt enkelt ett sött bord där du kan ta ett glas vin med dina vänner.

Titta på mattor

Underbara exempel på köksmakeup 10 Underbara exempel på köksmakeupBildkälla: Vujovich Design Build, Inc.

Mattor är svåra att underhålla och kanske lite daterade, men ingenting är lika välkomnande och bekvämt som dem.

När det gäller köket behöver du inte täcka hela golvet, du måste hitta en matta som du kan placera nära diskbänken eller under bordet om det finns en.

Om du vill ha utrymme för att se mer lekfull ut, skaffa massor av mattor i olika färger och placera dem bredvid apparaterna.

Visa dina konstsamlingar

Underbara exempel på köksmakeovers11 Underbara exempel på köksmakeoversBildkälla: Zink Art + Interiörer

Konstälskare och ivrig samlare vet att mästerverk ska ställas ut på platser där de kan ses.

Presentera dem inte för dina vänner, utan placera dem i ett rum för att njuta av dem själviskt – köket! Målningar och små skulpturer är ett bra ställe att börja.

Ordna dina rätter

Varför ska du hålla tio middagsuppsättningar (sex vardera) istället för att välja några som du verkligen gillar? För friskhet och förvaring, säg adjö till Sorority College-muggar och välj en modern uppsättning redskap för att ersätta dem. Viktigast av allt – håll dem utom synhåll.

Lägg till en rustik känsla

Underbara exempel på kök Makeover12 Underbara exempel på kök MakeoverBildkälla: SKD Arkitekter

Smak är uteslutet, men någon ärlig person där ute håller med om att kök ser varmast ut när de är dekorerade med bondgårdens accenter.

Du kan göra detsamma med ditt kök med lite krångel och ännu mindre pengar genom att byta ut skaffdörren med en skjutdörr eller använda takhyllan för att hänga kopparfat.

Om möjligt överväga att köpa minst en antik bit för att berika scenariot (t.ex. en träpall).

Installera räcken

Gillar du att laga mat? Även om du inte gör det kan du använda inredningsanteckningar för att göra upplevelsen roligare.

Vi uppmuntrar dig att följa ledningen från stora kockar och installera ett räcke som har alla dina redskap och krukor till hands. Lösningen är både praktisk och professionell och kan se fantastisk ut när du är klar med rätt material.

Ändra golvets färg

En sak du kan göra för att dina slitna golv ska se bättre ut utan dyra efterbehandling är att ändra färg. Du kan antingen täcka över stötar och fläckar med en mörkare nyans eller bli kreativ med ljusare nyanser av färg (t.ex. chic beige) och till och med stencildesign.

städa det

Underbara exempel på köksmakeovers13 Underbara exempel på köksmakeoversBildkälla: Arnold Schulman Design Group

Även om detta är det mest intuitiva rådet i världen, kommer det bara ihåg om han inte kan hitta vinöppnaren. Försök att organisera köket så att saker och ting inte försvinner.

När vi organiserar hänvisar vi inte bara till synlig skräp och matrester på bänkskivan utan också till innehållet i lådor och skåp, vilket kan vara ännu mer irriterande.

Så ta dig tid och ordna köksredskap i sektioner – detta får ditt kök att se helt nytt ut och ditt liv blir enklare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*