Home / Hem / Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Köksdesigners är mycket beroende av trä i sina materiallistor. Oavsett om du letar efter ett kök som kombinerar förberedelser och matplatser i ett sömlöst utrymme, eller om du föredrar det traditionella utseendet på ett kök som åtföljs av en klassisk matsal och i kombination med en matplats, tänk på trä som det primära designmaterialet i varje inredningsstil.

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 9 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Med tanke på valet av träskåp och golv – körsbär, ek, tall, teak, bambu och exotiska produkter – kan varje kök integrera skönheten i dessa robusta naturmaterial. Träets solida och hållbara natur ger det ett mer hållbart utseende än material som verkar definiera hållbarhet, även betong.

När du börjar omforma ditt kök, överväga att använda trä som ett alternativ för att uppnå varje utseende du kan tänka dig. Till exempel gör ljusa träslag moderna kök varma och inbjudande och lägger till lyx i traditionella matlagningsområden. Oavsett om du väljer ett urval av prefabricerade träskåp eller beställer dina egna mönster för ett helt individuellt utseende, kan du uppnå elegans med färgat eller icke-färgat trä.

Trä är lika med flexibilitet

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 1 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Du kan tänka på träskåp som en extra kostnad för ditt köksrenovering, men när du tittar på det långsiktiga perspektivet för ditt redesignprojekt ser du de verkliga besparingarna på naturmaterial.

Visst, du kan minimera kostnaden för skåp med produkter som begränsar deras träinnehåll till dörr- och lådfronter och ersätta sido- och bakpaneler med spånskivor. När du köper dessa produkter är chansen att varje krona du sparar kommer att spenderas på att ombygga ditt kök snarare än senare när dina billiga skåp visar sin ålder snabbt.

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 11 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Äkta trä har en längre livslängd än simuleringar och större flexibilitet för framtida renoveringar. Du kan finpapper eller till och med måla träskåp för att ändra sitt utseende och omforma ditt kök utan en enorm investering.

Det är svårt att implementera dessa alternativ med billigare material.
När du vill utforma ett kök som är en omedelbar, bestående klassiker väljer du trä för elegans, trevlig charm och bestående värde.

Tänk på ljus

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 2 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Många moderna köksdesigner är beroende av ljust trä för att ge livliga arbetsområden en solig dag. Så frestande som lättmålade träskåp kan vara, med tiden kan deras nyanser dölja deras mottagande. Däremot går det inte fel med naturligt trä.

Välj lätta träskåp som den dominerande centrala färgen eller använd ljusa träslag som accentfärger i tvåfärgad design. Du kan skapa ett neutralt utrymme som stöder dramatiska färgtillägg från andra material som gardiner, väggbehandlingar, möbler och konstverk.

Lätta träskåp passar också underbart med nästan alla bänkskivor. Men se upp för ljusa färger, som gör ett alltför dämpat intryck.

Ljus, mörk, smart

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 3 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Kombinera skåp i ljust trä med mörka trägolv för ett dramatiskt utseende som är både bekvämt och elegant. Under fötterna erbjuder trä ett lättskött alternativ som också är skonsamt mot dina fötter och rygg.

Leta efter sätt att integrera kontrasterande trä genom att använda dramatiska inbyggda möbler som ett porslinsskåp från ett antikt skåp. Lägg till en inbyggd bokhylla för att visa värdefulla kokböcker, både moderna klassiker och fascinerande volymer från svunnen tid.

Gifta kakel med trä

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 4 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

För att öka intresset för din köksrenovering, kombinera träskåp med träbaserade plattor. Oavsett om du begränsar plattan till bänkskivor eller lägger till den som en backsplash-behandling som leder till över-the-counter-skåp, kan du lägga till en intressant bit drama i form av mönster gjorda av kontrasterande kakelfärger eller med inlägg av handgjorda accenter.

Blanda färgen

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 5 Omdesigna ditt kök med dessa användbara tips

Målade träskåp ger en elegant touch. Så också djupa, rika träfläckar på en ö eller halvö. Välj ljusa färger eller genomskinliga färgstänk och expandera designelementet med skåp som når upp till taket, ända upp till dina väggar.

Ovan kan du enkelt lagra föremål som du behöver mindre ofta. Gör plats nedan för vardagsredskap, verktyg och viktiga små apparater. Att använda vita eller krämfärger på äkta träskåp kan öppna upp utseendet på ett litet kök, dramatiskt öka lagringspotentialen och föra ljus in i ett rum utan fönster. Samma behandlingar i ett större rum ökar volymen utan att öka underhållet.

När faux är snäll

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 6 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Vissa köksdesign drar nytta av synliga balkar för att lägga betoning på taket och definiera takbehandlingar. När du omformar ditt kök, maximera värdet på din budget med imiterade träbjälkar som ger en kontrasterande touch – och lämna större delen av din budget till träskåpen som lever i ögonhöjd.

Syntetiskt trä klarar ögontestet högt upp och kan fungera som en användbar monteringsplattform för hängande hårdvara, som du kan använda för att visa värdefulla kopparpannor.

Lägg till mycket polermedel

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 7 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Om din smak har ett modernt snarare än traditionellt utseende, fungerar trä bra i polerade, glänsande mönster som använder bänkskivor i marmor eller granit, dramatiska svarta accenter på skåpets sida och andra mycket reflekterande behandlingar. Glaserade ytor, träskåp med glasfronter, bakplattor och tvättställ av murverk: alla dessa tekniker och material bidrar till att spegelliknande ytor blir attraktiva.

Gör det praktiskt

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 8 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Ljusskog erbjuder några lömska förmåner när det gäller att underhålla ditt omdesignade kök. Inte för att du ska hålla fast vid ditt husstädningsschema, men ljusa ytor kan dölja några dammpartiklar bättre än mörka träskåp.

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 13 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Oavsett vilken skog du väljer bör du hålla dem rena för att bibehålla sin skönhet. Om du väljer att ha skräddarsydda träskåp i ditt kök, be snickaren om rekommendationer om de bästa produkterna för rengöring och polering.

Hålla sig uppdaterad

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 9 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

Oavsett om din stil lutar mot modernt eller traditionellt utseende, ska ditt kök presentera ett hållbart, klassiskt utseende som uttrycker din personlighet i hållbara material.

Stilarna för köksrenovering förändras långsammare än andra delar av interiören, helt enkelt på grund av den höga kostnaden för att kombinera apparater, bänkskivor, träskåp och allt annat som går med till att ombygga ditt kök. De flesta husägare har råd att upprepa färg eller tapeter och till och med stoppa möbler för att försköna andra viktiga bostadsområden oftare än de kan förbinda sig till en större köksrenovering.

Omforma ditt kök med dessa användbara tips 12 Omforma ditt kök med dessa användbara tips

När du omformar ditt kök väljer du träskåp som matchar dina inredningsambitioner och designar en köksrenovering som förbättrar utseendet och funktionaliteten i din arbetsplats för matlagning.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*