Home / Hem / Undvik dekorationsfel

Undvik dekorationsfel

När man dekorerar är en person benägen att göra misstag, särskilt när det inte finns någon professionell gåva att hjälpa till. ibland kan det till och med hända en dekoratör så det är mycket viktigt att vara tålamod och försiktig. Det finns många detaljer att tänka på när man dekorerar. Så att känna till några grundläggande dekorationsfel att undvika kan hjälpa dig att uppnå en snabbare och mer genomtänkt dekorationsprocess.

Var inte uppmärksam på fållen

För att undvika dekorationsfel1 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Chloe Warner

Gardiner bör inte vara för korta eller för långa. Det är bäst att gardiner berör golvet, men allt överflödigt material bör definitivt fångas, eftersom fallgardiner till golvet sällan anses estetiskt tilltalande om inte ditt hem är särskilt glamoröst eller lyxigt.

Att fästa gardinerna i kemtvätten eller till och med med en hängband är den bästa lösningen på detta problem.

Färgen bör inte komma först

För att undvika dekorationsfel2 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Meredith Heron Design

Detta är också ett vanligt misstag eftersom väggarna är det första man ska fokusera på när man dekorerar ett rum. Kom ihåg att det inte är svårt att måla en vägg, till skillnad från att byta möbler. Därför är det ett misstag som du absolut måste undvika att basera dina möbler på väggfärgen, eftersom väggfärgen på möblerna är det smartare alternativet.

När du väl har valt rätt möbel är det enkelt och effektivt att matcha färgen på de mest dyra bitarna med rätt nyans för väggen.

Du måste mäta i förväg

För att undvika dekorationsfel3 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Luke Cartledge Photography

Även om du hittar möbler du älskar när du handlar och köper dem direkt kan det vara en bra idé att ha några mått till hands eftersom inte allt passar perfekt i ditt rum. Det är inte bara viktigt att mäta när det gäller snickeri och byggnad, det är också lämpligt att mäta ditt bostadsutrymme så att du kan bestämma vilken möbel du ska välja.

Många köper möblerna innan de ens köper ett hus utan att ta hänsyn till rummets storlek och storlek. Detta leder ofta till svårigheter att få möblerna genom dörren eller så är det kanske inte bekvämt i rummet. Att känna till ditt utrymme väl och ha en planlösning med dig kan hjälpa dig att undvika detta.

Bleka väggar

För att undvika dekorationsfel4 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Jenny Velasquez Mannucci / JNJ Design Group

Du måste lägga till lite djup på dina väggar genom att färglägga dem efter storleken på rummet och antalet möbler i det. Det mest uppenbara valet bör vara blekt eftersom det är subtilt och avkopplande men inte lämpligt för alla rumstyper. Om du dekorerar ett större rum eller ett öppet golvhus kommer en mörkare nyans för väggarna att gå mycket bättre med den.

Den alltför trendiga biten

För att undvika dekorationsfel5 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Heather Garrett Design

Det finns alltid något som omedelbart fångar din uppmärksamhet, men undrar om det är kompatibelt med resten av inredningen i ditt hem. Det kan se bra ut i och för sig, men det måste vara i samma stil och tema som ditt hem för att verkligen ha en personlighet.

Ett överflöd av klockor och visselpipor

För att undvika dekorationsfel6 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Design första interiörer

Du behöver inte gå för minimalism för att veta att för många saker i ditt hem kan få dig att känna dig rörig. Att ta bort onödiga föremål kommer att städa upp och fräscha upp utrymmet med full hänsyn till de viktiga sakerna du pratar om.

Belysning handlar inte bara om dekor

För att undvika dekorationsfel7 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Moda Interiors

Belysningen ska inte släpa efter i de första stegen för att dekorera eftersom du inte bara kan lägga den ovanpå något annat. En enkel lampa eller till och med taklampor kan vara exakt vad som kommer att förbättra stämningen i rummet eftersom dålig belysning skapar en dålig miljö. Underskatta aldrig kraften i strategiskt valda och placerade ljus.

Häng ljuskronan

Undvik dekorationsfel8 undvik dekorationsfelHur man gör det: Christopher Scott Homes

Om en ljuskrona är ditt primära belysningsalternativ måste du få en rimlig uppmärksamhet när du placerar och installerar den. Om du vill att ljuskronan ska nå alla delar av ditt rum, häng inte den för högt. Nivån måste justeras så att ljuset kan avges korrekt i hela rummet. Det är därför ljuskronor fungerar bäst i rum med högt i tak.

Konstverket bör inte placeras för högt

För att undvika dekorationsfel9 för att undvika dekorationsfelHur man gör det: Michael Abrams Limited

Den bästa strategin att arbeta med när du hänger konst är att hänga den så att dess botten är 8 till 10 tum över alla typer av möbler. Om du vill hänga konstverk i ett rum utan mycket möbler, som en hall eller trapphus, håll mitten 66 tum från golvet eller trappan.

Köp av “Dream Lifestyle”

Undvik dekorationsfel 10 dekorationsfel att undvikaHur man gör det: Peter A. Sellar – arkitektfotograf

Möblerna du köper ska inte bara vara estetiskt tilltalande utan också praktiska och passa din livsstil. Människor vill gå högt med möbler genom att köpa ett stort bord eller TV i väggstorlek som de sällan eller aldrig faktiskt använder. Inred ditt hem enligt din livsstil och dekorera det inte enligt den livsstil du har eftersom det ofta leder till slöseri med pengar och arbete.

Testa möblerna du vill köpa

Undvik dekorationsfel11 Undvik dekorationsfelHur man gör det: R-design av Jane Reece

Det är vanligt att njuta av estetiken hos en möbel, till exempel en lounge, men tills du faktiskt testar det och ser om det passar dig, kan du inte riktigt vara säker på att möbeln är det bästa valet för du.

Motstå frestelsen genom att agera smart och gå efter något bekvämt och praktiskt innan du blir kär i någon form av design. Att testa möbler är viktigt när man tittar på delar som du kommer att sitta på, till exempel matsalsstolar, fåtöljer och kökspallar.

Inte allt måste passa

För att undvika dekorationsfel12 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Anna Auzins interiörer

Vad är kul när allt är väldigt lika? Ett rum ska ha några kontrasterande delar och färger för att det ska få en imponerande inverkan. Om du vill samla allt i ett rum eller göra allt liknande kan stämningen bli ganska tråkig, speciellt om inredningen och den övergripande stilen är repetitiva.

Att kombinera olika kompletterande stilar är perfekt för att skapa en inte alltför färgstark men ändå inspirerande atmosfär. Ett par vintagebitar i ett modernt designat utrymme eller urval av accentstycken skulle bara fungera bra.

Överanvändning av kuddar

För att undvika dekorationsfel13 För att undvika dekorationsfelHur man gör det: Marie Burgos design

Även om det är en fin och enkel detalj är kastkuddar ofta överanvända och förlorar sin charm som ett resultat. Om du vill använda kuddar som accent eller sött tillbehör, försök att inte överdriva det genom att göra det omöjligt att koppla av utan att ständigt flytta dem. Försök att inte göra dem för prickiga, speciellt om du har många av dem.

Glöm att möbler är för människor

För att undvika dekorationsfel14 för att undvika dekorationsfelHur man gör det: Emma Hooton Ltd.

Valet och arrangemanget av möbler är mycket viktigt när det gäller att skapa en atmosfär som alla kan njuta av. Det handlar inte bara om att kombinera utrymmet med bitarna och den övergripande bilden. Rummet ska kunna underlätta trevliga samtal och kommunikation.

Du vill inte att dina sittplatser ska vara för långt ifrån varandra i ett mötesrum. Arrangemanget hindrar bara gästerna från att lätt kunna prata med varandra. Allt kokar ner till syftet med rymden.

Om ett utrymme är avsett för konversation, flytta dina soffor och stolar längre bort från väggarna och närmare mitten. Det är bättre att behålla en mer livlig och trevlig atmosfär.

Inte tillräckligt med ljus

Undvik dekorationsfel16 undvik dekorationsfelHur man gör det: David Brandsen Construction Inc.

För att få tillräckligt med ljus är det bäst att placera ett större antal ljuskällor i hela rummet. Tänk på minst tre ljuskällor, eftersom ljus från olika riktningar förhindrar skuggor som kan göra att rummet verkar som om det inte lyser tillräckligt bra. Utöka och fräscha upp ditt rum utan skugga.

Textur är lika viktig som färg

För att undvika dekorationsfel15 för att undvika dekorationsfelHur man gör det: Michael Wolk Design Associates

Även om man lägger stor vikt vid färg när man dekorerar kan man inte säga om konsistens. Textur spelar en stor roll i atmosfären och utformningen av ett rum, så det kan verkligen spela en viktig roll för att göra det lyckligare, vackrare och mer intressant.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*