Home / Hem / Nytt hem och behöver el? Hitta rätt leverantör i 5 steg

Nytt hem och behöver el? Hitta rätt leverantör i 5 steg

Att flytta till ett nytt hem kan vara lite stressande med tanke på den långa checklista du behöver under processen.

En sak som de flesta glömmer när de kontrollerar sina listor är detta Strömförsörjning för det nya huset. När du flyttar in i ditt nya hem har du förmodligen redan ett elföretag, en anledning till att de flesta förbiser el på sina checklistor.

Så snart en tidigare bostadsägare flyttar ut, överför den befintliga energileverantören automatiskt nästa boende till sin taxa.

Standardtariffen är vanligtvis upp till 20 procent dyrare än den billigaste. På grund av detta kan du behöva ändra din tariff eller byta till en annan leverantör. Här är fem steg för att få bästa möjliga nytta för nya hemanslutningar.

1. Hitta din nya elmätare

Du kan troligen hitta mätaren på platser som utanför huset, i korridoren eller i köket. Om det inte finns på någon av dessa platser, kolla in alla skåp. Om ditt hem är nytt bör utvecklaren visa var mätarna är.

2. Hitta avtryckaren

Att hitta utlösaren är viktigt om strömmen släcks av någon anledning för att garantera din säkerhet. Strömställaren utlöses alltid när en kraftöverföring eller en defekt enhet uppstår. Du hittar den i säkringsboxen, som borde vara nära mätboxen.

3. Kontrollera ditt mätarnummer

Varje hus har ett unikt MPAN (Meter Point Administration Number). MPAN, även känd som verktygsnumret, har 21 siffror och finns på din elräkning. Förväxla det inte med kundens referensnummer bredvid MPAN på din elräkning.

4. Se till att du har rätt plan

Som redan nämnts kommer du att ställas in till en standardtaxa som standard av den befintliga leverantören. Denna taxa är förmodligen den dyraste som leverantören erbjuder. Låt inte de extra avgifterna stapla upp genom att vänta på den första fakturan. Du kan undvika dessa extra kostnader genom att byta till ett billigare erbjudande.

5. Byt till ett vänligare elföretag

Du kommer sannolikt att stöta på en bättre affär än vad du kan hitta i ditt nya hem. Gör en switch så fort du undersöker en som passar dig. För att se till att du får det bästa priset för ditt hem, överväga följande:

  • Ta reda på vem den befintliga elleverantören är.
  • Läs mätaren så snart du flyttar in för att se till att de tidigare husägarens räkningar inte visas på din första räkning.
  • Leta efter krafterbjudanden för en ny köpare.
  • Byt till det elföretag som tilltalar dig mest.

Om du följer alla dessa steg kommer du att spara en betydande summa pengar. Det är inte en bra idé att vänta på den första räkningen innan du byter till en uppgraderad affär. Du bör byta till en bättre tariff när du flyttar in i ditt hem för att spara lite pengar för dig själv från den första månaden i ditt nya hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*