Home / Hem / Badkar designidéer som du kommer att älska
Badkar designidéer som du kommer att älska

Badkar designidéer som du kommer att älska

När arbetsveckan avslutas kommer fredagen och det enda du drömmer om är avkoppling. Det finns inget som ett bra, varmt bad med skum.

Vissa granskare kan säga att du kan duscha också, men sådant är oöverträffat!

Skum med glitter och bitar av skum med en söt doft som flyger över vattenytan är nästan som ett spa, men du är hemma och kan njuta av det så länge du vill!

Om du flyttar till ett annat hus eller bara vill krydda ett befintligt, är badrummet en av de viktigaste sakerna att tänka på.

Oavsett om du bor i ett stort slott eller bara i ett mysigt litet hus, är badrummet något mycket personligt och du bör se till att varje enskilt element i detta rum passar dina unika behov och att designen återspeglar din övergripande personlighet.

Vissa människor kanske säger att det bara är en plats att städa, men ärligt talat är det mer som en plats där du aldrig låtsas vara någon annan och allt ska vara tyst.

Idéer

Bild-2 badkar designidéer som du kommer att älska
Bildkälla: DRT Custom Homes & Renovations Inc.

Vardagen är ganska ansträngande. I slutet av dagen kommer du hem, duschar och sover. Det är som en film med ett ganska förväntat resultat, men det finns fortfarande något du kan ändra för att passa dig själv!

När dagen är över kan du känna att en drottning eller kung från 1700-talet slappnar av i ett klo-fotbadkar, särskilt om badrumsfärgerna verkligen är kungliga.

Det kungliga badrummet är bara ett av många möjliga alternativ som du kan välja mellan. Du vill antagligen ha ett badrum med några moderna funktioner. Idéer för badkar idag har nästan inga gränser.

Drop-in stil

Bland alla variationer som finns i badkarets design finns det en som kan användas på vilken stil du än någonsin kan tänka dig. Oavsett om du vill skapa något lyxigt kungligt eller är mer i framkant av modern design, är drop-in-stilen det bästa alternativet för dig.

Bild-3 badkar designidéer som du kommer att älska
Bildkälla: Patrick Ahearn arkitekt

På grund av detaljerna i installationen och konstruktionen kan du lägga till ett djupt badkar i alla typer av interiörer och dekorera utrymmet runt detta badkar på många olika sätt med glänsande eller matt kakel. Du kan också lägga till ett steg eller två nära badkaret.

Bad dusch

Varför tvekar du att välja en dusch eller ett badkar? Du kan få allt i ett! Färgspektret är väldigt brett, så du får exakt det som passar dig perfekt. Inbyggda modeller är en av de mest populära.

Bild-4 badkar designidéer som du kommer att älska
Bildkälla: Amrari Design Group

Fristående badkar

Fristående badkar ser otroligt överdådigt ut! Det tar mer plats än traditionella, men det är definitivt värt det! Det kommer att få alla badrum att se riktigt överdådiga ut.

Bild-5 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Christian Gladu Design

Klassisk toffel

Om du vill ha något vintage kanske du föredrar en toffel. Du kan också lägga till någon form av nisch så att allt du behöver är inom räckhåll. Fyll nischen med flaskor med dina favoritsalter och badskum.

Bild-6 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Arkitekt Mason Kirby Inc.

Standard nischbad

Vid första anblicken kan det verka ganska vanligt, men du kan krydda det genom att lägga till en glidande dörr eller kakla väggen bakom med ljusa färger.

Klo fot badkar

Vi lever i en mycket snabb värld med alla dess bekvämligheter och fördelar, men ibland känns det som att vår vardag saknar något meningsfullt. Det vanliga badkaret kommer definitivt att se bra ut, men varför jazzar vi inte upp?

Bild-7 badkar designidéer som du kommer att älska
Bildkälla: Chris Snook

Tänk bara på ett klo fotbad som kan transportera dig tillbaka i tiden till viktoriansk tid med all sin rikedom och kungliga glamour. Ett sådant alternativ kan verka ganska daterat och gammaldags för många av oss, men det här badkaret skapar ett mycket elegant övergripande utseende. Det är också självklart att det är helt upp till dig vilken finish och fastsättning av fötterna.

Blandning av samtida och funktionell

Numera finns det ett brett utbud av alternativ för badkar design. Varje person väljer den bästa som passar deras behov. Om du är lyckliga föräldrar, har en hund eller precis som enkla och praktiska saker kan nischbadet vara ditt val. Även om det inte ser väldigt extravagant eller överdådigt ut, finns det några element du kan lägga till den övergripande designen som skapar en perfekt blandning av chic och prestanda.

Bild-8 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Through the Lens Pty Ltd.

Bubbelbadet

Om du undrar hur en kombination av komfort, lyx och funktionalitet skulle se ut har vi svaret för dig! Vill du få allt i ett – välj ett bubbelbadkar. Den kan dekoreras med trä, fristående eller med en nischdesign, samtidigt som alla ovanstående funktioner bibehålls. En annan viktig sak med denna typ av badkar: det är perfekt för personer med led- och benproblem eftersom du kan koppla av i bubbelpoolen som om du var i spaet!

I rampljuset

Om du har turen att ha ett fönster i ett badrum kan du sätta badkaret strax under det i rampljuset. Även om badkaret är kaklat i samma färg som resten av rummet ser det fortfarande väldigt elegant ut.

Bild-9 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Studio R Squared
Undermonterat badkar

Du kan njuta av utseendet på din bakgård eller blomsterbäddar medan du njuter av det heta badrummet som skimrar under skum om du väljer ett badkar med ett badkar monterat. Design kan variera från sten till träpaneler. Du kan också installera kranar i mitten så att det finns tillräckligt med utrymme för två personer.

Inloppsbadkaret

Människor med begränsad förmåga har ibland svårigheter i vardagliga situationer, men nu kan problemet enkelt lösas. Obehagliga situationer kan undvikas genom att välja ett badkar. Det ser ut och fungerar praktiskt taget detsamma som ett vanligt, men har en dörr på sidan som tätar bakom en person.

Bild-10 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Återbad från Wichita

Denna typ av badkar kan också tändas med ett säte för att ge användaren mer komfort. Det här alternativet är perfekt för dem som brukade behöva bada men nu enkelt kan gå med utan hjälp.

Fristående lyx

Om du vill att ditt badrum ska se riktigt sofistikerat och elegant ut, överväga ett fristående badkar. Eftersom det inte kräver något externt stöd kan du placera det mitt i ditt badrum som om det vore ett konstverk. Du kan också komplettera detta överdådiga utseende med ljusa fötter som mässing eller silver.

Bild-11 Badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Axioms lyxfastigheter

På så sätt kan du skapa ett romantiskt utseende nära den viktorianska perioden. Du kan dock också välja ett badkar med platt botten som ser väldigt modernt och modernt ut. Det finns många olika former.

Det japanska badkaret

Japanerna värdesätter komfort och kvalitet, så bad är en riktig ritual för dem och det handlar definitivt inte om en 3-minuters snabb dusch. Huvudskillnaden för det japanska badkaret är djupet på bassängen, som förmodligen inte verkar för litet.

Hemspa

Du behöver inte nödvändigtvis besöka spaet för att koppla av. Du kan bara installera en bubbelpool i ditt eget badrum och koppla av när du vill. Du kan också välja ett badkar med extra vatten- och luftstrålar.

Bild-12 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Julie Williams Design

Det romerska badkaret

Namnet på det romerska badkaret kommer från Rom, inget särskilt döljs bakom detta namn. Denna typ av badkar är unik på grund av kranmonteringen. Kranar är inte installerade på badkarets sida utan är fästa på däcket. En annan skillnad är att romerska badkar vanligtvis är större än traditionella som finns i de flesta amerikanska hem. Så det finns tillräckligt med utrymme för två personer, särskilt om du vill ta ett långt avkopplande bad efter en hård arbetsvecka.

Gjutjärnspanna

Ett annat alternativ är gjutjärnsbadet, vilket ger lite vintage till badrumets allmänna utseende, speciellt om du väljer ett fristående badkar.

Bild-13 Badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Penhaglion Inc.

Trädgårdsbadkaret

Ursprungligen var trädgårdsbadkar populära i Frankrike, placerade precis i trädgården för att glädja ögonen med blommorna och blommorna. Numera har denna idé förvarats i stora badkar strax under det stora fönstret. Om du vill behålla det lugna utseendet i badrummet, lägg till några växter och se till att det finns tillräckligt med ljus.

Det grekiska badkaret

Grekerna visste definitivt repen i hydroterapi och självbortskämdhet. Det är därför det grekiska badkaret är den verkliga utföringsformen av nöje. I likhet med japanska är grekiska badkar också mycket djupa, särskilt jämfört med traditionella.

Bild-14 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Ron Brenner Architects

Slutsats

Ändlösa badkaridéer ger dig många alternativ som passar dina behov. Du kan välja lyx eller komfort, funktionalitet eller extravagans, eller ibland till och med allt i ett!

Vi ägnar mycket tid åt arbete, familj, barn och andra vardagliga saker. Förtjänar vi inte lite tid att koppla av och skämma bort dig själv i slutet av dagen? Naturligtvis gör vi det. Det är upp till dig vilken baddesign du väljer: ett charmigt klo-fotbadkar med mässingsfötter, ett plattbottent badkar i mitten av rummet, ett trädgårdbadkar för att njuta av utsikten över dina orörda blomsterbäddar eller ett badkar med luft och vattenstrålar som hjälper till att slappna av dina muskler och lindra spänningar.

Bild-15 badkar designidéer du kommer att älska
Bildkälla: Robeson design

Naturligtvis handlar badkar inte bara om estetik. Vissa badkar design är mycket praktiska som ett walk-in badkar. Oavsett vad du väljer är huvudmålet att skämma bort dig själv med något trevligt som du verkligen förtjänar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*