Home / Hem / Moderna stuga design som är hisnande
Moderna stuga design som är hisnande

Moderna stuga design som är hisnande

Modern arkitektur har funnit en otrolig partner i naturen. För dem som älskar ett utomhusäventyr men också vill njuta av de eleganta linjerna i moderna byggnader, kommer det att vara ett nöje att veta att stugorna nu har många futuristiska linjer som trotsar de miljöer de bor i.

Traditionellt var stugorna gjorda av trä och uppvisade varma färger och texturer som liknade omgivningen.

Under de senaste åren har dock hyttdesign lagt till en twist, med abstrakta layouter i sin konstruktion, och har rest i rustika miljöer. Den futuristiska hyttdesignen är inte bara kul på grund av dess egenskaper och komfort, utan är en upplevelse i sig i förhållande till dessa konstruktioner.

Älskare av natur, byggnader och arkitektoniska prestationer kommer säkert att njuta av denna nya trend. Stugor med oväntade former och många andra nya mönster väntar bara på att bli ikoner i sin omgivning.

Amatörens och erfarna ögon kommer säkert gärna att kombinera kärleken till naturen och kärleken till arkitektur på en enda resa.

Moderna stuga design (snabb översikt)

 • Tree House Porch av John Grable
 • Utriai-bostad för arkitektkontoret G. Natkevicius och Partners
 • Villa-K av Cell Space Architects
 • Wintergreen Cabin av Balance Associates Architects
 • Writer’s Studio av Cooper Joseph Studio
 • Shack on Flathead Lake av Andersson Wise Architects
 • Delta Shelter av Olson Kundig Architects
 • Doe Bay Cabin av Heliotrope Architects
 • Semesterhus Girardi av Philip Lutz
 • Micro Cabin av Robin Falck
 • Fjällstuga av Marte.Marte Architects
 • Phillip K.Smiths genomskinliga timmerhus
 • Sneeoosh från zeroplus
 • Staplad stuga av Johnsen Schmaling Architects
 • Sunset Cabin av Taylor Smyth Architects
 • Trädhuset från Baumraum

Låt oss titta närmare på dem nu.

Tree House Porch av John Grable

70073708418 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Ett trähus från 1950-talet i Terrell Hills, Texas, måste moderniseras på ett hållbart sätt. John Grable Architects förvandlade det till vad kunden idag kallar ett “drömhem”. Ingångsfasaden och den avskärmade verandan behövde uppmärksammas, men projektet begränsades av en stram budget, så designteamet bestämde sig för att skapa en inbjudande veranda istället för en ny fasad.

Utriai-bostad för arkitektkontoret G. Natkevicius och Partners

70073716724 Moderna stuga design som är hisnande

Huset byggdes i Minijadalens sluttning. Huset ska vara en bild av en öppen spis gjord av jätte trädstammar eller som Noahs skepp, på vilken familjen flyttade från staden med alla sina tillhörigheter och djur.

Villa-K av Cell Space Architects

70073724786 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Denna webbplats ligger på en kulle i en av de mest betydelsefulla herrgårdarna i Karuizawa. Alla riktningar runt platsen är fritt synliga på vintern. Villan består av fyra golvdelar och fyra takdelar runt en mittpelare.

Wintergreen Cabin av Balance Associates Architects

70073736946 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Writer’s Studio av Cooper Joseph Studio

70073777879 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Författarens studio är en plats där en person kan arbeta, läsa och lyssna på musik. Öppna vyer över en damm och åkrar är på ena sidan, den andra sidan kastas i djupa skogar. Helhetsintrycket av strukturen är bedrägligt enkelt.

Varje fasad består av olika öppningar som är skräddarsydda efter ljuset och utsikten och som en skräddarsydd kostym skräddarsydda efter storlek och ögonhöjd. Interiören är klar och elegant, förenad med valnöt.

Shack on Flathead Lake av Andersson Wise Architects

70073553902 Moderna stuga design som är hisnande

Hyttens genomskinliga volym är placerad på sex stålpelare som är fint förankrade i betongblock i sluttningen. Skärmade väggar bifogar en öppen planlösning och träribbor som sträcker sig utåt. Utrustningen är gles men inte att försumma: Ett litet kök, ett badrum och en dusch gör att gästerna kan övernatta. Stugan har inget värme- eller kylsystem och rinnande vatten pumpas från sjön nedanför.

Delta Shelter av Olson Kundig Architects

70073562400 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Delta Shelter – en stuga på 1 000 kvadratmeter – är i huvudsak en stålklädd låda på pålar som kan stängas helt i frånvaro av ägaren. Husets 200 kvadratmeter stora fotavtryck stiger över en 40 år gammal, 100 år gammal flodslätt bredvid Methow River.

Vertikaliteten, färgningen och råheten hos de material som används för konstruktionen reagerar direkt på vildmarken i omgivningen.

Ägaren letade efter en kompakt, lite underhållsbyggnad, praktiskt taget oförstörbar byggnad för att rymma sig själv och sina vänner för skojs skull och äventyr i bergen. Med ett stål exteriör är huset praktiskt taget oförstörbart.

Doe Bay Cabin av Heliotrope Architects

70073572142 Moderna stuga design som är hisnande

Doe Bay Cabin ligger på Orcas Island i Washington och lägger stort värde på materialhantering och platskänslighet.

Den lilla bostaden designades av Seattle-baserade Heliotrope Architects och använder effektiviteten hos prefabricerade byggnadselement för att formalisera kundernas blygsamma samexistens med webbplatsen och dess otroliga naturliga erbjudanden. Fler bilder och teckningar efter pausen.

False Bay Writer’s Cabin av Olson Kundig Architects

70073581666 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Stugan utformades som ett glashus omgivet av tre lamelldäck av trä som kan höjas med ett system av hydrauliska vinschar, vajer, svängbara remskivor och blyblock som fönsterluckor.

De öppna luckorna är utomhusbostadsutrymmen och är anslutna till hyttens interiör via höga fönster och skjutdörrar. stängd, säkra stugan. Eldstaden roterar 180 grader för att avnjutas inomhus eller utomhus. Ett inverterat tak med djupa överhäng tvingar vattnet till baksidan av kabinen.

Semesterhus Girardi av Philip Lutz

70073590336 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Girardi-huset ligger på en speciell plats: mycket nära Pfänder-toppmötet, cirka 50 meter från radiomasten. Platsen erbjuder en fantastisk utsikt över Bodensjön i nordost och bergen i Bregenz-skogen i öster. Den triangulära fastigheten ligger vid en korsning mellan gamla träd och är tillgänglig på flera nivåer.

Micro Cabin av Robin Falck

70073602990 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Fjällstuga av Marte.Marte Architects

70073615196 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Vid kanten av en trädbevuxen ravin, under det katolska systrarnas imponerande trähus, stiger den lilla tornbyggnaden från den branta sluttningen.

Slående och blygsamt i utseende sträcker sig ut ur en liten ihålig på en smal stig vid skogskanten. Den enda förändringen i sluttningen är uppfarten och terrängen har lämnats i sin ursprungliga form.

Phillip K.Smiths genomskinliga timmerhus

70073626464 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Installationen, med titeln Lucid Stead, skapades av Phillip K Smith III på en 70 år gammal träbostad i Kaliforniens High Desert.

Speglade paneler växlar med vädergarvade träklädselpaneler för att skapa horisontella ränder runt ytterväggarna så att smala delar av byggnaden verkar försvinna i det stora ökenlandskapet.

Sneeoosh från zeroplus

70073634789 Moderna stuga design som är hisnande

Som en kanin som värmer sig i solen är Sneeoosh Hut underväxt vid vattnet nära Deception Pass i Swinomish Indian Reserve. Det omgivande landskapets dynamiska kvalitet blir en integrerad del av de dagliga ritualerna.

Med sitt glaspanel utsätts huvudvardagsrummet för både skogen och den större utsikten över sundet, Hope Island, Whidbey Island och de olympiska bergen bortom. Övre våningen, som ligger under det överdimensionerade skyddstaket, är starkt isolerad och skyddar mot det och rymmer privata sovplatser.

Staplad stuga av Johnsen Schmaling Architects

70073648968 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Denna ödmjuka 880 kvadratmeter stora stuga för en ung familj ligger i slutet av en gammal skogsväg. Dess kompakta volym ligger på kanten av en liten röjning i en avlägsen skog i Wisconsin.

Sunset Cabin av Taylor Smyth Architects

70073671296 Moderna stuga design som är hisnande

Inbäddat på en sluttning på den södra stranden av sjön Simcoe, är denna sovrumsstuga en enkel men snygg kanadensisk bunkie som påminner om den “primitiva hydda” av grenarna uppförda i naturen.

Onix skorstenhus

70073687853 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Skorstenhuset i Bosschenhoofd har en enkel huvudvolym med en rektangulär planlösning och ett gaveltak. Planen bygger på det faktum att skorstenen är ett försvinnande inslag i arkitekturen i detta århundrade. Detta fick oss att bygga ett hus med flera skorstenar. Skorstenen användes i olika storlekar och former och med olika funktioner.

Trädhuset från Baumraum

70073697769 Moderna hyttdesigner som är hisnande

Den flamländska skogs- och naturmyndigheten och kommunen Hechtel-Eksel, var snabbt entusiastiska över idén att förverkliga detta projekt i deras lokaler och accepterade entusiastiskt konceptet.

Allt med en vision: miljökvalitet och socialt ansvar till förmån för människor, planeten och välstånd. DAS BAUMHAUS hjälper till att minska klyftan mellan ekonomi och ekologi.

Om du gillade att läsa den här artikeln om dessa moderna hyttdesigner, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*