Home / Hem / Moderna inredningsstilar
Moderna inredningsstilar

Moderna inredningsstilar

Vi har alla idéer om hur våra hus ska se ut, men vi saknar ofta specialistkunskap för att genomföra våra idéer. En hand här och där är mer än välkommen, inte bara för att genomföra designprojekt utan också för att planera dessa projekt för att följa reglerna för inredning.

Oavsett om vi just har flyttat eller vill göra några förändringar efter år med samma möbler, kommer renoveringen att göra en stor insats.

När vi ger vårt hem ett nytt utseende bör det återspegla vår åsikt. Därför är även de enklaste förändringarna mer utmanande än att köpa tillbehör. Med stora förändringar som fullständig ommålning och ombyggnad kan denna utmaning vara skrämmande.

Levin-Residence-Ibarra-Rosano-Design-Architects Moderna interiördesignstilarBildkälla: Ibarra Rosano Design Arkitekter

Var börjar vi? En bra praxis är att ta inspiration från samtida interiörer. Du kan till exempel kolla in några av våra coola exempel från världsberömda inredningsarkitekter och välja en fungerande lösning.

Designa stilar för ditt hem

GRIFFIN-ENRIGHT-ARKITEKTER-Hollywood-Hills-Residence-Griffin-Enright-Architects Moderna inredningsstilarBildkälla: Griffin Enright Architects

Huvudregeln är: det finns inga regler som du inte kan ändra

Designers och dekoratörer är alla överens: regler finns bara för att vi kan bryta dem. Om du tror att en designpraxis speglar exakt vem du är och hur du bor, släpp det. Försök dock hitta en balans mellan utseende och funktionalitet och se till att ditt inre utrymme inte är för trångt eller distraherande.

Rymden är inte nödvändigtvis en begränsning. Faktum är att det finns många små heminredningsstilar där ute som letar efter inspiration, inklusive de som kommer att övertyga dig om att det är mycket lättare att arbeta med rymdbegränsningar.

Limma inte möbler på väggen. Platser som detta ser kalla och ovänliga ut. Så ge sittplatserna några centimeter för att skapa ett varmare flöde.

Jupiter-Immobilien-Michael-Laurenzano-Photography Moderna interiördesignstilarBildkälla: Michael Laurenzano Photography

Gör det personligen. Naturligtvis kommer inredningen tillbaka till knep och praxis som du redan har använt någon gång, men viktigast av allt, oavsett om det känns som ett familjehus som du alltid vill återvända till.

Använd utrymmet på ett sätt som liknar din passion, vare sig det är resememorabilia, en liten inomhusträdgård eller ett mysigt bibliotek. Kall och seriös atmosfär borde vara utanför bordet.

Modern-Blueberry-Farm-and-House-Flavin-Architects Moderna inredningsstilarBildkälla: Flavin Architects

Ta hand om filten (de flesta gör det fortfarande inte!). När det gäller en ommålning eller en total makeover är vi alla främst intresserade av väggar, golv och möbler, men vi ser sällan upp för att förstå de dramatiska effekterna av allmänna kostnader.

Tak spelar en viktig roll i platsens känsla eftersom de reflekterar naturligt ljus och gör att rummet känns humörigt och mycket varmare.

Håll färgerna lekfulla och engagerande. De flesta håller sig till raka, klassiska pasteller och neutrala färger för hemmabasen, vilket verkligen är en riskfri lösning.

Vad de glömmer är att färger också kan implementeras med tillbehör, särskilt målningar, kast och filtar, mattor, kuddar och vaser. Små smällar och steg i en energigivande nyans gör underverk för ditt rum, speciellt om det är stort och måttligt möblerat.

West Vancouver Residence Claudia Leccacorvi Moderna interiördesignstilarBildkälla: Claudia Leccacorvi

Ju mer färg du lägger till desto lyckligare kommer du att känna dig själv.

Ett otraditionellt sätt att använda tapeter. Bakgrundsbilder kan vara en föråldrad trend, men du kan fortfarande hitta ett sätt att använda en trevlig i ett oväntat område.

Människor gjorde ett bra jobb med att placera sina dekaler i garderober, foajéer eller till och med på taket. Vad du bör tänka på här är att begränsa upptagen tapeter till små områden och använda enklare mönster och texturer för stora områden.

Experimentera! Människor kommer inte nödvändigtvis ihåg en elegant och elegant matsal, men om du ger dem något de inte förväntade sig kommer historien att vända.

Rhode Island TARA BAKER Moderna interiördesignstilarBildkälla: TARA BAKER

Till exempel kan samma formella matplats ha ett behagligt ljusfärgat tak, precis som en stor och kall hall kan ha ett färgglatt trapphus.

Krispiga vita och avkopplande sovrum kommer att se imponerande ut med roliga mönster på garderoben eller något annat föremål du tycker förtjänar uppmärksamhet.

Ta med din egen upplevelse. Att titta på en persons prestationer är ett bra sätt att få en plan från marken, men inredning handlar mer om att skapa något unikt.

Le-Bijou-Studio-lägenhet-Le-Bijou Moderna interiörstilarBildkälla: Le Bijou

Istället för att köpa ett vanligt vintageset till vardagsrummet kan du visa personliga föremål relaterade till stunder som du tyckte om och älskade. Objekt med sentimentalt värde går aldrig ur stil, speciellt om du hittar ett bra sätt att blanda dem med dina nya tillbehör.

Njut av processen. Det är synd att människor är för upptagna för att njuta av att designa och de gör sällan det bästa av upplevelsen. Varför ta det så seriöst? Trots allt är möbler inte ett livslångt åtagande och du kan göra misstag.

Nytt betyder inte alltid riskabelt. Som nämnts tidigare är interiörer inte så svåra att ändra. Ibland är allt du behöver göra att måla om dina väggar eller omorganisera dina möbler.

Foxtree Cove Webber Studio Architects Moderna interiördesignstilarBildkälla: Webber + Studio, arkitekter

Med detta i åtanke ser vi inga problem att testa nya trender och provocera möbelöverraskningar i ditt rum, eftersom detta också speglar din äventyrliga natur och passion. Även om det är helt bra att hålla sig till de grundläggande reglerna, kan lampans nyans vara den mycket differentierande detalj du har letat efter.

Komfort är din prioritet och drivkraften bakom varje designstil. Det spelar ingen roll om du har valt ett rustikt, sofistikerat, eklektiskt, udda, minimalistiskt, bohemiskt eller avslappnat hem – platsen måste aktiveras för livet. Om du lyckas göra det både engagerande och funktionellt görs ditt jobb där.

Belysning är lika viktigt som (och är direkt relaterat till) komfort. Det bästa scenariot är att utsätta ett hus för överdrivet naturligt ljus och använda några enkla knep för att få ut det mesta av omgivningen. Detta kommer inte att vara lätt i livliga stadsområden, men det finns alltid kraftfulla konstgjorda källor som du kan använda för att kompensera.

East-Hampton-Timothy-Godbold-Ltd Moderna inredningsstilarBildkälla: Timothy Godbold Ltd.

Leverera ditt meddelande med tillbehör. Designers vill kalla tillbehör hjärtat och själen i vilket rum som helst, och det beror på att de kopplar ihop element och spelar en avgörande roll för att göra ett uttalande.

Precis med tillbehör associerar populära designers och kombinerar utseendet och gör platsen personlig för att berätta intressen och historien om ägaren.

För några av er är det djärva färgstycken, för andra rustika eldstäder – oavsett vad det är, se till att det hjälper till att göra atmosfären trevligare och tilltalande.

Intressant finns det designers som baserar hela sin interiörsplan på coola tillbehör som en färgstark, sentimentalt viktig matta från Marocko.

Moderna interiörstilar i ett nötskal: dessa är de allmänna reglerna att komma ihåg

Tomtebogatan-11-Celon Moderna interiördesignstilarBildkälla: Celon

För en modern interiörlösning, lek mer med tillbehör och möbler än med klassiska färgkombinationer. Förverkliga ditt budskap och använd favoritfärger och bitar för att göra platsen minnesvärd.

Inom inredningen är mindre mer. Om du vill att ditt utrymme ska se modernt och sofistikerat ut, undvik aggressiv snidning, volanger, blommönster eller fransar. Bli av med små och söta element.

Leta efter något som är djärvt, strukturellt, enkelt men ändå imponerande.

Moderna golv ska vara snygga och nakna, helst trä eller kakel, eller åtminstone vinyl om budgeten är stram. Om du inte vill behålla mattan för temperatur- eller bullerreglering, välj hyllor och välj enkla färger och mönster.

Slutsats

The-Lakes-House-Creative-Space-Architectural-Design Moderna interiördesignstilarBildkälla: Creative Space Architectural Design

Din budget behöver inte vara en kritisk fråga för att få det hem du har drömt om. Med lite kreativitet kan du skapa en bekväm, funktionell och personlig oas som inte kostar en arm eller ett ben.

Det kan vara svårt att definiera vissa moderna interiörstilar. Modernismen som en rörelse är nu relativt gammal, vilket kan få namnet att verka lite ironiskt.

Det faktum att moderna interiörstilar är mer populära idag än någonsin tidigare kan ge dem en nästan tidlös kvalitet, vilket också är en intressant twist på något som bara är tänkt att vara specifikt för modern tid.

Principerna för modern inredning har länge varit på modet eftersom de i många fall är vettiga.

Alsemberg-ZR-Architekten Moderna inredningsstilarBildkälla: ZR Architects

De geometriska formerna som används i modern inredning kan få ett rum att se mycket större ut, vilket är perfekt för människor som bor i små lägenheter mitt i staden.

Att se till att alla aspekter av design är så funktionella som möjligt är också en del av grunden för modern design, som kommer att tilltala människor med en praktisk tänkesätt.

Strukturer kan göra att ett rum verkar kaotiskt och alltför stimulerande, medan de rena linjerna och formerna i modern inredning är lugna och lugnande. Människor kan använda modern inredning i sina egna fyra väggar genom att betona linjer och vinklar samt de neutrala färgerna.

Asymmetrisk användning av möbler och andra dekorationer kan också hjälpa. Med modern design är det viktigt att använda dekorationer klokt och bara välja de som verkligen kompletterar ett rum. Den minimalism som är förknippad med moderniteten kan ibland ge interiördesigners från alla samhällsskikt en intressant utmaning.

Modern-interiör-design-stilar-1 Moderna interiördesignstilar

Modern-interiör-design-stilar-2 Moderna interiördesignstilar

Modern-Interior-Design-Styles-3 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-4 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-5 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-6 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-7 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-8 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-9 Modern Interior Design Styles

Modern-Interior-Design-Styles-10 Modern Interior Design Styles

Modern-interiör-design-stilar-11 Moderna interiördesignstilar

Modern-Interior-Design-Styles-12 Modern Interior-Design-Styles
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*