Home / Hem / Moderna idéer för husingångsdesign
Moderna idéer för husingångsdesign

Moderna idéer för husingångsdesign

Den främre ingången till ditt hem introducerar besökare till ditt hem och dig. En väldesignad entré får huset att se attraktivt och inbjudande ut. Oavsett om det är en viktoriansk bungalow eller till och med en kolonial stuga med hundratals år med designdetaljer eller ett minimalistiskt modernt radhus vars enda “dekorativa” funktioner är surrare och kikhål, kan du göra ingången till ditt hem inbjudande genom att lägga till färger, belysning, och andra detaljer som förbättrar stilen i ditt hem.

En lämplig introduktion tar hänsyn till naturligt ljus, arkitektoniska höjdpunkter och landskapet runt ditt hem. Tegelsten, sten, sidospår, tavla, trä och metall kan förbättra varandra som designelement i ”kompositionen” som är din huvudingång. För att förena den främre ingången med resten av huset, använd samma former i olika material, färger och skalor som sammanför ett övergripande tema och ger ditt hem den skönhet du letar efter.

Lys upp vägen

Idéer för modernt entrédesign-4 Idéer för modernt entrédesign

Vissa hus ser vackra ut på dagen, men på natten ser de mörka och oinbjudande ut. Du kan använda arkitektonisk belysning för att göra ditt hem lika inbjudande på kvällen som på morgonen. Landskapsbelysning kan ses som en arkitektonisk detalj eftersom den belyser trappor, trottoarer, gångvägar och verandor eller uteplatser. Upplysning kan förbättra pelare, alkover och andra panelförbättringar på utsidan av ett hem. Moderna husingångar kan ha reflekterande skydd över lamporna för att förbättra sikt och säkerhet längs trottoaren, eller små, soldrivna lampor som belyser trappan och gångvägarna med ett mjukt sken som lagras på soliga eftermiddagar. Det finns en mängd olika designidéer som du kan använda för att göra ditt hem lika vackert på natten som det är under dagen.

Markera detaljer från den arkitektoniska eran

Modernt hus entré design idéer-2 Modernt hus entré design idéer

Oavsett om detaljerna i din främre entré är arkitektoniska epoker, neoklassiska kolumner, viktorianska “pepparkakor”, spanskt inspirerade tegelverk eller kala linjer från början av 1900-talet, de ger ett starkt visuellt uttalande som ingår i husets övergripande tema. är.

Gå tillbaka och kolla in detaljerna i din främre entré. Se din fasad som en helhet. Leta efter detaljer som kan målas, förbättras eller uppdateras för att ge ditt hem ett enhetligt, attraktivt utseende. Paneler på dörrar och fönster, fönsterluckor och taklistar kan smälta in eller kontrastera med resten av huset. Taköverhäng och takrännor kan bli färghöjdpunkter som gör en mild fasad mer intressant.

Ge din entré den uppmärksamhet den förtjänar

Idéer för modernt entrédesign-6 Idéer för modernt entrédesign

Även om detta verkar uppenbart (nu när du har läst en artikel om det) är främre ingången ofta den mest försummade delen av huset. Väl hemma ser folk inte entrén och glömmer att rengöra den större delen av året. Ta bort damm och löv. Skaka ut och tvätta mattor. Om verandan är det enda stället att lagra krattor, snöskovlar, cyklar, gräsklippare etc., håll dessa saker snygga och organiserade så att de är lätta att hitta och använda. Måla om, tvätta och tryck tvätta tegel, trä och sidospår.

Blanda och matcha material

Moderna hus entré design idéer 1 Moderna hus entré design idéer

Ofta är det bästa sättet att försköna en främre ingång att använda befintligt material och sedan lägga till en mängd andra till den. Stark geometri gör en attraktiv frontingång. Använd samma geometriska form för att blanda kontrasterna mellan tegel, sten, trä, metall, sidospår och tavla.

Förenkla din främre entré

Moderna hus entré design idéer 3 Moderna hus entré design idéer

Små, funktionella detaljer kan få framingången att sjunga. Istället för att använda färg på ytterdörren kan du ändra ytterdörrens stil och form så att den matchar de yttre detaljerna runt den. Om du har steg som leder till din ytterdörr, överväg att använda mosaikplattor och stenbrott för att stegen ska sticka ut. Uppdatera ditt husnummer, väggmonterade brevlåda och dörrbeslag för att komplettera utseendet.

Den främre ingången kan ge färg och nyck till ditt hem

Idéer för modernt hus entrédesign-5 Idéer för modernt hus entrédesign

Många anser att huvudingången är en idealisk plats för att personifiera sitt hem. Du kanske vill använda färg för att skapa en knäpp, anpassad ytterdörr. Rött, gult, orange och grönt är populära färger för ytterdörrar.

 • Husdörrar behöver inte vara gjorda av trä;
 • Ståldörrar finns också.
 • Lägg till en ny touch till din främre entré med växter.

Växter är en viktig del av landskapsarkitektur som kan göra din heminredning framgångsrik. Beroende på hur mycket utrymme du har kan du välja mellan små och stora växter som kommer att ge ett inbjudande utseende till din entré.

  • En blomkruka, terrarium eller grön växt kan göra utseendet på de främre stegen mer intressant.
  • Kant- eller hörnplanter kan försvaga ”hardscape” -effekten av bara cementsteg och bågar.
  • Rader av dekorativa växter kan definiera en trottoar eller trottoar.
  • Par krukväxter skapar symmetri längs trappsteg eller trottoarer. (Lägg till en järnbom för en klassisk, feminin dekorativ touch.)
  • Växter i dekorativa krukor ser vänliga ut på ytterdörren.
  • Om ditt hem ligger på en brant sluttning kan rader av hårda perenner, buskar eller till och med små träd under hemmet hjälpa till att förhindra jorderosion.
  • Buskar eller rader av träd längs vardera sidan av en lång gångväg eller uppfart skapar en lugn och inbjudande entré.
  • Hängande växter i krukor är en del av ett traditionellt amerikanskt utseende som passar bra med tegelväggar och trädörrar.

För utomhusplanteringar, välj attraktiva växter som är hemma i ditt bostadsområde. De är sannolikt robusta och kräver lite ytterligare underhåll eller kostnad.

Tänk på trädgårdsmöbler

Idéer för modernt entrédesign-8 Idéer för modernt entrédesign

Beroende på storleken på din främre ingång kanske du vill lägga till möbler som passar de personer som använder ingången. Tänk på parkbänkar (gjorda av traditionellt trä, mer hållbar metall eller återvunnen plast) eller picknickbord och säten (även traditionellt gjorda av trä, ibland ceder och även gjorda av återvunnen plast). Om du har en uteplats är stolar i smidesjärn eller sittplatser i bistro traditionell.

En veranda är ett utomhusområde som är perfekt för sommarunderhållning. En täckt veranda, oavsett om den är innesluten av skärmar eller lämnas öppen, kan ställas in och dekoreras som ett rum. Den används främst i varmt väder och ska kännas som en sval, lugn plats att koppla av.

Det traditionella utseendet kan vara bäst för din entré

Idéer för modern entrédesign-7 Idéer för modern entrédesign

Tegelväggar, trädörrar, en helt täckt öppen veranda med några blomkrukor och hängande korgar är det traditionella utseendet på den amerikanska huvudentrén. Detta utseende erbjuder lika mycket utrymme för kreativa individuella detaljer som blå jeans.

Tänk på billiga säsongsdekorationer för att variera utseendet på din främre entré

Idéer för modernt entrédesign-9 Idéer för modernt entrédesign

När du har valt enkla, funktionella designelement som fungerar tillsammans för att skapa en attraktiv entré, är det dags att ha kul med tillfälliga säsongsdekorationer som uttrycker din kreativitet. Handgjorda trädgårdsdekorationer och vårblommor kan vara enkla och eleganta representationer av smak.

Kontrollera vad grannarna gör

Du kan få idéer från grannarnas främre entrédesign och de kan få idéer från dig. Grannarnas hus är en del av den övergripande miljön som ditt hus ska smälta in i.

Slutsats

En vacker entré är en tillgång som du och dina gäster kan vara stolta över. Detta ökar ditt hems attraktivitet och attraktionskraften för underhållning i ditt hem. Du kan använda enkelhet, arkitektoniska detaljer och belysning för att göra din entré vacker.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*