Home / Hem / Kasta kuddar idéer
Kasta kuddar idéer

Kasta kuddar idéer

Kasta kuddar idéer

Med några kuddar kan du helt ändra atmosfären i alla rum. Spela med texturer, färger och storlekar för att ge personlighet till ett rum eller för att mjuka upp en redan upptagen atmosfär. Nedan följer sex experttips om hur du väljer kuddar till ditt hem.

Hur väljer man tyget för kuddar?

Kuddar finns i olika tyger, vissa strukturerade och andra släta. Nedan följer några olika typer av tyger att leta efter:

Använd det här tyget när du vill skapa en strandig, luftig sommarstämning. Oceanblues, sandbeige och vita linnekuddar ser fantastiska ut Kust- och nautiska miljöer. Perfekt om du bor på stranden eller vill känna så.

Fuskpäls är ett populärt kuddtyg som ger en rolig, texturerad accent. Ljusvita, ljusrosa och ljusblå kuddar i fuskpäls kompletterar varandra glamorösa och sjaskiga eleganta inredningsstilar Väl. Ställ dessa håriga kuddar mot solida färger för att skapa en balans mellan en slät bakgrund och en texturerad accent.

Sammet, särskilt i juveltoner, tillägger en förhöjd känsla till din miljö. Det här är Perfekt för svala vintermånader på grund av dess djup och värme; Men om du lägger till en övergripande glamorös dekorationsstil kan sammet enkelt komplettera ditt utrymme året runt.

Bomull är ett utmärkt val för vardagliga tyger – det är fenomenalt avslappnad, lätt att rengöra och hållbar. Denna typ av vävnad är en snabb favorit för hektiska hem som skulle kunna använda en pragmatisk inställning till etableringen. Om ditt hem har många barn och husdjur är bomull vägen att gå när du ska kasta kuddar.

Hur väljer du rätt kuddstorlekar?

Du kan hålla din inredning konsekvent och traditionell genom att använda standardformer, eller så kan du uppnå en mer dynamisk känsla genom att variera olika former och storlekar. Nedan följer några av de mest populära formerna du kan välja mellan:

Detta är den vanligaste formen för kastkuddar. Du hittar dem främst i 16 ”, 18” och 20 ”- men du kan också hitta andra storlekar. För ett mer traditionellt utseende, välj två större kuddar som ligger i soffans hörn och en mindre uppsättning kuddar runt dem mot de större.

Runda kuddar är perfekta för att suddiga skarpa linjer. Koppla ihop dessa med fyrkantiga och rektangulära kuddar för att lägga till kurvor i en annars rak, stel miljö.

Använd denna rektangulära form för att kompensera större fyrkantiga kuddar. Dessa passar perfekt som en central soffdyna eller parvis mot större fyrkantiga kuddar i soffans hörn.

Kuddar har en cylindrisk form som fungerar som ett rörligt armstöd eller som ett ryggstöd när du sitter i sängen. Dessa används bäst i sovrummet, på din säng, tillsammans med din favoritfilt.

Hur man väljer kuddfärger

  • Använd den befintliga miljön som en guide.

Ta en titt runt i rummet och välj en färg som du vill betona. Om du har ett kusttema kan du dra från en blå färgpalett för att skapa ett sammanhängande arrangemang.

  • Spela med kompletterande färger.

Om du använder en blå färg för dina kuddar enligt exemplet ovan, använd sandapelsiner och gula för att komplettera färgschemat. För att upptäcka kompletterande färger för inredningen i ditt hem, titta bara på ett färghjul och välj färger som ligger mittemot varandra.

  • Upptäck analoga färger.

Analoga färger sitter bredvid varandra i färghjulet. De erbjuder en delikat färgstycke när de används tillsammans.

Hur väljer jag materialet till mina kuddar?

Det finns tre huvudtyper av kastainsatsmaterial. De inkluderar:

Skum är det tätaste alternativet för insatsmaterial och är utmärkt om du vill att dina kuddar ska behålla sin form. Detta material är perfekt för stödkuddar som klädsel och ländryggsvarianter.

Polyester är ditt budgetvänliga råvara. Vik in den ordentligt för att se till att dina kuddar håller formen, men förvänta dig inte att det är särskilt stödjande. Använd detta fyllmedel om dina kuddar främst används som dekorativa detaljer.

Down är det mjukaste insatsmaterialet som har en lång livslängd och är lätt att komma tillbaka i form. Förvänta dig att dina dunkuddar blir extra mysiga. Placera dem därför där de ofta används. Räkna också med att spendera mer på detta material.

Hur kombinerar du kastkuddar?

  • Använd en huvudfärg med olika texturer och mönster.

Om du vill använda en viss färg som passar din inredning, försök lägga till textur i ditt val. Om du till exempel gillar en vintage bondgårdskänsla och en neutral färgpalett kan du inkludera dem en vit och grå syntetisk twillkudde med en mörkgrå linnekudde och en vit kudde med grå kursiva bokstäver (Ditt efternamn kanske?).

  • Använd djärva, solida färger för att lugna ett hektiskt utrymme.

Inredningsstilar som böhmisk och skandinavisk innehåller en blandning av texturer och tryck som kan göra ett rum rörigt om det inte är ordentligt balanserat. Använd starka, enfärgade kuddar som ett kompenserande element för rum som behöver lite mer sammanhållning.

  • Bli subtil med analoga färger.

Om du vill arbeta i färg men inte vill göra ett högt uttalande, välj analoga färger när du kombinerar kuddar. Välj en varm, levande och inbjudande färgpalett Rött, rosa och apelsiner. Om du föredrar att känna dig mer avslappnad, gå till Purpur och blues.

Var lägger du kuddar på en soffa?

Sätt först dina största kuddar i varje hörn av soffan. Lägg sedan till dina medelstora kuddar och arbeta dig inåt mot mitten. Fyll i utseendet med din centrala accentkudde för att kombinera färger, storlekar och texturer för ett balanserat slutarrangemang.

Nu när du har en pålitlig guide, gå ut och packa dina kuddar som ett proffs!

Kuddidéer: Hur man dekorerar med kuddar |  Crate och Barr
Alsancak |  Vävda kuddar, Diy kuddar, Pillo
Nya rekommendationer för soffkuddar - Trendig värdinna |  Bor.
20 av de bästa DIY-kuddidéerna - Sleep Jud
60+ bästa kuddar bilder |  kuddar, kuddar, dec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*