Home / Hem / Möbeldesign – Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Möbeldesign – Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Om du funderar på att renovera ditt hem i vår och vill ge platsen ett helt nytt utseende och känsla, bör du investera i några samtida, europeiskt inspirerade möbeldesigner. Populära alternativ är franska, tyska och danska. Alla tre länder har sitt eget utseende som ser så bra ut i ett modernt hem.

Möbler A La Francaise

I århundraden har franska snickare glädjat oss med några magnifika möbler. Från fina, utsökt utformade möbler till mer rustika mönster, dessa mästare har skapat möbler som finns i nästan alla hörn av världen idag. Tack vare internet kan du titta på underbara samtida franska möbeldesigner från stolar till skåp till vackra slädbäddar däremellan.

french1 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Populära träslag som används vid fransk möbeltillverkning är många fruktträd och särskilt körsbärsträ. En annan är valnöt, även om en extremt populär finish är användningen av en lätt borstad, matt vit färg som ger en möbel en sjaskig look oavsett vad den är.

french2 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

De samtida kollektionerna är inspirerade av möbler från det förflutna, med Louis XV. Och XVI. Är väldigt populära. Men samtida versioner av denna period har en modern twist. Det är denna moderna variant som hjälper till att se till att ett historiskt verk passar så bra in i en modern miljö.

french3 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

När det gäller sängar har fransmännen några underbara mönster, en populär är slädbädden. Franska skåp ger ett sovrum en viss atmosfär, och det fina är att du kan få så mycket i dem.

french4 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Den underbart snygga geometrin hos tyska möbler

german1 Möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Tyska möbler ligger definitivt i framkant idag när det gäller kreativitet. Möbler i Tyskland har påverkats av olika konströrelser och landets arkitektoniska underverk i århundraden. En av de mest kända är Bauhaus-rörelserna. Hon hade en enorm inverkan på design, arkitektur och konst som fortsätter till denna dag.

german2 Möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

german3 Möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Tyska möbler har en ren design med enkla linjer och massor av geometriska former. Resultatet är möbler som ser moderna och eleganta ut och passar mycket bra in i vår moderna, snabba livsstil.

german4 Möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

german5 Möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Det finns en underbar subtil geometri associerad med rätt färger och det är det som skiljer samtida tyska möbler från publiken. Det har en så unik känsla och utseende, men det är varmt och inbjudande.

german6 Möbeldesign - Hur de europeiska stilarna skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Danska designläckerheter

danish1 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Danska möbler är elegant elegant med en touch av fransk stil blandat med de enkla linjerna i tysk design. Det är denna kombination av stilar associerade med den danska touchen som gör möblerna så unika. På 1950-talet köpte danskarna ut några underbart designade möbler som gör en seriös comeback i denna moderna era.

danish2 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Danska möbler är och har alltid beskrivits bäst som moderna när de är som bäst. Dess unika “designer” -utseende gör den till en av de mest eftertraktade möblerna idag eftersom den passar så bra in i det moderna hemmet.

danish3 möbeldesign - Hur europeiska stilar skiljer sig åt i Tyskland, Danmark och Frankrike

Skandinaviska möbler i allmänhet har alltid varit mycket enkla i sin design. En enkel kurva på en stol eller ett bordsben ger den danska touchen önskad touch. Minimalism har spelat en viktig roll och ordspråket “less is more” är aldrig lika sant som när man beskriver en danska möbel som är mer konstnärlig och innovativ än någonsin tidigare.

I årtionden har fransmännen invaderat hus i avlägsna hörn av världen med sina extravaganta möbeldesigner. Tyskarna har gett världen en symmetri om hus som är oändlig. Vi älskade danskarna med deras extremt rena design som passar så bra in i ett modernt hem. Det är inte förvånande att alla tre nationer fortsätter att stimulera vår fantasi med underbara möbler som alla skulle vilja ha i sina hem.

Författare bio

Upplagt av Sally Hall; Inredningsarkitekt specialist i modern och modern möbelhandlare, BoConcept. BoConcept – en dansk designer soffspecialist – använder den senaste tekniken för att erbjuda sina kunder skräddarsydda designidéer och överkomliga priser.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*