Home / Hem / Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer

Vad kan vara trevligare än en tropisk oas i ditt sovrums bekvämlighet? Den tropiska sovrumsdekoren är perfekt för hela året på sommaren eftersom du kommer att känna dig varm även på de kallaste vinterdagarna.

Dessutom ger tropiska sovrumsidéer livlighet och roligt in i sovrummet och kan fungera som en vitalisering av en en gång tråkig och monoton miljö.

Tropical står för allt som är naturligt och exotiskt: det kostar inte högsta dollar och den ultimata insatsen, men erbjuder ändå den gästfrihet och avkoppling du alltid har velat.

Det är inte ovanligt att tropiska utrymmen är rika på landmotiv eller inspireras av lugna, naturliga lösningar.

Européerna är inte de största fansen av tropiska sovrumsdesignidéer, men amerikanerna tror det motsatta: om du letar efter inspiration i amerikanska hem (särskilt i södra stater), kommer du att vara övertygad om att människor bara kan göra magi med trevliga klimat kan vara lite kreativitet.

Det finns många anledningar att förvandla ditt sovrum till en tropisk oas, och friskhet är viktigt. Människor älskar att bli påmind om sina hälsosamma levnadsvanor (eller trevliga semestrar) och de är säker på att välja en sådan inredning om de har råd med det. Med tropisk inredning kan de definitivt!

Tänk på följande tips för att göra din tropiska dröm till verklighet:

Palmblad

Finns det något som påminner dig mer om tropiska öar än palmblad? Om ditt klimat inte tillåter dem att överleva, köp konstgjorda eller få en liknande idé för inspiration.

Tropiska väggmålningar

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer7 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: Tracy Murdock Allied ASID

Om du vill att ditt rum ska ha en utomhuskänsla och påminna dig om varmt väder och havsbris, börja med väggarna.

Väggar är bra för att uttrycka dina målerifärdigheter och du är välkommen att överföra din konstnärliga fantasi till alla väggar eller välja en central och hålla atmosfären mer lugn.

Det kan vara vilken tropisk scen du gillar: palmer mot solnedgången, havsvågor som smekar sanden eller många, många andra. Om du inte har ett favorit tropiskt landskap, kolla in tidskrifter eller fotogallerier och välj en att återskapa.

Om du inte är en erfaren målare som känner till sina frihanduppgifter, placera bilden i en ogenomskinlig projektor och följ skuggningen med krita.

Innan du gör detta väljer du en bakgrundsfärg som tål det lekfulla schemat du vill använda (vit, beige, sand eller till och med vatten). Om inte skalbar väggkonst är din grej, överväga att täcka en liten del av dina väggar med placemats, tång eller tiki stugkjolar.

Himmel-sängar

Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-Ideas3 Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-IdeasBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Ibland är det tillräckligt att hänga en himmelssäng i mitten av rummet för att göra en dramatisk förändring mot en tropisk känsla. Stjärnsängar har den exotiska atmosfären i sin väsen och kan kombineras mycket enkelt på grund av sin neutrala färg.

Takomvandling

Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-Ideen1 Missa aldrig sommaren med dessa Tropical Bedroom Design-IdéerBildkälla: Kurtz hem Neapel

Vita och tråkiga tak förstör din tropiska atmosfär istället för att dra nytta av den. Tro det eller ej, tak ser fantastiska ut med exotiska målningar, något som svullna moln på morgonhimlen eller palmklippta solnedgångar.

Om du väljer en solinspirerad scen, gör den motsatta änden mörkblå och ljusare den gradvis när du närmar dig det förmodade solljuset. Solen kan representeras med varma gula, orange, vita och lila blandningar, och det kan också finnas några moln runt den för att lägga till den allmänna atmosfären.

I själva verket kan du använda en viss färg av nattljus för att göra skissen endast synlig under natten (detta rekommenderas särskilt för scener mot himlen).

grönt och blått

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer10 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: Margaret Donaldson Interiors

Dessa två färger är obligatoriska för tropiska lösningar eftersom de påminner om två väsentliga naturliga element: växter och vatten. Därför är de alltid välkomna i tropiska sovrum, vanligtvis i sömlösa övergångar från mjuka till sura nyanser. Du kan applicera dem på dina tillbehör eller till och med måla väggarna med dem. Du bestämmer!

Strandliknande golv

Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-Ideen5 Miss aldrig sommaren med dessa Tropical Bedroom Design IdéerBildkälla: Walker hemdesign

Blekfärger på golven (särskilt sand) bör undvikas på grund av deras känslighet för skador. Detta hindrar dig inte från att lägga till lätta mattor eller mjuka beige mattor. Faktum är att du kan välja mattor i vilken naturlig färg som helst beroende på vilken effekt du vill uppnå.

Det som är viktigt är att mattorna är gjorda av material inspirerade av naturen, helst rotting och sisal, som är mycket populära i tropisk stil. Även om du råkar ha en gammal, vanlig matta, kan du stämpla mönster på dess omkrets och få den att se ut som en snäckskal, sjöstjärna eller akryl-oas omgiven av palmer.

Material från naturen

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer6 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: CM Natural Designs

Vi rekommenderar att du använder bambu, drivved eller pil för att göra utrymmet mer naturligt. Du får till och med måla några av dina favoritmöbler i ljusa och positiva färger, även om deras ursprungliga utseende är mycket mer realistiskt.

Tropisk anläggning

  • Tropiska möbler är gjorda av trä, läder eller korg.
  • Stora bitar är ett måste
  • Komforten förbättras av plysch
  • Om du har valt bambu eller lätt korg, balansera dem med tunga strukturer eller kraftfulla delar.
  • Kuddar ser bäst ut med bladmönster.
  • Möbler förpackas vanligtvis i neutrala kläder och myggnät.

Håll möbelytorna så naturliga som möjligt, även om det betyder att de är lite grövre (för att påminna dig om kokosnötsstammen). Det som är viktigt är att återställa grova och märkbara strukturer.

Tyger

Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-Ideen4 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: colorTHEORY Boston

Tyger har ett ord i tropisk design, åtminstone de organiska. Vi uppmuntrar dig att välja siden, satin, linne eller säckväv och göra det till din stoltaste sovrumsinvestering.

Windowing

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer8 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: Bruce Palmer inredning

Gör inte misstaget att försumma fönster! Windows är din primära utomhusanslutning som du kan dra nytta av när du skapar en tropisk oas i ditt sovrum.

Det bästa sättet är att lämna dem otäckta, men du kan göra tillfällig täckning med gräs och tändsticksgardiner – dessa kostar ingenting men har fantastisk kraft för att få ditt utrymme att se mer tropiskt ut.

Utrustning

Never-Miss-Summer-With-These-Tropical-Bedroom-Design-Ideen9 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: Coastal Decor, Nicole Rice

Ett hem utan tropiska tillbehör är inte ett tropiskt hem. Vi är säkra på att du har massor av söta idéer om hur du kan dekorera tropiska, men sanningen är att du kan använda alla element som får dig att må bra: romantiska ljus, lugna sjöstjärnor, tropiska blommor och mönstrade kuddar är bara några synonymer för en mysig sovrumsatmosfär.

Betydelsen av accenter

Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéer11 Missa aldrig sommaren med dessa tropiska sovrumsdesignidéerBildkälla: Viscusi Elson inredningsdesign – Gina Viscusi Elson

Om du vill att ditt sovrum ska vara “ursprungligen tropiskt” behöver du alla typer av tropiska föremål att dekorera med. Förutom de obligatoriska konstverken rekommenderar vi skal, sandkannor, trä- eller metallfigurer.

Du kanske också är intresserad av “föråldrade” lampor, ljuskronor eller färgade lampor, även om de undviks i ständigt heta områden. Takfläktar är din perfekta naturliga ersättning, föredragna på grund av luftcirkulationen och den behagliga ljudnivån. De ser också väldigt snygga och sofistikerade ut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*