Home / Hem / Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegans
Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegans

Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegans

Inredning har förändrats på många sätt genom åren, men den allmänna tendensen att alla lösningar följer är att hålla sakerna snygga och enkla.

Husen blir enkla och minimalistiska, till allmänhetens spänning för människor vars smak inte stöder krusiduller. Minimalistisk heminredning handlar inte om att tömma huset – det handlar om att ta bort onödig röran och underskatta elegans.

Minimalistiska levande idéer är inspirerade av inte överdriven skönhet, funktionell förvaring, luftiga och fräscha, avkopplande hamnar.

Varje modern inredningstidning eller blogg föreslår öppna hus och snygga möbler som ska se vackra ut och vara funktionella samtidigt.

De är en bra källa för lösningar om du inte vet hur man skapar en minimalistisk hemdesign. Det är därför vi har sammanställt några av de bästa minimalistiska inspirationerna för hemdesign som hjälper dig att uppnå det moderna utseende du vill ha.

Du borde inte göra allt på en gång

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans12 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Himlen är gränsen design

Varför skulle du komplicera ditt liv så mycket? Det finns tid; Du behöver inte “minimera” alla rum samtidigt.

Det är faktiskt inte ens möjligt. Det skulle kosta dig att betala för speciella städtjänster och att tänka mycket på de saker du vill ha hemma.

Du kommer inte att kunna göra det själv, så undvik det.

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans13 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Shinberg Levinas arkitektoniska design

Gå rum för rum och fokusera först på de viktigaste områdena. Välj vad du ska göra med aktuella artiklar och planera de du behöver köpa.

Rensa upp röran

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans1 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Toronto Interior Design Group | Yanic Simard

Det kommer förstås, men det är mycket mer komplicerat än det låter. För det första blir det en smärtsam upplevelse för människor som är känslomässigt knutna till sina hem eller i allmänhet är rädda för att göra stora förändringar över tiden.

På grund av detta bör du börja långsamt utan att göra onödiga ändringar. Inte säker på om du behöver dessa. Ta bort de element som du är säker på är onödiga och ge dig själv tillräckligt med utrymme för att fatta kloka strategiska beslut.

Var modig och experimentera: en minimal livsstil kräver detta från dig på något sätt! Om du känner att du inte vill ge bort dina tillhörigheter, tänk på fördelarna med ett rymligt hem där du kan röra dig fritt och göra dina vanliga aktiviteter.

Återigen – vi säger inte att du ska bo med en säng och stol, utan att du måste noggrant välja minimala föremål.

Bli av med saker som inte gör dig lycklig

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans4 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Jeff Karskens designer

Låter poetiskt, men det är en mycket bra strategi för att rensa upp röran och begränsa urvalet av föremål som krävs. Ta en kritisk titt på dina tillhörigheter och fråga om de bidrar till ditt positiva humör och trevliga livsaktiviteter. Om inte, släng dem ut.

Minimal installation

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans5 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Lencioni konstruktion

Minimal inredning betyder några väl valda och absolut nödvändiga delar. Om det är ett vardagsrum ska det finnas en soffa eller kärleksstol, litet bord, TV och mycket minimalt med stativ (inga bokhyllor!).

Tillbehör som lampor och konstverk kan tas bort för att göra det ännu enklare. Om det är ett sovrum är en säng / madrass, byrå och litet nattduksbord perfekt nog.

Ta din risk med golv

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans11 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: YLAB Arquitectos Barcelona

Golv är den minst tidskrävande taktiken för att hålla ett hem minimal. Att ha golv utan mattor är redan ett steg mot enbart estetik, liksom att använda trägolv och utnyttja deras tidlösa skönhet.

Enkla golv passar bra med alla typer av möbler, särskilt om de är berikade med glaserad betong och dess marmorliknande glanseffekt. Om det definitivt är en matta, välj en beskuren stil och en neutral färg som inte kräver för mycket uppmärksamhet.

Sömlösa väggar

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans14 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: TaC Studios, Arkitekter

Vi antyder inte att väggar ska vara tråkiga och tråkiga, men att de ska smälta in i resten av ditt interiör. Det renaste alternativet är att använda vita och matta emulsionsfärger. Du kan dock också använda pastellvarianter från andra färger som du gillar.

En sak att komma ihåg med vita väggar är smart konstval – allt du behöver är ett enda men ändå effektivt mästerverk.

Enkel fönsterhiss (eller ingen)

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans6 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: John Maniscalco arkitektur

Krusiduller och spetsar har ingen plats i minimalistiska hem; de skulle bara få för mycket uppmärksamhet. Som vanligt, håll VVS enkelt och rent och använd persienner för att se till att du har tillräckligt med integritet. Om möjligt, undvik fönsterhiss helt.

Ge ljuset den uppmärksamhet det förtjänar

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans7 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Christopher Simmonds arkitekt

Om du vill ha ett bekvämt hem, kompensera för bristen på överdriven inredning med så mycket ljus som möjligt. Ge tillräcklig tillgång till rummet för sol och naturligt ljus och se till att det finns tak- / arbetsbelysning för att ersätta den över natten.

För stora lådor

Minimalistisk heminredning - det handlar om att underskatta elegans10 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: John Maniscalco arkitektur

För stora och djupa lådor är en vinn-vinn-lösning för minimalistiska hem, inte bara för att de lagrar massor av tillbehör, utan också för att de ser helt snygga ut och ersätter stora lådställ och skåp.

Den extra fördelen är att du vet var varje artikel är och att du inte behöver spendera timmar på att kontrollera varje hörn i ditt hem.

Utrustning

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans2 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Fotograf Lisbet Spörndly

Minimalistisk betyder inte ”inga tillbehör alls”. Om du inte dekorerar ditt hem bekvämt blir det tråkigt så du behöver fortfarande få saker för att bryta monotonin.

Så lägg en vas med färska blommor på soffbordet eller ett familjefoto på skrivbordet. Undvik inte de små glädjeämnen som gör livet roligare.

Gör kvalitet till din prioritet

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans8 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Stiff och Trevillion

Eftersom du inte spenderar så mycket pengar på möbler väljer du det väsentliga med oklanderlig kvalitet och investerar mer pengar per artikel än vanligt. Ett rum med några dåligt designade delar ser meningslöst ut. Så välj den bästa soffan eller soffbordet du kan hitta.

Återanvänd dina gamla möbler

Minimalism är konsten att göra stor återanvändning. Kom ihåg att förvandla gamla delar och ge dem ett nytt syfte, och planera ytterligare användningsområden för de du redan har.

Fixa och fixa dina saker istället för att ersätta dem med nya. Gamla kläder ger till exempel tillräckligt med tyg för kreativa DIY-projekt, så länge du vet hur du får ut det mesta av din kreativitet.

Välj ett fokuselement

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans9 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: InHaus Development Ltd.

Minimalistisk dekor är fortfarande dekor. De dekorerar ditt utrymme för att locka uppmärksamhet, den här gången utan det förtroende du skulle ha i ett rum fullt av element.

Välj ett eller två nyckelområden och räkna ut resten av designen därefter. Det kan vara en enorm smärta, en röd lampa i ett svartvitt sovrum eller en trevlig öppen spis. Du bestämmer!

Mönster är dina vänner

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans15 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Samlade interiörer

Sann historia – var du än inte kan använda många färger, gör mönster ett bra jobb! Det bästa stället att applicera dem är på golvet eller klädseln, och det finns gott om solida alternativ att välja mellan (stenar, blommor etc.).

Låt oss kalla det den ”blygsamma röran” som ett hus inte kan göra utan.

Windows är viktigt

Minimalistisk heminredning - Det handlar om att underskatta elegans3 Minimalistisk heminredning Det handlar om att underskatta elegansBildkälla: Bismut & Bismut Architects

Om du kan lägga till fler fönster och takfönster. Du kommer alltid att dra nytta av ytterligare källor av naturligt ljus eftersom det inte finns något behov av att installera lampor och ta med konstgjorda belysningselement.

Det finns många alternativ att överväga beroende på ditt hems behov och budgetbegränsningar. Vissa människor föredrar färre fönster för att gömma sig på olika platser, medan andra förvandlar en hel sida av rummet till ett beundransvärt franskt fönster. Ditt samtal!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*