Home / Hem / 7 misstag i vardagsrumsdesign som alla gör (minst en gång)
7 misstag i vardagsrumsdesign som alla gör (minst en gång)

7 misstag i vardagsrumsdesign som alla gör (minst en gång)

Som i stort sett allt i livet lyckas vi genom uthållighet och försök och fel. Detta gäller inte mindre för inredningen. Tänk på det – kan du säga att du var helt nöjd med ditt första försök att dekorera ett rum i ditt hem? Sådana misstag är inte synd, förutsatt att vi lär oss av dem. Trots allt var även världens största kompositörer, regissörer och artister tvungna att lära sig att gå innan de kunde springa.

Med det har vi sammanställt några av de vanligaste misstagen människor gör när de utformar sina interiörer.

Oinspirerad design

Att shoppa efter inredning är jättekul, och som sådan behöver du inte temperera din spänning. Innan du går till affären, kolla in vad andra husägare har gjort i sina bostäder online. Pinterest och Instagram är bra ställen att hitta designinspiration.

Undvik att köpa bitar utan att ta hänsyn till rummets allmänna stil. Ställ in en budget och titta kritiskt på varje ny artikel för att få en känsla för hur den spelar med dina andra artiklar innan du lägger till den i din kundvagn.

Välja fel soffa / soffa

Din soffa kan göra eller bryta ditt rum. Period. När du har bestämt dig för att omforma ditt vardagsrum, var öppen när du byter ut soffan. Att hålla sig till det eftersom det fortfarande är i gott skick eller relativt nytt kan vara ett hinder för att få det rum du vill ha.

När du är engagerad i förändring måste du vara redo att fatta tuffa beslut Vardagsrumsmöbler som du kanske gillar. Gör din forskning och planera att köpa nya möbler för att se till att de matchar den stil du vill ha. Håll det enkelt genom att undvika alltför utsmyckade former, ben och mönster. För det mesta borde du ha det bra.

Att köpa en matta som inte passar

För små mattor är smärtsamt uppenbara för gästerna. I de flesta fall bör vardagsrummet ha en matta som är minst 8 × 10 (såvida inte vardagsrummet är på den lilla sidan).

Innan du blir för fixerad på en matta av en viss stil, överväga hur den kommer att spelas i rummet. Köp en matta som är lämplig för rummet. Försök inte att matcha rummet med rummet Mattans storlek – Det här är en kamp som helt enkelt inte kan vinnas.

Showroom-utseende kontra praktiskt

Så att vi förstår varandra. Showroom-utseendet fungerar i en butik, men det kan resultera i ett mycket opersonligt utrymme i ditt hem. I huvudsak vill du undvika intrycket att du köpte allt i samma butik.

Även om detta är lättare än att manuellt välja dina accentbitar eller möbler, saknar det någon personlig anslutning till rummet. Tänk på vad dina gäster skulle säga när de kom in i rummet – kan de se “du” i rummet? Att lägga till några eklektiska vintagebitar i hela rummet kan lägga till mycket personlig pizzazz.

För mycket möbler

Att ha många möbler kan tyckas vara en bra idé, men överinredning är det första steget i att skapa ett rörigt, obetänksamt utseende. Kom ihåg att när det gäller heminredning är mindre mer. Att tänka kritiskt på varje bit innan du köper en kan hjälpa till att hålla estetiken i ditt utrymme på rätt spår.

Layoutplanering gick fel

För ett verkningsfullt vardagsrum, tänk bortom TV-placeringen. Placeringen av TV: n och soffan avgör ofta rumsuppsättningen, men detta bör inte alltid vara fallet. Tänk från en annan synvinkel. Om du har många konversationer skapar du en sittplats som gynnar konversation snarare än tv-bing. Observera de olika vyerna från de olika sittplatserna i rummet. Kan du se resten av rummet / fönstren / öppen spis från din plats?

Hängande konst fel

Att hänga bilder och konstverk kan verka enkelt, men det kan bli svårt när man tittar noga på det. Ett felaktigt hängt konstverk kan distrahera ögat och obalansera hela rummet. Ändå är det viktigt att planera var du ska hänga varje bit.

Den allmänna tumregeln när du hänger konstverk är att hänga bitarna i ögonhöjd. Även om denna regel bör följas för det mesta kan du behöva göra några mindre justeringar om ditt tak är lågt. Dela i så fall väggens höjd i kvadranter och häng bilden i den tredje kvadranten. Detta kan få ditt konstverk att hänga under ögonhöjd, men det är mer estetiskt.

Det finns många vanliga misstag som alla gör när de utformar interiören inklusive vardagsrum. Det enklaste sättet att undvika alla dessa vanliga heminredningsrisker är att ta sig tid att göra din forskning och tänka kritiskt på allt du köper.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*