Home / Hem / Lugn i ditt sovrums layout
Lugn i ditt sovrums layout

Lugn i ditt sovrums layout

Att utforma ett mysigt sovrum inte låter komplicerat, speciellt när du är övertygad om att det inte finns ett sovrum att oroa dig för än sängen.

Intressant är att bra sovrum tar tid att dekorera; ibland till och med mer än ett vardagsrum (du har ett stort centralt element att ta hand om). Låt oss föreslå några riktlinjer som kan hjälpa dig att skapa det perfekta sovrummet:

Hantera utmanande konfigurationer

Serenity in Your Master Bedroom Layout1 Serenity in your master bedroom layoutBildkälla: Dyer Grimes arkitektur

För dig som har turen att ha långa och regelbundet formade utrymmen är sovrumsdekoration en bris. Men när du har att göra med små, oregelbundet utformade rum med varken fönster eller dörrar placerade som de borde, har du problem.

Vad vi föreslår i det här fallet är att tänka utanför lådan: långa och smala sovrum ska delas in i två kvadratiska delar (en för att sova och en för att klä sig på); och sängen ska placeras där det finns fönster, helst med utsikt över den underbara utsikten.

Serenity in Your Master Bedroom Layout2 Serenity in your master bedroom layoutBildkälla: Kailey J. Flynn Photography

Ett annat knep att förstora är parkett, enkelt, vanligt, utan mattor eller dåliga kjolar för att lura ögat. Oavsett vad du gör, kom ihåg att sängen är det centrala elementet – allt annat ska placeras runt det!

Sängens position

Serenity In Your Master Bedroom Layout11 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Trent Hultgren Design

Ja, vi är alltid frestade att välja den största sängen vi kan och det leder oss ofta till överväldigande lösningar som inte ger utrymme för andra element. Det är därför vi måste vara mycket försiktiga med möblerna vi köper.

Korrekt sängplacering är din högsta prioritet: i de flesta fall kommer sängen att vara den största delen som du kommer att behöva ta emot och allt annat bör placeras därefter.

Kungliga sängar är det bästa valet för rum de har råd, även om sovrummet bara tillhör en person. Sovkomfort är viktigt, och storleken kan också vara en bonus när du tar emot vänner och familj.

Serenity In Your Master Bedroom Layout13 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Touch interiörer

Den bästa positionen för sängen är ofta synlig, men i vissa inomhusutrymmen kommer placering av sängen att uttömma din kreativitet. Först och främst bör det vara en vägg som syns tydligt från entrén och med tillräckligt med utrymme på båda sidor för kreativa tillägg (kom ihåg att du också behöver sängbord och deras uppgift är att berika utseendet på din säng och inte att flyta in meningslöst mitt i rummet).

En intressant lösning för konstnärliga själar är att dra sängen längre bort från väggen eller placera den mot fönstret. Möjligheterna är helt enkelt obegränsade.

Välja rätt nattduksbord

Serenity In Your Master Bedroom Layout4 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Niki Papadopoulos

För att förstå vilken typ av sängbord du behöver, måste du tänka på deras syfte: kommer de att hålla din väckarklocka och en flaska vatten, eller kommer de att visa alla dina läsmaterial?

Vi uppmuntrar dig att välja sängbord med större ytor även om du är osäker på vad du skulle använda dem till. Sängbord kan också vara riktiga skåp med lådor för att hålla dina tillhörigheter i.

Serenity In Your Master Bedroom Layout9 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: 50 grader norr arkitekter

En annan sak att tänka på när du köper sängbord är att de måste vara lika höga som madrassen medan valet av former, färger och dekorationer är helt din fantasi.

Byråns position

Serenity in Your Master Bedroom Layout6 Serenity in Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Chris Snook

Kommoder är de största möblerna efter sängen, vilket innebär att de också kan skada din design om de inte placeras ordentligt. När du väl har kommit ur sängen blir funktionalitet en viktig funktion i ditt sovrum och du vill definitivt inte jaga efter dina tillhörigheter medan du klär dig i ett halvmörkt rum på morgonen.

Detsamma gäller byråer som inspirerar dig att ordna kläder korrekt istället för att stapla sängen och stolen med dem.

Du bör sätta din byrå på ett synligt läge utan att störa din klädsel och klä dig på morgonen.

Serenity In Your Master Bedroom Layout8 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Jasmine McClelland Design

Det behöver inte ens vara en ordentlig byrå – beroende på hur du lagrar dina kläder kan du välja en enkel garderob som är lättare att förvara. Förplanerade garderobssystem med hyllor och lådor är det perfekta valet för små och funktionella sovrum.

Lägg till platser

Serenity In Your Master Bedroom Layout3 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Bagnato Architects

Sittplatser är obligatoriska för stora och lyxiga sovrum, särskilt om du använder det för att ta emot gäster. Människor ska känna sig riktigt välkomna och avslappnade från det ögonblick de går in i ditt sovrum, och en grupp härliga platser är perfekt för att uppnå det.

Det första du ska göra är att identifiera relaxavdelningen och lägga till en bänk eller ett par stolar så att detta område sticker ut från resten av rummet.

Serenity In Your Master Bedroom Layout10 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Cheryl Burke Interior Design

Om det behövs kan du lägga till ett litet, elegant bord, fästa en mjuk matta för att markera zonen eller ge den sin egen belysning. Resultatet blir fantastiskt.

Lös badrumsproblemet

Serenity in Your Master Bedroom Layout14 Serenity in Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Lake Country Builders

Utformningen av master-sviten indikerar att det bara finns två lämpliga positioner för master-badrum: en kan antingen placeras bort från ingången (för att säkerställa att den är privat och inte används av andra invånare) eller i närheten av Initialt, om andra människor har till, använd det också.

Badrum nära ingången är också bra för nödsituationer, eftersom du inte behöver gå över hälften av ditt stora sovrum för att komma dit.

Oavsett ditt beslut, se till att linjen från din säng till badrummet är tydlig och intuitiv. Det sista du vill är att snubbla över och manövrera runt stolar när du behöver använda ditt badrum. Välj bästa möjliga layout och ta hänsyn till detta innan du själv skapar en planlösning för sovrummet.

underhållning

Serenity In Your Master Bedroom Layout7 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Så avkopplande som vårt sovrum kan vara, skulle det inte vara detsamma utan ljud- och TV-apparater. Uppenbarligen bör du inte göra det till det roligaste rummet i hemmet, men en liten, personlig MP3-spelare är helt acceptabel. Samma antal gäller för TV-apparater (även större) eftersom de är plana och lätt kan hängas på väggen för att spara utrymme.

Försök ändå att hålla linjerna så tydliga som möjligt – håll dockorna synliga och använd kabelarrangörer för att lossa kablarna. Ett rektangulärt och dekorativt mönster av tyg i en av de sötaste detaljerna som du kan lägga till i ditt sovrum.

Fönster och dörrar

Serenity In Your Master Bedroom Layout5 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: LKID

Det är mycket troligt att ditt sovrums allmänna stämning beror på placeringen av dörrar och fönster. Implementering kräver särskilda kompenserande åtgärder eftersom du behöver få mycket solljus inuti samtidigt som du håller utrymmet privat.

Serenity In Your Master Bedroom Layout12 Serenity In Your Master Bedroom LayoutBildkälla: Urrutia design

Om ditt sovrum har direkt tillgång till yttre områden (t.ex. en balkong), se till att det finns ett intuitivt flöde mellan de två dörrarna. Om du är osäker på hur du löser dessa frågor, kontakta en professionell designer för att optimera dina behov och hitta den bästa lösningen som passar ditt utrymme och din budget.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*