Home / Hem / Kolla in dessa fantastiska manliga hemdekorationer
Kolla in dessa fantastiska manliga hemdekorationer

Kolla in dessa fantastiska manliga hemdekorationer

Har du någonsin funderat på din brist på maskulin hemdesign? Verkade det som om platsen inte återspeglade de maskulina upplevelserna? För det mesta är detta en signal om att du inte är nöjd med ditt hem och att det behövs en seriös renovering.

Manliga inredningsidéer brukar hänvisa till tydlig dekoration och ett okomplicerat utseende, helst berikat med djärva färger och mönster. Emellertid är överdrivna tillbehör inte en del av manliga hemdekorationer.

Upptäck dessa fantastiska manliga hemdekorationer1 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Fabiola Avelino Interiors

Manliga designidéer är inte nödvändigtvis förknippade med ungkarlblock – de kommer att antas i heminredning av alla med modern, minimalistisk smak. Stilen fungerar med rena linjer och effektiva element, medan inredningen är udda och väl placerad. Ibland behöver ett manligt rum bara enkla möbler designade med lämpliga färger, tyger och texturer.

Låter som något du vill ha hemma? Läs våra implementeringstips och ta reda på hur manliga idéer kan implementeras utan att överdriva eller förenkla.

Berika ditt hem med färger och detaljer

Utforska dessa fantastiska manliga heminredningar2 Utforska dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Architectural Design Consultants

Som ett elegant catwalk gentleman, bör ett manligt hem återspegla den moderna och urbana livsstilen.

Att “stjäla” catwalkutseendet och replikera det i ditt heminredning hänvisar vanligtvis till att använda mörka och kvaviga paletter (kol, humörblues, rik choklad eller djupgrå) eller skapa en dramatisk upplevelse med stora möbler (Chesterfield-soffor), tunga mahognybord, etc.).

En sak att tänka på är att vilken färg som helst kan spela rollen som en “manlig dekoratör”. Allt som krävs är att upptäcka de rikaste och mörkaste versionerna. Manliga hus är också kända för att leka med färg, men de rymmer helt enkelt stora ytor (väggar, golv) för att motverka sina möbler.

Upptäck de maskulina materialen

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar13 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Studio William Hefner

Har du redan en idé? För att bara nämna några: trä, glas och läder spelar en mycket maskulin roll. Kuddar är fortfarande välkomna i begränsade proportioner, för utan dem står du upp för att få ett kallt och ovänligt rum. Att byta ut gardiner med bambuöverdrag kan till exempel passa perfekt med mjuka mattor eller mattor, medan den överdimensionerade skinnsoffan kan ha dubbade bitar eller “mjukas” med några mysiga kuddar.

Upptäck de maskulina formerna

Utforska dessa fantastiska manliga heminredningar3 Utforska dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: studio1408

Former och former är viktiga för en person att avgöra om ett objekt ser mer feminint eller maskulint ut (till exempel är kurviga föremål mer feminina, medan rena linjer och skarpa geometriska former ser hårda och manliga ut). En annan faktor som avgör ”föremålets kön” är dess vikt.

Med hjälp av det du har delat tidigare rekommenderar vi att du väljer tunga och robusta möbler, håller kanterna raka och vassa och kombinerar lövträmöbler med mjukt stopp. Några av de bästa idéerna är stoppade stolar, mahognybord och lådformade skåp.

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar12 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Lencioni konstruktion

En annan sak att komma ihåg med maskulin design är den balanserade närvaron av både horisontella och vertikala dimensioner. Minimalistiska idéer föreslår vanligtvis vertikala element (de förstorar visuellt utrymmet), medan stark geometri stöder både horisontella och vertikala linjer.

Vad som är speciellt med denna kombination är att den omedelbart väcker uppmärksamhet och hjälper dig att hålla ditt hem visuellt rent, även om det inte är helt fallet (låter bekant, herrar?).

Det borde inte finnas någon fluff alls

Utforska dessa fantastiska manliga heminredningar4 Utforska dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Jeffers Design Group

Män gillar att ha ett rent och organiserat schema och känner samma sak om sina hem. Det är därför du aldrig skulle se frilly gardiner eller fluffiga kuddar i ett manligt rum. Istället täcker de fönster med organiska tyger (siden, bomull, linne etc.); eller så undviker de helt täcken och använder mer praktiska 2-tums lameller för att stänga sina fönster.

Dina sängar är obefläckat dekorerade med inget annat än ränder eller utan krusiduller. När allt kommer omkring vill du att dina mattor ska vara enkla (de används faktiskt bara på golv med en hård yta), helst jute- eller sisalgolv som inte har några fluffiga strukturer alls.

Välj bara istället för högst

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar5 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Heather Garrett Design

En annan välkänd “manlig” vana gör det omöjliga att göra ett rum elegant och sofistikerat. Men överdrift leder ofta till det motsatta resultatet, och innan du ens vet det förväntas du leva omgiven av röran och överflöd. Är det inte dags att ifrågasätta din inredning? Hur låter en del redigering?

För att hålla ansträngningen så låg som möjligt bör du välja dekorativa föremål som också har funktionella funktioner. Välj bitar som ger ditt rum ett vackert utseende (t.ex. en stor och imponerande skulptur gör mindre skada än en stor samling mindre).

Ta med ljus in

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar6 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Platsspecifika mönster

Mörka pallar och överdimensionerade möbler är mycket manliga, men de kan få ett rum att känna sig lynnigt och dyster. För att känna dig bekväm under din vistelse måste du kontrastera detta mörker med mycket naturligt ljus.

Ljus gör rum mindre svåra och ger en frisk bris inuti. Om naturligt ljus är ett problem (t.ex. brist på fönster), välj konstgjorda lampor som kan hjälpa dig att undvika “grottan” i ditt hem.

Gå enkelt med detaljer

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar8 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

En mängd detaljer (tillbehör, konstverk, inredning, etc.) är en verkligt feminin strategi. Manliga rum, å andra sidan, kan utrustas mycket bra och koncentrera sig på stora och imponerande element.

Först och främst skulle de kräva symmetri istället för de feminina kurvorna. Lyckligtvis för designers är symmetri mycket lättare att uppnå: den kan antingen hänvisa till två lika placerade nattduksbord på vardera sidan om sängen eller till matchande lampor i två motsatta hörn. Som tidigare nämnts gynnar maskulin design rena linjer som mest syns på dörrkarmar eller hyllor och vinställ. Kort sagt, du förväntas inte fokusera på detaljerna utan snarare den övergripande designen.

Håll saker ordnade

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar7 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Carolyn Reyes

Stänk inte bara dina kuddar runt eller häng bilder på de minst förväntade platserna. I en maskulin värld kommer saker och ting i perfekt ordning – faktiskt är ordningen så viktig att du kan tillämpa ett ”geometritema” och placera inredningen på 90 graders sätt, helst i tre kombinationer. På detta sätt ser även den mest orimliga blandningen av element och färger logisk och harmonisk ut.

Ju grönare desto bättre

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar11 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Inspirera Q.

Medan vi förstår att en bukett tulpaner inte exakt är maskulin, är välplacerade växter fortfarande ett hälsosamt och vackert tillskott till alla hem. Tack vare dem blir ett rum friskt och ljust, och det finns till och med de som inte kräver för mycket uppmärksamhet (upptagen stadsbor, få kommer verkligen att uppskatta dem).

Allt handlar om dig

Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningar9 Upptäck dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Mackenzie Collier Interiors

Det är verkligen för män att “underteckna” mönster med sin egen personliga stämpel. Detsamma gäller deras plats: utan deras minnesvärda konstsamling eller en enda älskad målning skulle det aldrig se tillräckligt bra ut för att indikera att platsen är deras.

Du kommer aldrig se ett mansrum utan exponerade föremål, från välorganiserade band till inramade affischer och sportmemorabilia. Det är förmodligen det enda designmomentet när män överdriver och till och med förstör hela designens överklagande.

Definiera ditt ämne

Utforska dessa fantastiska manliga heminredningar10 Utforska dessa fantastiska manliga heminredningarBildkälla: Century Custom Homes LLP

Om ämnen verkligen är din grej, välj ämnen som väcker en ”manlig” känsla. Inget behov av att hålla sig till jaktklassiker och hängande horn runt, välja ett vintage-reseprojekt (gamla kartor, jordglobar och souvenirer) eller ett enkelt naturligt tema istället.

Om det låter för enkelt och enkelt, välj ett unikt ämne som passar dina intressen och preferenser. Sanningen är att alla objekt du äger kan ge inspiration. Ta din kostym som ett exempel: den kan inspirera dig att sträva efter funktionalitet och dekorera rum med högkvalitativa tyger och rena linjer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*