Home / Hem / Köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kök
Köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kök

Köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kök

En av nycklarna till att skapa ett elegant modernt kök är köksskåp av metall.

De har ett anmärkningsvärt utseende som fortfarande kan vara väldigt annorlunda. Skåp i rostfritt stål kan se futuristiska eller vintage, industriella eller rustika.

Vad har skåp i rostfritt stål mer att erbjuda?

varaktighet

Ordway-by-Eisenmann-Architektur köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Eisenmann arkitektur

Köksskåp i rostfritt stål erbjuder inte bara en mångsidig stil, de är också mycket slitstarka. Träskåp kan ske eller spricka. Då kan mögel och mögel växa och eventuellt orsaka strukturella skador.

Miljöförhållanden kan också få trä att missfärgas. Rostfritt stål har aldrig några av dessa problem. Det är mycket motståndskraftigt mot fukt och temperatur.

Stor möjlighet för visuell kontrast

Ridge-Home-by-Jordan-Lotoski köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Jordan Lotoski

Om du är orolig för färgen på att använda köksskåp i rostfritt stål, gör det inte! Skåp i rostfritt stål är ett utmärkt sätt att ställa in mer färgstarka delar av ditt kök. Kombinera dem med trä för en mycket effektiv kontrast.

Naturligt obehandlat trä eller orört trä passar perfekt med skåp i rostfritt stål. Du kan enkelt dra nytta av skåp i rostfritt stål samtidigt som du behåller ett rustikt utseende genom att använda trä någon annanstans i ditt kök.

Rostfritt stål betonar de geometriska formerna i ett rum. Det är perfekt för ett hypermodernt utseende. Detta gäller särskilt eftersom det är ett sådant funktionellt material på grund av dess hållbarhet och hygieniska egenskaper. Glansen av rostfritt stål är kännetecknet för moderna kök.

Överväg att lägga till glasdörrar för en modern twist på ett klassiskt utseende. Du kan också använda blyat, ogenomskinligt eller mönstrat glas. Alla kan se bra ut. Inte bara kommer du att se vad du lagrar, men du kommer också att lägga fantastisk kontrast till dina köksskåp i rostfritt stål.

Sten och rostfritt stål är också en bra kombination. Beroende på stenens yta och färg kan de tillsammans se industriella eller till och med naturalistiska ut. Använd naturligt ljus väl för att förhindra att denna parning verkar för kall. För ett naturalistiskt utseende, använd organiska material som trästolar, tillbehörsbord och bänkskivor.

Om du har valt ett kök i rostfritt stål, använd färgen bra. Ljusa färger som rött, grönt eller blått ger en touch av livfullhet och rostfritt stål runt dem ser ännu bättre ut.

Inget underhåll krävs

LG-House-Kitchen-by-Thirdstone-Inc.-2 köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Thirdstone Inc.

Skåp i rostfritt stål behöver aldrig justeras om, färgas eller bytas ut som köksskåp i trä. Inga ytterligare detaljer krävs för att rummet ska se ut visuellt enhetligt. Du sparar också tid och pengar eftersom du inte behöver betala några underhållskostnader. Detta är kanske den viktigaste fördelen med köksskåp i rostfritt stål. Med tiden är det mycket kostnadseffektivt.

Ingen risk för fuktskador

Färgglatt-Condo-by-Red-Pepper-Design-Cabinetry Köksskåp i metall: möbler i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Röd paprika design och möbler

Normal användning i köket genererar mycket ånga. Vatten, drycker och sås stänker överallt. När det gäller träskåp leder det så småningom till skador som färgskalning. Träköksskåp i ett väl använt kök kan lätt bli ömma. I fuktiga klimat blir detta ett problem ännu tidigare.

Skåp i rostfritt stål har aldrig detta problem. Fukt och vatten orsakar inga synliga skador. De snedvrider aldrig som trä i fuktiga förhållanden. Rostfritt stål har en mycket längre livslängd än träskåp och ser också bättre ut längre.

enkel installation

En frisk bris från Nouvelle-Cuisine-Design-2 köksskåp av metall: skåp i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Nouvelle köksdesign

Köksskåp i rostfritt stål levereras ofta redan monterade. Detta gör dem mycket enklare att installera än traditionella träskåp som måste monteras när du installerar dem. Beroende på ditt kök och hus kan du kanske installera dessa själv.

Allt du behöver göra är att skruva fast det i väggen. Detta gör också installationen mycket snabbare. Med rostfria skåp kommer du att ha ett fungerande kök mycket snabbare än om du skulle gå igenom den noggranna processen med att installera träskåp.

hygien

Roxbury-Kitchen-by-Chelsea-Construction-Corporation Köksskåp i metall: möbler i rostfritt stål för ditt kökBildkälla: Chelsea Construction Corporation

Rostfritt stål är en mycket hygienisk yta för matlagning. Det är lätt att rengöra ordentligt. Eftersom rostfritt stål, som trä, inte har några porer, är det resistent mot bakterier och smuts. Att ta bort spill och fläckar är lika enkelt som att torka av det med en rengöringsduk och (om nödvändigt) köksrengöring.

Om du någonsin har sett ett professionellt kök, kommer du att upptäcka att alla möjliga ytor är gjorda av rostfritt stål. Även sjukhus använder skåp av rostfritt stål eftersom de är så resistenta mot bakterier och andra ohälsosamma föroreningar.

nackdel

Naturligtvis har rostfritt stål många fördelar, men också nackdelar.

Benägen för repor och bucklor

Medan rostfritt stål aldrig vrider eller slits, repas det lätt. Ibland kan du ta bort reporna, men ibland är de permanenta skador. Skåp i rostfritt stål kan också bockas om de träffas av ett tungt föremål.

Detta är emellertid mindre problem med köksskåp i rostfritt stål än med bänkskivor i rostfritt stål. När allt kommer omkring används skarpare föremål och tyngre föremål nära bänkskivor än skåp.

Dyr

Nytt-Modernt-Farmhouse-von-Koch-Architects-Inc.-Joanne-Koch- köksskåp av metall: möbler i rostfritt stål till ditt kökBildkälla: Koch Architects, Inc. Joanne Koch

Skåp i rostfritt stål är dyrare än träskåp. Om det finns områden i ditt kök som kan dra större nytta av rostfria skåp än andra, till exempel badrummet. Till exempel bör området nära kaminen endast installeras där.

Du bör också överväga att installera endast skåp av rostfritt stål som underskåp. Detta ger ett modernt utseende och förhindrar att köket blir för kallt och industriellt.

Dekorera köksskåp i rostfritt stål

Det är svårt att föreställa sig ett sätt att anpassa skåp i rostfritt stål, men här är några roliga idéer!

silvertejp

För ett vildare, rustikt DIY-utseende, använd mönstrad eller färgad tejp för att skapa mönster och konstverk på dina skåp i rostfritt stål. Detta är ett coolt alternativ när det finns fula repor. Det är fortfarande lätt att rengöra och förhindrar mer slitage.

Dekaler

Vinyldekaler kan lägga till lite personlighet i dina köksskåp. Det är lätt att hitta vilken typ av klistermärke du vill på internet. Beställ det bara, vänta tills det kommer och sätt sedan fast det!

Metallfärg

Om du vill ha olika färger i ditt kök, få bara lite metallfärg. Använd den för att få fram färgerna i ditt kök och ge rostfritt stål liv. Använd stenciler för att skapa en mer permanent version av ett dekalmönster.

Slutliga tankar om köksskåp i metall

Köksskåp i rostfritt stål kan vara en stor investering. De är en extremt mångsidig uppsättning hårdvara, både i användning och stil, men överväga sina nackdelar innan du betalar för dem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*