Home / Hem / Rutig heminredning för alla
Rutig heminredning för alla

Rutig heminredning för alla

Plaid står i kärnan i high fashion och målmarknadsföringskampanjer, som ofta är förknippade med arvrörelser och grunge revitalisering.

Det kommer sannolikt att påminna en del om punk-, preppy- och hipster-stilar, men om du bara tittade på det utan fördomar skulle du möta ett tidlöst mönster som bara är underbart att blanda och matcha.

Sanningen är att rutigt snyggt utseende aldrig går ur stil och rutig heminredning är inget undantag från det uttalandet. Moderna hus är helt enkelt otänkbara utan rutiga element.

Rutig heminredning för alla2 Rutig heminredning för allaBildkälla: Scot Meacham trädesign

Så klassiskt som det är, ger rutigt varje hus harmoni och elegans. Dessutom är rutig dekorering lekfull och spännande, och det finns ingen anledning att lämna den åt sidan. Låt oss föreslå några tips om hur du kan dekorera med rutigt:

Dimensionsinfusioner

Rutig heminredning för alla1 Rutig heminredning för allaBildkälla: Hudson inredning

Så mycket som vi alla försöker dekorera våra hem perfekt, det finns tillfällen när de saknar dimension. Rutiga mönster är ett effektivt och billigt sätt att lägga till dimensioner så länge du vet hur du kombinerar färger och skalor sömlöst.

Du kan antingen applicera dem på dina gardiner, överkast, mattor, kuddar eller till och med väggarna. Allt beror på hur kreativ du är och vilken effekt du vill göra.

Rutig tapet

Rutig heminredning för alla 10 rutiga heminredningar för allaBildkälla: Burnham design

Rutiga tapeter är svaret på livliga och lekfulla rum. De ser helt söta ut när de appliceras mot rustika möbler, vilket gör dem till det perfekta valet för ett unikt kök.

Du måste dock vara mycket försiktig med hur du använder dem, eftersom att vara för lång kan känna sig överväldigande och “förstöra” den allmänna komforten i ditt rum.

För att förhindra att detta händer kan du dela väggarna med dado-skenor och lägga rutmönster på endast en sida. Den andra ska helst vara neutral så att ögat kan vila från det färgglada mönstret.

Pläd är typ av paradox: den är väldigt dynamisk men samtidigt förfinad. Stora rutiga ytor med starka färger (t.ex. rött och svart) har en kraftfull och dramatisk effekt och är därför idealiska som bakgrund för moderna möbellösningar. Tänk dig hur coolt ett sådant rum skulle vara, kanske med ett par svarta stolar och en vackert harmoniserad stor spegel!

Rutiga ingångar

Det är dags att ge ditt leriga lerrum ett syfte: varför inte experimentera med rutigt för att se om det är en bra lösning för ditt hem? Du kan gå långsamt med ett enkelt rutigt lock för bänken, rutiga kuddar eller till och med ett rutigt rum.

Denna lilla och förmodligen sömlösa detalj gör din entré till ditt mysigaste hörn.

Rutig klädsel

Rutig heminredning för alla 3 Rutig heminredning för allaBildkälla: Rill Architects

Rutig klädsel är en mycket attraktiv idé för stolar och soffor. Det är ett obligatoriskt knep i fransk landsdesign när sofforna är klädda i blå och vita mönster och ginghammönster.

För att få dessa utseende kan du lägga till några mjuka kuddar eller en spetsdäcke också.

Om du vill hålla dig borta från traditionella system kan du prova ovanliga kombinationer som orange och svart. Dessa lösningar är helt enkelt genvägar till attraktiva ögon och utgör de perfekta fokuselementen för dina rum.

Plädneutrala kombinationer

Plädad heminredning för alla 4 rutiga heminredningar för allaBildkälla: Tucker & Marks

När du väl har tagit ett starkt mönster inuti måste du hålla resten av din inredning neutral. Det betyder att du kan använda vita, krämer, beige eller djupare toner som brunt och svart.

En intressant idé skulle vara att använda pläd runt trämöbler, metalltillbehör (särskilt svarta och röda buffelplädar), beige vävda gardiner, trä- eller svarta heltäckningsmattor.

När du väljer en blå och vit pläd, kom ihåg att det passar bäst med stugainredningstema, havsgräsmattor, glasytor, guld- och koppartoner. Det som är bra med neutrala ämnen är att du kan applicera så många av dem som du vill: med rätt textstruktur kommer detta stilla hav aldrig att se tråkigt ut.

Pläd för varje stil

Rutig heminredning för alla 6 Rutig heminredning för allaBildkälla: Locati arkitekter

Det är därför vi sa att pläd är ett klassiskt val. Det är dock ett av de sällsynta klassiska valen som faktiskt har kommit in i moderna hem och har sin egen samtida känsla som kan bearbetas.

Skalade, djärva, starka och okonventionella rutiga lager är en av de mest eleganta lösningarna som kan användas idag. Dessutom är det nästan omöjligt att göra ett drastiskt misstag när du använder det.

Plädad heminredning för alla. 12 rutig heminredning för allaBildkälla: Arlington Construction Management

Huvudskillnaden mellan traditionella och moderna rutor är i antalet använda färger: medan föråldrade lösningar sannolikt skulle välja en handfull nyanser och toner, skulle moderna hem hålla fast med stora paneler med bara två färger. Kort sagt, rutigt är lika glamoröst som det har varit tidigare.

Olika mönster är tillåtna

Pläd heminredning för alla 5 rutiga heminredningar för allaBildkälla: Country Club Hus

Om du vill använda olika mönster rekommenderar vi att du använder dem på samma tyg. Det är inget fel med att visa gardiner och sängkläder av samma material – det visar bara att du bryr dig och har god smak.

En annan typ av monokromatisk

Rutig heminredning för alla 7 Rutig heminredning för allaBildkälla: Globebyggare

Plädar består av två eller tre färger ger tillräckligt med arbetsmaterial för att organisera hela utrymmet. Allt som krävs är att hålla sig nära dessa nyanser och du har ett tätt och intressant integrerat system.

Om du till exempel har valt en karamell / karamell / elfenbenpläd kan du utöka användningen av dessa färger på stolar (karamellsidor), tapeter (krämig eller korallröd), sandfärgade mattor, krämiga fönsterrutor eller keramiska lampor . Även om du använder andra färger, försök att hålla fast vid dem så mycket som möjligt.

Pläd med allt

Rutig heminredning för alla 8 rutiga heminredningar för allaBildkälla: Carter Inc.

Ja, det är det som gör Plaid så speciell – du kan använda den var som helst! Det ser bra ut med släta ytor, ränder, prickar eller till och med blommiga interiörer. Naturligtvis bör du blanda försiktigt och försöka undvika en rörig miljö (men om du lyckas kontrastera mönster på ett rimligt sätt kommer du att få ett perfekt utseende hem!).

Rutiga möbler kan fräscha upp och förvåna inredningen med blandade mönster, förutsatt att mönstren läggs smidigt och toner som är för levande är begränsade.

Ett intressant val för elfenbensväggar och träinteriörer är den femtoniga tartanplädet med gult, svart, djupt kungsblått, elfenben och vinrött. Du kan också lägga till elfenbens jacquardkuddar eller gula satinränder för stolarnas sidor.

Precis som med monokromatiska scheman, skala färgerna korrekt och gör din dekorationsstil distinkt snarare än inkonsekvent och överväldigande.

Alltid med lugn

Rutig heminredning för alla 9 Rutig heminredning för allaBildkälla: Slifer design

Vem sa att du behöver ett djärvt, vågat mönster? Neutrala plädar är faktiskt väldigt vackra och passar med vilken stil eller inredning som helst.

Burberry plädar

Plädad heminredning för alla 11 rutiga heminredningar för allaBildkälla: Tobi Fairley inredning

Burberry plädar är obligatoriska i ett moderiktigt hem. Även om de inte är särskilt lämpliga för dina väggar, ser de perfekta ut på alla typer av tyger. Lita på oss, att presentera trender som detta är det enklaste sättet att få ditt hem att se lyxigt och elegant ut!

Rutig utanför

Varför skulle du inte fatta det unika beslutet att bära din fantastiska livliga pläd utomhus? Detta är inte en mycket vanlig lösning, särskilt för modern arkitektur / möbler, varför vi är säkra på att det kommer att fånga uppmärksamhet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*