Home / Hem / Köksbåsidéer för ditt lilla kök
Köksbåsidéer för ditt lilla kök

Köksbåsidéer för ditt lilla kök

En köksbod är en traditionell möbeldesign som ger dig både ett organiserat utseende och funktionalitet.

Förutom att vara möbler för att fylla tomt utrymme är köksstugor fantastiska och hjälper till att klara det begränsade utrymmet som många människor möter, såväl som att hjälpa till med köksarbete och praktiska.

Idéer och tips för köksstallar

Nórdico-Cocina-by-St.Hzcdn_ Idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: alvarofuente

Med en liten bås kan du skapa ett välorganiserat kök som ger dig en trevlig, mysig atmosfär och ändå har enkel åtkomst.

Du bör välja en hutch till köket som ger dig tillräckligt med lådor och hyllor för att du ska kunna lagra tillräckligt med föremål. Om du har ett litet kök, välj ett litet köksbod eller hörnköksbås. En ljus färg som en vit köksbod maximerar utrymmet.

Litet köksbod

Long-Beach-by-Photography-by-Leigh-Ann-Rowe köksbodsidéer till ditt lilla kökBildkälla: Fotografi av Leigh Ann Rowe

Du kan förvandla små köksstugor till ett mycket funktionellt förvaringsutrymme. Förvara köksredskap i köksskåpen och visa rätter i hyllorna för att maximera utrymmet.

”Less is more” gäller verkligen här, men du behöver inte leva utan saker som en dekorativ köksbod. Du kan fylla ett rehabiliterat stycke med en vacker skärm och förvara det viktigaste för köket i det.

Contemporary-Kitchen-by-Davisarchitects idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: Davisarkitekter

En stall ger varje kök värme och karaktär och erbjuder samtidigt gott om förvaringsutrymme. Det finns vanligtvis ett öppet nätverk av hyllor i de övre raderna, liksom stängda skåp i de nedre raderna. Den övre delen erbjuder plats för en imponerande visuell uppvisning av underhållande saker och samlade föremål.

Visuell röran kan minimera ett redan litet utrymme, så håll saker enkelt. Beroende på stil på din modell kan liknande element som rader med stammade glas, vinflaskor och serveringsbrickor kombineras i de öppna hyllorna.

Edmonds-Kitchen-by-Elements-Kitchen-Bath-LLC Idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: Elements Kitchen + Bath, LLC

För att ytterligare minimera det visuella fotavtrycket, måla det som skåpen och gör det till en förlängning. Eller färg skåpenheten så att den matchar en annan möbel, t.ex. B. till ön eller till köksbordet. Men om du är en orädd husägare kan du måla den i en livlig accentfärg, vilket gör det till fokuspunkten i rummet.

Det är här multitasking-delen kommer in: du kan förvara vissa saker i köket i de stängda skåpen, t.ex. B. underhållningsbehov, och markera biten som en underhållningszon.

Litet L-format kök-Kensington-London-by-Elan-Kitchens-2 köksbodsidéer till ditt lilla kökBildkälla: Elan kök

För att förbättra förvaringsfunktionen ytterligare, använd den som ett köksskafferi och kläd skåpen med interiörhyllor, korgar och lådor för att få ordning på röran som är de torra och icke-fördärvliga nödvändigheterna.

Det är bra att veta att en bagerhylla eller bokhylla kan erbjuda egenskaper som liknar en bås. För flexibilitet kan du också placera en hutch i ett vardagsrum eller på ditt kontor om du hellre vill hålla den borta från köket.

användarvänlighet

Bostadsrenovering genom romarkitektur Idéer för köksbås för ditt lilla kökKälla: Rum Architecture

Semestern är precis runt hörnet och du kanske tänker på vilket tillstånd ditt porslinshus är i. Det är sannolikt den största möbeln, förutom kanske bordet, och det påverkar den allmänna stämningen och stilen i rummet.

Det finns också praktiska överväganden – visar du ditt bästa porslin eller lägger i föremål som du använder varje dag för att förbättra användbarheten? Här är några tips som inte ändras med ditt svar på den här frågan.

Brooklyn-Clinton-Avenue-Kitchen-by-ET-General-Construction-Inc.  Köksbodsidéer till ditt lilla kökBildkälla: ET General Construction Inc.

Använd den för vardagliga föremål. Om du inte använder ditt snygga porslin ofta kan du förvara dina vardagliga föremål som rätter, koppar eller vita tallrikar i vardagen. Förvara dina bästa saker i en skyddande behållare på ett säkert ställe. Om du använder vardagliga saker och ordnar dem noggrant kan de se lika bra ut som de snygga sakerna. Lådorna under porslinstallen kan användas för servering av bitar, tygservetter och bestick.

Modernt kök av Gne-Architektur Idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: grön arkitektur

Lägg till några speciella tillbehör. Lägg ner föremål som samlats in från naturvandringar, vaser fyllda med blommor eller grönska eller oparfymerade ljus. Allt detta är bra saker att placera i ett öppet porslinshus. Blommorna och ljusen ger uppläggningen av tallrikar och tallrikar liv, och du kan använda dem som ett enkelt men effektivt mittpunkt på matbordet.

Hudson-Heights-Residence-von-Lauren-Rubin-Architektur-1 köksbod idéer för ditt lilla kökBildkälla: Lauren Rubin arkitektur

Använd din hutch för denna eleganta porslinuppsättning. Detta är den mest traditionella användningen för ett porslinshus. Delarna kan ses genom glasdörrarna och inget damm samlas upp. Om du har en omfattande porslinuppsättning, försök inte att passa in allt – håll saker stående tills de är bekvämt fulla och flytta resten i skåpen nedan.

Modern-fransk-Guest-House-by-Bravo-Interior-Design kök stall idéer för ditt lilla kökBildkälla: Bravo inredning

Stapla några, avvisa andra. Stora delar, som B. tallrikar kan lutas mot bakväggen bakom staplar av plattor. Använd skivstativ om du tror att de kan välta. Luta dig först mot tallriken och lägg sedan skålar, koppar eller staplar tallrikar framför dig. Du kan göra detsamma med att lagra vardagliga rätter också – stapla skålar och tallrikar och luta en bricka eller tallrik bakom dem.

Kitchen-by-LAURA-LAKIN-DESIGN Idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: LAURA LAKIN DESIGN

Fler saker att stapla. Staplar sparar utrymme och fyller utrymmet mellan hyllorna för ett rikt utseende. Du kan skapa staplar med fat, koppar och tårtplattor för att komplettera de vanliga skålarna och tallrikarna.

Håll festpartiet ihop. Om du redan har saker att behålla som du använder under underhållning, lägg en tekopp full av födelsedagsljus eller en snygg låda med tändstickor. Lägg bara till det andra nödvändiga partiet på samma plats för att göra ditt liv enklare, som festliga flaskdrycker eller ett kluster av dina favoritknoppar.

Car-Garage-by-Peregrine-Design-Build-2 Kitchen Stall Idéer för ditt lilla kökBildkälla: Peregrine Design Build

Häng tekoppar på krokar. Lägg till intresse och spara utrymme genom att installera en serie krokar under en hylla. Innan du bestämmer var du ska placera kopparna, ordna allt annat först så att de är på rätt plats.

Rikta in glasögonen. Gilla hålls som med som när du ordnar en porslinstyl. Glas bör sorteras efter typ, och du bör ge varje typ minst en del av en hylla, om inte en hel hylla. Glasögon kan ställas upp som soldater för ett rent utseende.

Funktionsstil-Modern-Kitchen-Redesign-by-Interiors-by-Popov-2 idéer för köksbås för ditt lilla kökBildkälla: Popov interiörer

Färg kan användas som kontrast. Består din uppsättning främst av vita rätter och serveringsbitar? Försök måla insidan av din bås i en kontrasterande färg. En mörk, djup nyans får verkligen dessa vita rätter att dyka in.

Natural-Boho-by-Kimberley-Kay-Interiors köksbodsidéer för ditt lilla kökBildkälla: Kimberley Kay Interiors

Inkludera objekt. Har du lite mer utrymme? Om du inte vill fylla hela stallet med glas och disk, lägg in några andra saker för att få en ganska dynamisk skärm. Saker som böcker med en intressant bokstöd eller kanske ett litet inramat konstverk på bakväggen kan se fantastiska ut och skapa en ny dynamisk atmosfär.

Prospect-Park-West-Kitchen-von-Horrigan-OMalley-Architects Kitchen Stall Idéer till ditt lilla kökBildkälla: Horrigan O’Malley Architects

Använd symmetri när du är osäker. Gå hylla för hylla och gör varje arrangemang identiskt till vänster och höger. När du har merparten av bitarna på plats kan du skaka upp saker genom att sätta en udda vas här eller där.

Sammanfattning

I synnerhet i små kök, oavsett tema och layout, kan du få de bästa möblerna för hytten att bli en riktigt bra funktion. Du vill bara se till att allt är väl planerat för att få ut det mesta av inredningen och designinsatsen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*