Home / Hem / IKEA vardagsrumsdesignidéer
IKEA vardagsrumsdesignidéer

IKEA vardagsrumsdesignidéer

Ditt vardagsrum är ett av de mest besökta rummen i ditt hem.

Det är därför det är mest spännande att dekorera.

Vanligtvis hittar du ett vardagsrum med ett soffbord, bekväm soffa, matta och skåp-TV samt andra möbler.

IKEA är ett bra ställe att skaffa alla dessa vardagsrumsmöbler på. IKEA är ledande inom ekologisk möbeldesign. Ett modernt IKEA-vardagsrum har färdigmonterade möbler som är både hållbara och anpassningsbara.

Charmiga-skandinaviska detaljer-i-Portland-av-Julianna-Smith IKEA vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Julianna Smith

IKEA erbjuder många olika varianter av möbler i många färger, mönster och stilar.

Med så många alternativ kan det vara svårt att välja de perfekta IKEA-vardagsrumsidéerna. Här är några tips som hjälper dig att hitta den perfekta IKEA-vardagsrumsdesignen.

Omfamna moderna mönster

IKEA-vardagsrum är mycket moderna. Återförsäljaren är mest känd för sin moderna skandinaviska design, som du kan berätta för namnet på dess möbler. Denna stil är alla rena linjer och minimalistisk funktionalitet.

Det är en mycket distinkt stil och det råder inget tvivel om det. Detta designbeslut fungerar mycket bra med deras billiga plattpaketmodell.

Hemmet för Tessa-Martin-von-Holly-Marder IKEA-vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Holly marten

IKEA-delar passar bra i ett modernt designat rum. Detta inkluderar ett bredare utbud av variationer på modern design, från nuvarande trender till art deco-dekor.

På IKEA hittar du snygga, minimalistiska, moderna retro, mitten av århundradet moderna och andra moderna skandinaviska möbler och tillbehör. Om du accentuerar dessa med enkla och osmyckade bitar, kommer de att se perfekta ut hemma utan konflikt eller design dissonans.

Överväg andra mönster

Du behöver dock inte begränsa dina IKEA-vardagsrumsidéer till bara moderna stilar. IKEA är mest känt för sin skandinaviska modernism men erbjuder mer traditionell inredning. Dessa bitar kan användas när du inte vill skapa ett modernistiskt utrymme.

The-Sandberg-Home-by-Tara-Bussema IKEA-vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Tara Bussema

En av de stora sakerna med dessa bitar är att de inte har det ikoniska IKEA-utseendet. Den som tittar på dessa möbler vet inte att du använde IKEA-vardagsrumsdekorationsidéer. Det förhindrar en känsla av jämlikhet och handel i ditt mysiga familjerum.

Gör dessa kanter mjukare

Om du hittar ett stycke på IKEA som passar dina behov ända till stilen finns det fortfarande mycket du kan göra för att integrera det i resten av din inredning. Isolerade delar kan integreras i helheten genom att inkludera olika strukturer. Använd tillbehör för att utveckla ett intressant färgschema och skapa ett mer allmänt sammanhängande utrymme.

Peter-Hassler-von-Chris-A-Dorsey-Photography IKEA Idéer för vardagsrumsdesign
Bildkälla: Chris A Dorsey Photography

Denna teknik fungerar mycket bra med alla moderna eller traditionella möbler. Det tar kanten av moderna möbler och kan hjälpa till att mildra dess utseende. Minimalism kan ofta verka inte inbjudande och allt som gör det mysigt kan vara till stor hjälp.

77-Glebe-by-JLB-Immobilien-utvecklingar IKEA Living Room Design Ideas
Bildkälla: JLB fastighetsutveckling

Ett av de bästa sätten att uppnå detta är genom användning av textilier. Du kan använda kast, löpare, kuddar, placemats och slipcovers. IKEA använder denna idé i sina marknadsföringskampanjer. De lanserade till och med sin egen textil med denna slogan: “Lite mjukhet kan förändra din värld.”

Färgglada Mid-Century-Modern-Residence-by-Kropat-Interior-Design IKEA Living Room Design Ideas
Bildkälla: Kropat inredningsarkitekt

Blanda och matcha stilar för ett charmigt mångsidigt utseende

Kombinera IKEA-stilar med kontrasterande för ett unikt och mångsidigt utseende. Kombinera en bit med enkla raka linjer med en bit med mer utsmyckade och traditionella linjer. Blanda elementen ihop så att de balanserar varandra. Inte heller bör bli mitten av rummet.

Vardagsrum-av-Helena-Bryan IKEA vardagsrum-design-idéer
Bildkälla: Helena Bryan

Detta är ett bra trick när du försöker matcha din slumpmässiga möbelmix. Prova att blanda begagnade möbler med IKEA-möbler för en budget. Du kan jämna ut de stilistiska skillnaderna med färg, tillbehör och skalning.

IKEA-Next-Gen-Home-Arizona-By-In-House-Interior-Design IKEA vardagsrumsdesign-idéer
Bildkälla: I husinredning

Skapa ett separat fokus

Detta distraherar från dina IKEA-möbler samtidigt som de blandas i allt annat. Tyngdpunkten i ett rum väcker först uppmärksamhet. Det är vanligtvis det mest kontrasterande stycket, eller det största, glänsande eller ljusaste föremålet. Om du har rätt fokus kommer ingen att märka dina IKEA-möbler, oavsett hur annorlunda de verkar från allt annat.

Misc-by-Copper-Brook IKEA vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Kupferbach

Hitta mitt i ditt rum genom att stå i ingången till rummet. Rena ditt sinne, stäng dina ögon och öppna sedan dina ögon. Ditt fokus kommer att vara det som kommer att få din uppmärksamhet först. Se till att du presenterar dig själv för att se rummet för första gången.

Hillcrest-Residence-av-Meghan-Carter-Design-Inc IKEA Living Room Design-Idéer
Bildkälla: Meghan Carter Design Inc.

Gruppmöbler tillsammans

Människor sitter inte ensamma i ett typiskt vardagsrum i en lägenhet. Grupp sittplatser och bord för att skapa sociala utrymmen. Detta gör de kalla och hårda kanterna på IKEAs normala stil mindre ensamma.

Vardagsrum - mot fönstret av Amanda IKEA vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Amanda

Tänk på eftermarknadsanpassning

Du behöver inte hålla dig till det vanliga, färdiga IKEA-utseendet. Många företag erbjuder anpassade tillbehör som passar perfekt. Delar av Sverige säljer anpassad hårdvara, blixtar, möbelben och mer. Anpassade dörrar kan läggas till IKEA skåp.

Var öppen

Tänk på att använda en IKEA-produkt som är designad för ett annat ändamål än vad du ursprungligen letade efter. Isolera dig inte i en avdelning eftersom du kan hitta den perfekta artikeln i en annan avdelning. Detta är ett utmärkt sätt att anpassa IKEA-möbler.

Prospect-Park-West-Living Room-by-Horrigan-OMalley-Architects IKEA Living Room Design Ideas
Bildkälla: Horrigan O’Malley Architects

Handla tålmodigt

Ta dig tid när du väljer möbler. Det är svårt att motstå att åka på shopping när du renoverar, men om du tar dig tid att välja rätt delar kommer ditt vardagsrums utseende och funktion att vara väldigt annorlunda.

Tänk på sofffötter

Detta är ett element som sällan beaktas. Att uppgradera dina soffben kan göra en värld av skillnad. Kolla in små anpassade ben som kan omdesigna en IKEA-bit.

Queen-Anne-Two-Bedroom-by-Maggie-Stephens-Interiors IKEA vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Maggie Stephens Interiors

Lägg till färg

IKEA erbjuder många alternativ med djärva färger, men delar som endast finns i neutrala toner kan enkelt målas. Detta ger en bit lite mer personlighet.

Gör en förvaringsvägg

Om du monterar några IKEA-skåp på en vägg med några hyllor har du utmärkt förvaringsutrymme. IKEA möbler är perfekta för denna typ av modulär skapelse. Du kan också använda detta som en rumsdelare.

West-End-Studio-by-The-Cross-Interior-Design IKEA-vardagsrumsdesignidéer
Bildkälla: Cross interiördesign

Slutliga tankar när det gäller att skapa ett IKEA-vardagsrum

IKEA-idéer för vardagsrum är nästan obegränsade. Du är inte bara knuten till det moderna utseendet på IKEA eller färgerna eller stilen på ditt befintliga utrymme. Med dessa tips och tricks kan du använda de budgetvänliga IKEA-möblerna för alla utseende.

Om du gillade den här artikeln om att skapa ett IKEA-vardagsrum, bör du också kolla in dessa artiklar:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*